HLR barn

Jag har nyss kommit hem från hjärt-lungräddning barn. Det var jätteintressant och jag lärde mig väldigt mycket men hoppas så klart att jag aldrig ska behöva använda mig av det. Nu så måste jag packa, har inte ens börjat än. Men det ska nog gå fort att göra.

Sovmorgon

Line sov till 8.30 imorse så det var skönt med en liten sovmorgon! På morgonen har vi inte gjort speciellt mycket, vi har nyss ätit pannkakor och Line har precis lagt sig. Vi ska när hon vaknar ner på stan och göra lite ärenden och sen ska vi leka i lekparken. Hon tycker det är jättekul! Jag måste också packa, har inte ens börjat...

Har även hört något om magsjuka hemma?! Varför blir alltid någon (oftast Saga) sjuk när vi ska träffas?

Mys!

Kvällen ikväll har inte varit som den brukar. Line la sig sin vanliga tid men en timme senare hör jag att hon är ledsen. Hon får komma upp till mig och är vaken i en timme. Sen lägger jag henne igen men bara en stund senare ringer Marcus mobil som ligger i hans byxor i rummet Line sover i. Så det är klart hon blir rädd, skulle jag också blivit. Så jag tar upp henne igen och vi läser lite böcker och har det mysigt! Nu sover hon och har gjort det i en halvtimme, kanske innebär allt detta sovmorgon imorgon? Skulle vara skönt för jag tror inte jag kommer kunna somna i bra tid ikväll, är inte det minsta trött nu.

Tredje gången gillt

Jag sydde en mössa innan jag cyklade och hämtade Line på förskolan men den var liiite för liten. Så jag sydde en tredje och den blev bäst hittills. Den är kanske lite stor men hon tyckte om den och haft på sig den ikväll! Jag skulle vilja testa att sy en i ett mjukare tyg och se hur det blir då. Men det får bli nästa projekt!

Tävling!




" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Idag har...

...jag och Marcus varit tillsammans i 5 år och 11 månader! ♥♥♥

Plugg, plugg, plugg....

Idag fick jag en riktigt härlig sovmorgon, vaknade 10.40! Vet inte när jag sov så länge sist.. Jag gick iaf upp då och började plugga direkt, har suttit fram tills nu. Tentan är väl så gått som klar, även om det är lite småsaker jag vill ändra på men jag måste låta den vila ett tag nu. Jag är ganska så less på hemtentor nu vilket gör att jag bara vill bli klar med denna.

Tänkte gå och testa sy en ny mössa nu innan jag ska hämta lillgumman från förskolan. Ska hämta henne runt 15 för de skulle måla påskägg idag, kan vara kul för henne att vara med på det! Det är sista dagen för henne på förskolan nu på ett tag, blir inte förrän nästa vecka nångång.

Nytt tyg!

Jag hittade ett jättefint tyg, röd botten med små vita stjärnor på! Så imorgon ska jag testa att sy en ny mössa, få se om det går bättre då.

Line ska vara på förskolan mellan 8-15 imorgon. Marcus jobbar hela dagen och jag ska plugga, ska skriva på tentan så den bli i stort sett klar så jag slipper tänka på den under påsken.

Måndagslista

Här kommer veckans måndagslista! Idag är jag glad för att...
  • Jag får tillbringa dagen med mina älsklingar Marcus och Line!
  • Jag ska köpa nytt tyg!
  • På torsdag åker jag och Line hem till Husum!
  • Jag kan äntligen börja cykla till skolan!
Skriv gärna en egen måndagslista!

Måndag

Oj oj oj vad trött jag var imorse. Jag gick och la mig i bra tid men Line vaknade i natt och ville ha välling och ligga i vår säng. Vid 4.30 började hon röra sig mycket och tillslut vaknade hon. Hon tyckte då att jag skulle ta på mig morgonrocken, så jag gjorde det och vi gick ut. Då ville hon torka näsan för hon var lite snorig. Jag frågade om vi skulle läsa så då läste vi en bok och sen somnade vi om. Men då låg hon på min plats så jag fick nästan ingen plats alls. Så när väckaren ringde var jag jättetrött.

När vi hämtade Line på förskolan idag var hon alldeles blå/röd vid näsan och ögat och det var från i natt. Hon ramlade då ner från vår säng och ramlade på vällingburken. Sängen i sig är på golvnivå men det var just att hon ramlade på glasburken som resulterade i att hon fick ett blåmärke. Stackarn.

