God morgon!

Här blev det sovmorgon idag, jag ska inte vara i skolan förrän klockan 10 och Line vaknade 08.20! Skönt! Jag ska vara i skolan till klockan 16 och sen kommer Marcus och Line och hämtar mig och då ska vi hem och julpynta. Vi skulle göra det igår men vi glömde bort det (!) och om vi orkar ska vi baka lussebullar. Vi måste också slå in till Lines julkalender för det blev aldrig av igår. Så det blir fullt upp idag!

Julklappar

Det blåste och snöade igår när vi for på julmarknaden, inte så mysigt väder så vi stannade inte så länge. Vi köpte dock några julklappar så nu har vi inte så mycket kvar! Och idag efter jag slutat skolan for vi till Ica Maxi och köpte klart julklapparna till Line. Det enda vi har kvar till henne nu är till hennes julkalender. Vi ska sätta oss ikväll och räkna och slå in för vi har inte så stor koll på hur många som saknas.

Igår drack vi årets första glögg, gott! Kanske blir det en kopp ikväll med :)

Julmarknad

Marcus ringde imorse och sa att han är ledig idag så det betyder att det blir julmarknad idag ändå! Kul! Nu ska vi bara äta lunch och fixa i ordning oss innan vi ska fara men det brukar ta ett tag för oss.. Vi ska passa på att köpa lite julklappar idag också, det är inte långt kvar nu. När vi kommer hem ska vi julpynta mer!

Nu ska jag gå och fixa lunchen, det blir rester sen igår så det är bara att värma :)

Mer snö

Det har snöat hela dagen så det blir ingen julmarknad för oss idag. Vi har varit ute en stund och åkt pulka, gjort snöänglar och busat men efter cirka 30 minuter frös Line så mycket att hon blev ledsen. Det var kanske inte så konstigt att hon frös då hon vägrade ha vantar. Så då gick vi in istället och drack varm choklad med grädde!

Jag har änligen tagit tag i disken idag, det var hur mycket som helst men nu är det äntligen gjort! Jag har också börjat städa vardagsrummet och Line har börjat städa sitt rum, och vi håller även på tvätta. Vi varvar städning med lek så det går inte så fort men vi har iaf roligt undertiden :)

För att bygga upp lite julstämning så lyssnar vi på julmusik på spotify, och det ökar också motivationen till att städa för efteråt ska vi julpynta lite! Det mesta julpyntet har vi nere i förrådet så det tar vi på måndag när Marcus är ledig, men lite julsaker har jag sett att vi har här i lägenheten!

Rolig överraskning!

Line var så trött igår och blev arg så fort hon inte fick som hon ville, så efter vi ätit popcorn och haft fredagsmys nattade jag henne och hon somnade på en gång. Jag klev upp och satte mig vid datorn och efter ca 40 minuter ringde min mobil och då var det Marcus som stod nere vid porten och ville att jag skulle öppna! Jag blev så glad, hade ju inte räknat med att få träffa han förrän måndag eftermiddag. Vi tog det bara lugnt, såg På spåret och Criminal minds. När det var slut vaknade Line till så då gick vi och la oss med henne.

Marcus åkte redan 06.30 imorse till jobbet. Line vaknade till när han klev upp men på något sätt lyckade jag övertala henne att lägga sig och sova en stund till, så vi klev upp 08.20 istället!

Idag och imorgon är det julmarknad här i Eskilstuna, det skulle vara kul att gå på men i så fall måste vi ta vagnen och det har snöat här så det känns inte så kul att ploga sig fram med vagnen. Men vi får avvakta och se vad vi känner för.

Vad ska ni göra idag?

Fredag

Idag har jag varit i skolan, vi har suttit varje dag den här veckan så det ska bli skönt med helg och två lediga dagar! Tyvärr så jobbar Marcus hela helgen men det ska bli mysigt att få vara med Line, det känns som om man knappt träffa henne när man är i skolan hela dagarna.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

Line håller i kusin Gustav!




Vecka 27


Vecka 27 (från familjeliv)

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Onsdag

Efter jag skrev inlägget igår blev jag så trött så jag gick och la mig strax efteråt, och det var jag glad för imorse när Line vaknade 5. Vi låg och drog oss till 5.30 och sedan gick vi till soffan och kröp under täcket och såg barnprogram. En mysig start på dagen!