Jag cyklade idag till partnerskolan. Har inte cyklat sen innan snön kom och det var verkligen jättejobbigt. Jag var så less i benen när jag kom hem. Men det är skönt att kunna cykla då det går fortare än att gå!

Igår kväll testade jag att sy en mössa till Line. Den blev rätt bra men för liten. Jag hade inget stretchigt (?) tyg hemma så det ska jag åka och köpa idag!

Nu sitter jag och Marcus i soffan och smälter maten, Line sover. Senare idag ska vi åka och köpa tyg och en cykelhjälm och så ska vi börja fixa med mammas födelsedagspresent!

Tvätta händerna

Dagen idag har gått fort fast vi inte gjort något speciellt. En favoritsyssla Line har nu är änena som betyder tvätta händerna. Hon går själv och öppnar badrumsdörren, sen klättrar hon upp på toalettstolen, sätter igång vattnet och så tvättar hon händerna. Detta gör hon flera gånger varje dag!

Det märks att hon har en egen vilja och ibland har svårt att veta vad hon vill. Idag satt hon och klädde på sig ytterkläderna men kunde inte stänga jackan. Hon bad mig göra det men precis när jag tog i jackan och skulle stänga den blev hon helt hysterisk och skrek nine (Line). Så hon både vill själv och vill ha hjälp.

Line längtar!

Stackars Marcus som tappade en timmes sömn i natt. Han skulle egentligen börja 9 men sen ringde de från jobbet igår kväll och frågade om han kunde börja 7 istället, och eftersom det blev sommartid så blev det inte så mycket sömn för han... Men imorgon är han ledig!

Idag vet jag inte vad jag och Line ska hitta på. Jag vill ut och cykla men hon vägrar hjälmen så det blir aldrig av.. När hon sover ska jag duscha och sen förbereda inför imorgon då jag ska på fältstudiedag.

Line längtar verkligen efter alla hemma, speciellt Saga och Sanna. Hon har två kort på dem som hon går omkring med och så säger hon sanna (hon säger det åt båda). Och när vi pratar om dem så blir hon alltid så glad :) Och alldeles nyss så sa hon Sanna, och jag sa då att vi snart ska hälsa på dem. Då sa hon momma å moffa (mormor och morfar), så hon längtar verkligen efter alla! Hon pratar alltid om isa (Liza) när hon ser en telefon och igår sa hon becka och affe (Rebecca och Alfons)! Och sen på söndag ska vi till Lines farmor och äta middag, och Line längtar efter sin fammo också :)

GRATTIS!!

Idag fyller min älskade mamma år! Hoppas du får en bra dag :)


Earth hour

Jag och Marcus sitter i en nedsläckt lägenhet, vi har tänt några ljus men inte tillräckligt många :) Man ska väl kanske inte sitta vid datorn heller men jag tänkt bara skriva klart inlägget och sen stänga den.

Shopping

Jag satt inte och pluggade så länge idag, var lite trött. Så jag gick lite på stan istället och köpte en kökshandduk och en ljushållare! Sen hämtade jag Line över 1 timme tidigare än vad det var tänkt. Vi sitter och ser Hotell Kantarell nu och äter popcorn till. De åt kakor på tv för ett tag sedan och Line blev lite sur att inte hon fick, men då kom jag på att vi hade popcorn hemma så nu har vi fredagsmys!

Sent igen

Jag och Marcus gick och la oss halv två igår igen... Det var verkligen inte tänkt att det skulle bli så men precis innan vi skulle gå och lägga oss började Uppdrag granskning på SVT1 och det såg vi på. Fy vad hemskt det var....

När jag och Marcus vaknade till imorse hade Line varit vaken ett tag själv i sovrummet och hon hade då passat på att riva ut alla Marcus kläder ur garderoben.. :)

Nu badar Marcus och Line, Line tycker det är jättekul att fylla en tom flaska med vatten från kranen och sen häller hon det i hennes hink.

Underbara Marcus!

Efter vi lämnat Line idag "kidnappade" Marcus mig till Tuna Park och JC där han köpte tre tunikor/klänningar till mig, så himla underbar han är! :) Vi åt sedan lunch tillsammans innan det var dags för jobb och tentaskrivning. Jag satt i två timmar innan jag gick och hämtade Line på förskolan, man hinner faktiskt mer än vad man tror på två timmar!

Nu har vi nyss ätit potatisbullar till middag och nu äter Line äpple och ser på tv.