Marcus kom hem strax efter klockan 18 ikväll och han håller på natta Line nu. Jag har nyss tagit ett bad, det var skönt att ta ett varmt bad och bara slappna av efter en dag med mycket att göra.

Ikväll blir det Greys!

Tisdag

Även denna dag har spenderats i skolan. Jag hämtade Line strax innan 16.30 och vi gick hem och lagade middag, badade och satte oss sedan i soffan. Fem minuter senare (kl. 17.55) hade hon somnat så jag bar över henne till vår säng och där sover hon än. Skönt att hon somnade i tid ikväll då vi ska upp tidigt imorgon.

Jag pratade nyss med Marcus, det hade gått jättebra att lämna Line idag. Vi hade funderat lite på hur det skulle gå då hon inte varit där sedan i onsdags men det var som sagt inga problem. Hon sa knappt hej då till Marcus för hon ville in och leka :) När hon hade kommit in hade hon sagt hej allihopa och sedan hade hon fått en stor kram av hennes kompis, gulligt!

Ikväll blir det lugnt, ska lägga mig i soffan och läsa nyaste Mama nu och sedan är det Desperate och efter det väntar sängen.

100 dagar kvar!

Idag är det bara 100 dagar kvar till beräknad födsel!

Skola

Idag har jag varit i skolan hela dagen, Marcus och Line var så snälla så de både skjutsade och hämtade mig! Nu sitter Line och bakar med sin deg innan det är dags att gå och sova, hoppas hon somnar en bra tid ikväll då hon ska på förskolan imorgon.

Lugn dag

Idag har vi haft en riktigt lugn dag. Mamma, Rebecca och Gustav åkte tidigt imorse och efter att ha sagt hej då gick jag och la mig igen och jag blev sedan väckt av en god Line-puss 08.40. Jag har inte haft energi att göra så mycket medan Marcus varit jätteduktig och diskat, städat och lagat mat!

Nu ska jag se reprisen av Greys!

Pulka

Line fick en pulka av min mamma och pappa och igår kunde vi äntligen använda den! När Marcus kom hem från jobbet så gick vi tre ut på promenad och Line satt då i pulkan, det var kul tyckte hon! Om det är tillräckligt med snö idag så blir det mer pulkaåkning :)


Ikea!

Igår var jag, mamma, Rebecca och Gustav till Ikea, de hämtade upp mig när jag slutat skolan! Vi köpte så mycket saker att vi nästan inte fick plats med allt i bilen när vi skulle hem igen. Jag köpte två ramar till Line, två små mjukisdjur till hennes julkalender, stolsdynor, ljus, äggskärare, tvätthängare och lite julprydnader! När vi kom hem hade Line redan somnat så jag träffade inte henne någonting igår. Så imorse var det så mysigt att ligga i sängen och höra henne berätta om vad hon gjorde igår!

Marcus har redan åkt till jobbet och jag och Line sitter och ser barnprogram. Mamma, Rebecca och Gustav sover fortfarande. Det har kommit snö i natt så idag ska vi ut och åka pulka!

Tröttmössan Line

Line somnade inte förrän 22 igår så hon var trött när vi väckte henne imorse. Det kändes bra att jag slutade två timmar tidigare idag så det inte blev en superlång dag för henne på förskolan. När vi kom hem satte vi oss och tittade i leksakskatalogen. Line lutade sig mot mig och efter ett tag märkte jag att hon inte svarade när jag pratade med henne, då hade hon somnat. Och när hon somnat är det så svårt att väcka henne - precis som Marcus. Men nu är hon vaken och ser Pippi Långstrump :)

Igår när jag hämtade Line hade hon precis ritade sin första huvudfoting! Så idag när vi lämnade henne så visade hon Marcus så han också fick se, hon såg så stolt ut när hon visade honom :) Och vi är stolta över henne!

Idag kommer äntligen mamma, Rebecca och Gustav! Jag pratade med dem för drygt en timme sedan och då hade de lite mindre än 30 mil kvar.

Nu ska jag gå och fixa mellanmål åt mig och Line!