Nu kan man titta...

... om man får tillbaka pengar på skatten!

God morgon!

Det blev en alldeles för sen kväll igår, halv 2 kom vi i säng jag och Marcus. Men tur att vi har världens bästa tjej som sov till 9.15! Nu ska vi snart åka och lämna henne på förskolan, sen ska vi handla och laga lunch och efter det ska jag plugga och Marcus jobba.

Onsdag

Idag har det varit fullt upp. Dagen började med att efter jag stängt av väckaren hör Line säga mamma? Trött som jag var svarade jag bara mmm och jag möts då av ett glatt heeej! Det är sånt man blir glad av! :) Sen har jag varit i skolan hela dagen. På lunchen träffade jag Marcus och vi åt lunch ihop, mysigt! När jag slutade skolan gick jag till Lines förskola där det var föräldramöte, så jag och Line var inte hemma förrän strax efter 18. Vi åt middag och sen la jag henne. Jag satte mig då och förberedde inför måndagens fältstudiedag och nu ska jag läsa bloggar innan Greys börjar!

Inlämnad och klar

Nu har jag lämnat in tentan! Så skönt att kunna släppa den iaf några veckor tills resultatet kommer. Efter jag lämnat in den gick vi till lekparken men det regnade ute så det var inte så kul, utan vi for och handlade istället. Vi köpte bland annat två påskblommor! Nu äter Line ett äpple och sen är det dags att sova för henne.

Mysmorgon!

Imorse hade vi världens mysigaste morgon! Jag vaknade av att Line började klättra på mig och i vanliga fall brukar det betyda att hon vill ner på golvet och leka. Men nu klättrade hon över mig för att sedan kunna krypa in hos mig och somna om! När jag vaknade nästa gång använde hon mitt huvud som kudde och vi pratade lite och sen somnade vi om igen. Och när vi vaknade igen var klockan 10! Detta har inte hänt sen Line var så liten att hon inte kunde ta sig nånstans, så jag njöt verkligen av att hon ville ligga och kramas!

Måndagslista

Jenny skriver varje måndag en lista på saker som hon är glad över, och hon utmanar alla sina läsare att göra samma sak! Så nu hade jag tänkt att börja skriva en sån lista varje vecka:

Idag, måndag, är jag glad för att...
  • Marcus är ledig idag och imorgon!
  • Tentan är klar, ska bara lämnas in!
  • Line är så himla underbar!
  • Snön är på väg att försvinna!
Skriv gärna en egen måndagslista, det är ett jättebra sätt att börja veckan på!

Bus!

Nu sover Line efter en riktig buskväll! Vi har bakat muffins (hon hjälpte till genom att äta smör och socker...), sjungit, klättrat och busat i allmänhet. Hon har dessutom börjat vägra blöja och så fort vi ska ta på den säger hon påta (potta).

Hon var så söt idag. Hon hittade ett kvitto på golvet och sa då: slänga bläää! och sen tog hon med mig till köket så vi kunde slänga det :)

Biblioteket

Nu är vi hemma igen efter vår tur ner på stan. Vi gick först till stadsbiblioteket och lånade nya böcker till Line, vi lånade Den silvriga barnkammarboken, Var är liten skär och alla små brokiga, en liten skär och många små brokiga, tick-tack och Ellens ABC.

Jag gick sedan till body shop där jag hade ett presentkort på 100:- så jag köpte en tvål och betalade då 2:-! Därefter gick jag till högskolans bibliotek och skrev ut tentan.

Innan Line gick och la sig dansade vi till cd-skivan som följde med ena boken, roligaste låten var Vi gick in i en affär!

God morgon!

Marcus kom hem strax innan halv tio igår! Vi gick och la oss nästan direkt för båda var trötta och tur var det för Line vaknade tidigt idag med. Nu håller vi på att fixa iordning oss för vi ska ner på biblioteket och lämna tillbaka böcker + låna nya.

Städat

Nu har Line precis lagt sig och jag har plockat upp i lägenheten så det ska vara städat nu när Marcus snart kommer hem, för då kan vi umgås och slippa tänka på det! Jag hoppas han kommer hem i hyfsat bra tid ikväll för han har inga nycklar så jag måste öppna åt honom.

Städat

Nu har Line precis lagt sig och jag har plockat upp i lägenheten så det ska vara städat nu när Marcus snart kommer hem, för då kan vi umgås och slippa tänka på det! Jag hoppas han kommer hem i hyfsat bra tid ikväll för han har inga nycklar så jag måste öppna åt honom.