Städning

Efter vi ätit god middag som Marcus lagat så nattade han Line och jag städade. Men Line var inte det minsta trött så efter Marcus försökt länge så gav vi upp och hon är nu uppe med oss. Det är konstigt att Line är så pigg, hon verkar inte det minsta trött trots att hon var så trött när jag hämtade henne på förskolan. Det jobbiga är inte att hon är vaken med oss ikväll utan det är att det är tidig väckning imorgon och sen väntar en lång dag på förskolan. Jag tycker det är så jobbigt att behöva lämna henne när jag vet att hon är trött för då blir hon så lätt ledsen och då vill jag vara där för henne och kunna trösta henne. Men det är bara att hoppas att det går bra iaf!

Tisdag

Igår blev det en tidig kväll för oss alla tre så vi är inte alltför trötta idag. Eller Line vet jag inte, för hon sover än :) Marcus är på väg till jobbet nu och jag och Line ska gå om en timme. Jag ska ner till skolan och plugga idag. Ikväll är det städning som står på schemat, inte så kul men det behövs.

Hoppas ni får en bra tisdag!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Jag har haft en härlig helg med mina älsklingar!
♥ Mamma, Rebecca och Gustav kommer på besök senare i veckan!
♥ Observationen och intervjun gick bra idag!
♥ Marcus jobbar många lunchpass i veckan så vi har kvällarna tillsammans!
♥ Line är i en sån härlig ålder!
♥ Jag mår rätt så bra än så länge i graviditeten, känner dock av fogarna lite.
♥ Bebisen rör sig mycket i magen!

Farsdag

Jag och Line har uppvaktat Marcus idag. Vi skulle egentligen ha köpt något igår i Mariefred men vi hann knappt kolla innan alla affärer stängde, så vi gick till affären imorse istället och köpte ett lottpaket och en tidning. När vi kom hem sa Line åt Marcus att sätta sig i soffan och sen gav hon presenterna till en oförstående pappa, han hade nämligen glömt att det var farsdag :) På lotterna vann han 50 kronor så det var helt okej!

Men resten av dagen är det jag och Line som blivit bortskämda då Marcus städat och lagat god mat! Han är verkligen helt underbar, både jag och Line har sån tur som har honom ♥

Snuttefilt

Idag har vi varit på höstmarknad i Gamla stan. Vi köpte bland annat en snuttefilt till bebisen, Line fick välja vilken vi skulle köpa och det blev denna:



Line har också en men det är en elefant.

Nu sitter vi och leker med lera, Line tycker det är jättekul!


Fredagsmys!

Jag och Line sitter och ser Hotell Kantarell och äter popcorn och vi har också tänt massa ljus, mysigt! Marcus slutar nog snart och vi längtar tills han kommer hem, då får han också fredagsmysa med oss :)

Plugg

Jag tar en liten paus från pluggandet nu, jag har suttit hela förmiddagen och jag satt hela dagen igår. Det är skönt att det snart är helg så man får göra något annat! Jag har inte så mycket att skriva om just nu, kanske återkommer senare ikväll!

Promenad

Line är nu lämnad på förskolan och jag har nyss ätit lunch. Jag ska alldeles strax bege mig ut och som tur är snöar det inte längre. Det är massa snö på marken så jag måste gå försiktigt men så skönt att slippa gå i snöstorm som jag behövde göra igår. Jag hoppas det går bra att gå idag, det är en bit jag ska gå. Jag kände av fogarna igår kväll och imorse efter gårdagens promenader så jag hoppas att jag ska kunna gå utan att få ont.

Nä, nu måste jag packa det sista!

Gulligt!

När jag hämtade russin till Line tidigare idag sa jag varsågod och då svarade hon: Tack hjärtat!

Usch...

Det var inte kul att gå till sjukhuset idag. Det snöade och blåste så mycket att jag inte kunde titta upp utan jag fick gå och titta ned i marken hela tiden. Och det gjorde ont när snön blåste i ansiktet. Så på vägen hem tog jag bussen och det är jag glad för!

Besöket hos barnmorskan gick bra, hjärtljuden låg på 145 slag/minut och magens storlek var bra. Hon rekommenderade mig att äta Blutsaft samtidigt som jag tar järntabletterna för det skulle hjälpa mer mot tröttheten.