Neeeej

.... det snöar ute!!!!! :(

Trött

Imorse klev vi upp klockan 6, och Line var trött då men ville inte sova mer. Hon vaknade och var hungrig och vi lyfter alltid över henne till vår säng då och det gör att hon har svårt att somna om för vem vill sova när man kan leka? :) Men imorgon tänkte jag testa att hon får äta välling i sin säng, kanske har hon lättare att somna om då. Kan ju inte vara roligt för henne att vara trött hela morgonen heller, la henne alldeles nyss men innan det låg hon på mig och såg disneydags.

Jag ska passa på att läsa det som ska läsas tills på onsdag, så jag slipper göra det när Marcus är ledig måndag och tisdag. Ska bli så skönt att vara lediga två dagar tillsammans! Det enda skolarbetet jag måste göra är att skriva ut tentan så att både jag och Marcus kan läsa igenom den och sen ska den lämnas in!

Kväll

Line somnade strax efter 19 så nu är det tyst och lugnt här, skönt att få lite tid för sig själv på kvällen. Jag vet inte om jag ska se Jakten på Julia eller Körslaget så det är tur att man kan zappa :)

Bebisleksaker

För nån dag sedan hittade Line påsen med alla leksaker hon hade när hon var bebis, och nu tycker hon det är kul att leka med leksakerna igen. Anledningen till att vi plockade bort de var just att hon inte lekte med dem, men nu är de tydligen jätteroliga!



God morgon!

Jag gick och la mig efter Så ska det låta igår och jag somnade på en gång, blev inte ens störd av att nån granne spelade hög musik. Line vaknade 6.30 imorse, var lite trött när hon vaknade men när vi väl kom upp var det inga problem!

Nu lyssnar vi på en barnskiva som vi lånat på biblioteket, Lines favoriter är Små grodorna och björnen sover!

Men nu ska vi spela spel på internet, finns ett bra spel på Playhouse disneys hemsida, där man tränar former. Line kan cirkel och stjärna.

Fredag

Har inte hunnit skriva här förrän nu för jag har varit i Västerås hela dagen. Först föreläsning och sen diskussion i grupp. Hämtade en tröttmössa på förskolan som somnade strax efter 18 och nu sitter jag här vid datorn och andas ut. Blir en tidig säng ikväll, ska bara se Så ska det låta först. Vill vara utvilad imorgon för både imorgon och på söndag är jag själv med Line hela dagen, och det är jobbigt om man är trött. Hoppas ni haft en bra fredag!

Tenta

Jag har suttit hela förmiddagen med tentan men nu är jag så gott som klar. Är så less på den nu, och jag har blivit osäker på om jag fått med allt som ska vara med. Men jag lämnar in den så får vi se vad läraren säger.

Nu sitter vi och funderar på vad vi ska göra, vi har inte så mycket idéer. Eventuellt ska vi baka mer bröd, det lär Line tycka är kul iaf :)

Potta

Idag när vi bytte bajsblöja på Line så låg hon och sa påta flera gånger. Till slut listade vi ut att det var potta hon menade. Så när vi bytt klart sprang hon och satte sig på pottan och bara några sekunder senare så hade hon kissat! Det är första gången och vi är så stolta över henne!

Tidig morgon

Imorse vaknade Line vid 5 och ville ha välling och efter det ville hon inte somna om, så vid 5.30 klev vi upp. Vi har suttit och sett tv, jag har halsovit lite. Men nu efter kaffe så börjar jag piggna till. Men jag tror jag behöver några koppar till innan jag börjar plugga. Mitt mål är att bli klar med tentan idag, sen får den ligga tills på måndag då jag läser igenom den en sista gång, och lämnar sen in den på tisdag. Hade tänkt sätta mig och plugga vid 9, för jag vill att Marcus ska få sova ett tag till. Han är ledig idag men sen jobbar han 9-23 fredag, lördag och söndag...

Hemresa!

Idag bokade jag biljetter hem till Husum, så 1-6 april ska jag och Line vara hemma! Vi tar flyget för det känns som om det kommer gå bäst med Line, det tar 1 timme medan tåg+buss tar 8-9 timmar.

Öppna dörrar

Vi brukar alltid ha dörren stängd till rummet där bokhyllan och mina sysaker är, men igår lärde sig Line hur man öppnar dörren och kommer in dit. Vi sa då att det är tur att dörrarna till badrummet och köket öppnas utåt, så det lär väl ta ett tag innan hon lär sig det. Men imorse öppnade hon badrumsdörren alldeles själv. Så nu får vi hålla koll på henne, för i badrummet gillar hon att klättra upp på toalettstolen och ibland då vidare ner i handfatet, och då finns det en risk att hon ramlar och gör sig illa.

Samtal

Det är så kul att man kan börja prata med Line nu! Igår hade vi följande konversation:

Jag: Vad har du hittat?
Line: Åse
Jag: En påse?
Line: Aa
Jag: Är det nåt i påsen?
Line: Ocka
Jag: En socka?
Line: Aa
Jag: Får mamma se?
Hon öppnar påsen, tittar i den och säger: Dää!

Överraskning

Marcus ringde vid 18.15 och sa att han var på väg hem! Var ju tänkt att han skulle jobba till 23 ikväll så det var en överraskning :) Han svängde förbi affären på väg hem så nu har vi nyss ätit gott kvällsfika. Line har nyss lagt sig.

Hämta Line

Nu ska jag gå ut i det soliga vädret och promenera till förskolan och hämta Line! Hon ska vila direkt när vi kommer hem men sen när hon vaknar ska vi leka och busa :)

Att göra

Marcus och Line for precis i väg till förskola och jobb. Jag stannar hemma och pluggar idag för jag har inte tillräckligt att göra för att orka vara nere på stan de fyra timmarna Line är på förskolan idag. Men här hemma har jag desto mer som ska hinnas med:

  • Duscha
  • Ladda min mp3
  • Diska
  • Tvätta
  • Skriva ned vad som ska handlas
  • Plocka undan
  • Komma på vad jag och Line ska äta till middag
  • Kolla internetbanken

och sist men inte minst:

  • Plugga

Line ska hämtas klockan 12 och det tar ungefär 30 minuter att gå till förskolan så jag måste nog sätta igång nu :)




 


Bilder!

Både igår och idag har jag och Marcus köpt nya saker till lägenheten, vi vill få in lite färg nu när det är vår! Här nedan är det bilder på vår nya duk, servetter, kökshandduk, kuddfodralen som jag sytt (sydde två av varje mönster. I verkligheten är de mer gröna.) På sista bilden är våra nya gardiner i vardagsrummet. Vi köpte nya till sovrummet med men vi har inte hängt upp de än.

        


Här nedan är det lite blandade bilder. Först är det från igår då vi åt på Gripsholms värdshus. På andra bilden är Line redo för promenaden i hjorthagen. Vi tog inga kort från promenaden för det var så kallt och ingen ville offra sig och ta av sig handskarna :) På tredje bilen syns Lines nya jacka! På sista kortet är det våra cupcakes som jag och Line bakade!


           

Mariefred

Igår hade vi en jättebra dag! Vi for till Mariefred där vi först for på något lågprisvaruhus och köpte bland annat kläder till Line, gardiner och en leksakstraktor som Line blev jätteglad för. Vi åt sedan lunch/middag på Marcus jobb, var god mat! Line tyckte dock drickan var mycket godare :) Vi tog sedan en promenad i hjorthagen och tillslut så hittade vi faktiskt alla hjortarna som gömde sig bakom några träd. Line blev lite trött på slutet så vi åkte hem sen så hon fick gå och sova.

Nu är hon på förskolan, Marcus på jobbet och jag pluggar men har fastnat lite. Klockan 16.15 är det nåt infomöte om examensarbetet. Efter vi lämnat Line på förskolan gick jag och Marcus på stan och shoppade massa nya saker till lägenheten, bland annat tyg som jag ska sy kuddfodral av!

Melodifestivalen

Det gick ju inte så bra för våra låtar igår, tyvärr. Tycker inte alls låten som vann var bra..

Idag är det, fast Marcus är ledig, soligt och fint väder! (Iaf nu på morgonen). Vi funderar att åka till Mariefred och kanske äta en lunch och gå i Hjorthagen. Men vi får se hur det blir, Marcus sover fortfarande så vi bestämmer när han vaknar.

Rutschkana

Jag och Line var i lekparken och lekte tidigare idag, favoriten är rutschkanan. Hon gick upp för trappen själv och sen åkte hon ner alldeles själv också! Efter ett tag gick vi vidare till affären och handlade saker till cupcakes som vi ska baka senare idag.

Hon ligger nu och sover och jag sitter och ser Friday night lights. En jättebra serie på en jättedålig tid.. När Line vaknar ska vi äta lunch/middag och sen blir det som sagt bakning!

Marcus jobbar lunch idag så vi har kvällen ihop! Ska se melodifestivalen, Marcus favorit är Darin (!) och min favorit är Salem Al Fakir. Och vi ska nog göra passionsfruktglass också, ska bli så gott :)

God morgon!


Jag och Line har en riktig busmorgon! Nu ska vi kolla i Leilas Piece of cake om vi hittar något att baka idag och sen ska vi gå till affären. På vägen dit blir det nog ett stopp på lekparken :) Hoppas ni alla får en jättebra lördag!

Trött

Dagen i Västerås gick bra, hade redovisningsseminarium och det låter mycket värre än det var! Slutade redan 14.30 så det blev inte så sent för Line idag! Hon var jättetrött i vagnen på väg hem så eftermiddagen gick hon och la sig. Jag känner mig också riktigt trött så jag går nog och lägger mig tidigt ikväll jag med.

God morgon!

Solen skiner, jag och Line sitter och ser barnprogram och Marcus for till jobbet för ett tag sedan. Vi har kommit fram till att när han är ledig, som igår, så är det mulet men när han jobbar så är det soligt.. Få se om det stämmer på söndag när han är ledig igen, hoppas inte :)

Badhuset

Dagen började med att jag satt en stund och skrev på hemtentan medan Line sov. När hon vaknade for hela familjen till badhuset. Jag brukar inte tycka att det är speciellt roligt men idag var det faktiskt det! Line är, precis som Marcus, helt orädd och skulle absolut hoppa från 1 meterstrampolinen. Så jag fick sitta på den och hissa ner henne till Marcus som var i vattnet :)

Vi for sedan och bytte datorn så nu har vi fått en ny!

Imorgon ska jag till Västerås på eftermiddagen så det blir en sen dag för Line på förskolan, 11-17.30... Känns tråkigt att vi knappt kommer hinna träffas på kvällen.


18-månaderskontroll

Vi har fortfarande inte fått nån kallelse till Lines 18-månaderskontroll så imorse ringde jag till bvc och frågade. Tydligen ligger de så långt efter att inte ens barn som blivit 20 månader har fått komma än... Tråkigt, är nyfiken på hur lång hon blivit och hur mycket hon väger nu.

Onsdag

Idag har jag först varit på föreläsning, sen träffades jag och Marcus och åt lunch ihop och gick på stan innan han for på jobbet och då satte jag mig i biblioteket och skrev lite på tentan. Jag hämtade sedan lillgumman på förskolan!

På stan köpte vi en jacka och fleecetröja till Line och även 3-pack fingervantar. Hon såg så stolt ut när vi testade jackan :)

Nu har vi nyss kommit hem. Var jobbigt att gå hem med vagnen för det var stora vattenpölar överallt. Men man får tänka positivt, det betyder ju att snön smälter!

Imorgon är Marcus ledig så jag tänkte plugga lite förmiddagen och sen har vi då hela dagen ihop!

Men nu kommer Line med ps3-dosan och vill spela tv-spel så jag ska väl hjälpa henne :) och jag tänkte också tvätta lite tvätt så smutshögen krymper nångång..

Bilder

Jag har ju inte kunnat lägga in några nya bilder på slutet då inte usb-uttagen fungerat men snart blir det förhoppningsvis ändring på det!


Huvudvärk

Vi lämnade Line på förskolan vid 9 imorse och tanken var att jag skulle plugga men jag vaknade med huvudvärk imorse som inte gav med sig. Så vi bestämde att vi skulle hämta Line klockan 12 istället för 15 som det var tänkt, för jag orkade inte plugga. Men jag somnade en stund på soffan medan Marcus lagade lunch och efter lite mat och en kopp kaffe känner jag mig piggare! Line ligger och sover i sin säng nu och när hon vaknar ska vi nog gå ut och leka lite!

Vi har varit till Onoff och pratat om datorn då inte något usb-uttag fungerar så imorgon eller i övermorgon får vi komma in och hämta en helt ny dator! Skönt att slippa skicka den vi har på lagning för det brukar ta så lång tid.

Vårkläder

Idag skiner solen och det är riktigt härligt ute, vilket har fått mig att börja fundera på vårkläder till Line. Vi har regnkläder till henne som vi köpte i höstas och de kan hon fortfarande ha. Så jag funderar på om vi ska köpa en jacka och en fleecetröja. Sen måste vi köpa fingervantar också, perfekt att ha när hon åker vagn!

Den här jackan finns på hm och är vattentät så när det är lite kallare blir den bra med en fleecetröja under och sen kan den användas som vårjacka.

Jag ska fundera på det mer och imorgon efter skolan ska jag gå på stan och titta lite mera.

God morgon!

Det blev lite ändrade planer idag. Egentligen skulle vi alla vara hemma men Marcus blev erbjuden att följa med på nånting i Stockholm så jag passar då på att plugga så vi kan umgås när han är ledig på torsdag! Så Line är på förskolan nu och jag sitter på skolan och pluggar. Tar en liten paus nu :) Tänkte fortsätta skriva på tentan som ska in 24 mars, är inte likt mig att ha sån framförhållning för jag har redan skrivit 1/3 av den!

Ska gå på stan senare idag och titta på några nya tröjor! Dessutom måste jag köpa en ny lypsyl, var in på apoteket imorse men de hade slut på den sort jag vill ha..

Men nu ska jag fortsätta skriva.

Sundbyholm

Idag har jag, Marcus och Line haft en jättemysig dag. Vi åkte ut till Sundbyholm och grillade korv och pinnbröd och busade i snön!

När vi kom hem vilade både jag och Line, fast jag fick en sån lång sovmorgon imorse har jag känt mig så trött men nu är jag på g igen! Jag har nyss diskat och Marcus och Line står och lagar spagetti och köttfärssås!

Sovmorgon

I natt sov Line från 19.00-9.30!

Underbara Line!

När Line vaknade för en stund sedan gick jag in och hämtade henne i sovrummet och hon kollade då på mig, log och sa: Mamma fin!

Och idag när vi pratade med Marcus sa han att han älskade Line. Jag frågade då Line om hon kunde säga älska och hon svarade: älka pappa!

Vår

Solen lyser även idag, jag får verkligen vårkänslor! Sen att det är hur mycket snö som helst kvar ute försöker jag glömma bort. Efter jag duschat tidigare idag så tog jag på mig mitt nya linne som är sommrigt och fint och det gör att jag längtar ännu mer till våren och sommaren kommer!

Hotell kantarell

Det märks att Line fått tillbaka aptiten, idag åt hon flera portioner med ris och kycklinggryta till middag! Nu sitter vi och ser Hotell kantarell och myser. Hon vaknade inte förrän 15.20 idag så hon kommer vara vaken lite längre än vanligt ikväll!

Line har nu kommit på hur man startar datorn. Hon öppnade den idag och tryckte sen på rätt knapp på en gång.. Men lösenordet har hon inte knäckt än :P

Imorgon jobbar Marcus lunch så vi har hela kvällen ihop!

Soliga fredag!

Jag och Line gick upp tillsammans imorse och bakade scones. Hon har blivit så duktig att hjälpa till med bakningen. Jag mäter upp och hon häller i skålen. När hon började hjälpa till för nån månad sen brydde hon sig inte om det fanns tex mjöl kvar i decilitermåttet men nu kollar hon noga och funderar på hur hon ska få ut allt! Vi väckte sedan Marcus och åt frukost ihop.

Sen for vi till Vilsta och hälsade på hästarna och åkte rutchkana i snöhögar, det var roligt tyckte Line! Vi handlade och sen for vi hem och jag lagade lunch innan Marcus for på jobbet. Line sover nu, har sovit sen klockan 13 så hon vaknar nog snart skulle jag tro.

Städa

Idag har jag varit på biblioteket och skrivit lite. Jag och Line gick sedan hem, var skönt väder idag! När vi kom hem städade vi och dammsög lägenheten, Marcus börjde städa tidigare idag så vi avslutade det. Hon sover nu.

Idag har Line ätit bra! Var så skönt att höra att hon ätit mycket till både lunch och mellanmål och hon åt även bra till middagen!

Imorgon ska jag, Marcus och Line har en lugn och härlig förmiddag innan Marcus åker på jobbet. Kanske äta en god frukost och gå ut och leka lite :)


God morgon!

Igår gick jag och la mig strax innan halv elva. Hade skickat ett sms till Marcus och frågat om det skulle bli sent ikväll men jag fick inget svar så jag antog att han hade mycket att göra. Jag hann ligga ner i 3-4 minuter innan jag hör hur ytterdörren öppnas och jag som är så lättskrämd ligger och försöker lyssna om det är Marcus. (Vem annars skulle det vara liksom....?) Det är alldeles mörkt och dessutom brukar han aldrig vara hemma så tidigt och han brukar alltid ringa innan han kommer hem så det är inte så konstigt att jag ligger och skrämmer upp mig själv.. Men hur som helst var det kul och oväntat att få träffas innan det var dags att sova!

Nu har Marcus skjutsat Line till förskolan och sen ska han till tandläkaren. Jag sitter hemma i morgonrocken och har ont i huvudet. Igen. Har det jämt nu, vet inte vad det är men jobbigt är det.

Lyssnar på Glee på Spotify, det finns några riktigt bra låtar!

Vaniljglass!

Det blev ett långt skumbad tidigare ikväll, så skönt att bara vara och inte göra så mycket. Efteråt målade jag mina naglar, alla 20, med mitt nya nagellack i chockrosa. Jag är inte van att ha färg på fingernaglarna och det märktes när jag sedan skulle göra glass i min glassmaskin. Jag ville ju inte att färgen skulle flagna på en gång så därför fick jag lite problem med att knäcka äggen för jag vågade inte ta i som vanligt. Det gick bra fram till det sista av 3 ägg, då gick äggulan sönder och rann ner i all äggvita... Men men, jag tog nya tag och då gick det bättre och smeten är nu i glassmaskinen, tror den ska bli klar lagom till Greys! Synd att jag är ensam hemma (Line sover) för det blir mycket glass och Marcus säger att det är en färskvara.


Award!

Jag har fått en award av Saga!! Tack så mycket!!

The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

De jag väljer att skicka den till blir: (många bloggare är redan "tagna", så det får bli som det blir)
1. Liza
2. Mamma


Line tvärtemot

Idag hade Line knappt sovit alls på förskolan och det märktes när vi kom hem. Hon slog och bet mig nästan hela tiden, hon rev sönder papper och var allmänt tvärtemot. Hon ville dessutom inte äta någonting till middag och hon hade bara ätit lite grönsaker på förskolan. Jag fick i henne lite kräm innan hon gick och la sig. Hoppas hoppas hon börjar äta ordentligt snart igen.

Jag ska snart gå och ta ett långt, varmt bad!

Pluggdag

Imorse var Marcus så snäll och gav mig sovmorgon! Det behövdes för vi var vaken till 00.30 igår.. Vi lämnade Line på förskolan vid 11 och Marcus for då till jobbet och jag till bibliotket och skrev på en hemtenta som ska in i slutet av mars. Den är svår för jag vet inte riktigt hur det är tänkt att vi ska skriva...

Jag ska hämta Line klockan 16 var det sagt men jag får se hur längre jag orkar sitta. Kanske blir det så att jag hämtar henne tidigare. Vi ska åka buss hem idag, det kommer hon tycka är jättekul!

Tisdag

Igår åt jag popcorn och hade då lämnat den tomma skålen ute i vardagsrummet och imorse hittade Line den och kom och visade den för mig och Marcus och sa: soskaaa. Då kom hon ihåg att vi ätit ostkrokar i den skålen för flera veckor sedan och ville nu ha mer!

Imorgon är det förskoledags för Line igen. Hon har fortfarande lite snuva och hosta men är i övrigt pigg. Marcus jobbar och jag ska sitta och plugga under tiden, var ett tag sedan jag gjorde något skolarbete men nu är det dags igen.

USB-portarna i vår nya dator strular så vi måste till Onoff senare idag och prata med dem. Jobbigt.

Marcus och Pedro står nu och lagar hemmagjorda hamburgare, ska bli så gott!

I kväll ska jag se Desperate och sen den nya serien med Courtney Cox och imorgon börjar Greys!! :) Äntligen börjar alla bra serier igen!

Måndag

Det gick rätt så bra att kliva upp imorse men efter en dag på förskolan kände jag mig riktigt trött. Är inte van med att ha massa barn runt omkring mig, men det var jättekul att träffa alla igen!

Nu är vi bara hemma och tar det lugnt. Line är lite smågrinig, vet inte om hon kanske är trött. Hon vill knappt äta nåt idag heller, var likadant igår. Hennes favoritsyssla just nu är att klä på sig kläder, både hennes egna och våra :)

RSS 2.0