Nu sitter jag och Line och varvar ned i soffan. Line är väldigt trött så jag har fullt upp med att få henne att sitta upp så hon inte somnar redan.

Snö

Idag har jag varit ner till skolan och skrivit ut lite papper. Det snöade lite då så jag var tvungen att gå. Jag kom hem för ett tag sedan och ska snart gå ut igen då jag ska till barnmorskan. Tyvärr så har det inte slutat snöa utan det snöar mycket mer nu, och det blåser ordentligt. Så jag kan säga att det känns inte så lockande att gå ut och gå i det här vädret... Men jag hoppas att Marcus kommer hem i en bra tid så jag slipper gå hem från sjukhuset iaf.

Måndag

Idag sitter jag hemma och pluggar. Jag har läst litteratur till examensarbetet och även skrivit lite. Jag ska hämta Line klockan 16 så jag ska plugga ett tag till nu men känner att jag behöver en paus först.

Imorgon ska jag till barnmorskan igen. Jag har bara varit där en gång under denna graviditet och det var 16 augusti så det var ett tag sedan. Jag har känt mig trött på slutet så det ska bli intressant att se vad proverna visar. Och sen hoppas jag att vi får höra hjärtslagen!

Söndag

Nu var det länge sedan jag skrev så nu kommer det (äntligen) ett inlägg!

Vi har de senaste dagarna haft besök av Marcus pappa och hans två yngsta syskon, det har varit roligt! Det är så sällan man ses så det är kul när det väl blir. Igår var vi in till Stockholm och Naturhistoriska museet och Cosmonova. Tyvärr kunde jag inte se någon film då Line var för liten så hon och jag gick runt och tittade på skelett och dinosaurier istället.

Idag har jag, Marcus och Line haft en lugn dag, det har varit skönt. Vi var en sväng ut till Tuna Park där vi köpte två till saker till hennes present-julkalender och vi hittade också en julklapp till henne. Det var ett spel där man skulle para ihop djur med deras näsor. Det var från 2 år så det kommer nog bli kul att spela ihop!

Onsdag

Vilken lång dag det har varit idag, jag tog bussen 8.15 från Eskilstuna och kom hem igen 17.15. Då stod Marcus och väntade på mig och vi for och handlade. Vi köpte då semlor, det var 2 för 20:-! Det är kanske lite tidigt men det är ju så gott :)

Nu ska jag umgås med min familj - där även Liza är inräknad!

Vilken skillnad!

Line har alldeles nyss somnat och ikväll tog nattningen bara 8 minuter, vilken skillnad mot igår :) Hon hade inte sovit på förskolan idag och det var kanske lika bra det för då vänder hon tillbaka dygnet på en gång. Och det känns bra att hon somnade tidigt ikväll för hon ska vara på förskolan redan 7.30 imorgon för jag ska till Västerås med bussen som går strax efter 8. Liza är så snäll och hämtar henne imorgon för jag kommer inte hem förrän närmare 17.30 och Marcus strax därpå. Tur att Line har en sån snäll moster!

Sömn

Nu har jag och Marcus pratat och bestämt att Line ska sluta sova på dagarna helt. Hon hade sovit på förskolan igår och det medförde att hon somnade efter 00.30 i natt.. Jag försökte flera gånger under kvällen att natta henne men hon var inte det minsta trött, och jag såg att hon verkligen försökte sova. Det slutade med att jag inte visste vad jag skulle göra och jag var så trött, så jag ringde Marcus som fick komma hem. Han skulle egentligen ha sovit över på jobbet eftersom han började tidigt idag. Han kom 23.30 och då kunde jag gå och lägga mig medan han och Line lekte. Jag tror det bästa för Line är att sluta med vilan helt, för får hon sova ibland så blir det också konstigt för det är så vi har haft det de senaste veckorna. Men vi ska vänta med detta tills hon kommit in i rätt sovtider igen, det är inte så snällt att hålla henne vaken idag då hon endast sovit 7 timmar i natt.

4 månader kvar!

Idag är det fyra månader kvar tills bebisen är beräknad att komma ut!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Det har gått så bra på praktiken!
♥ Jag har hunnit läst mycket idag!
♥ Line trivs så bra på förskolan!
♥ Jag och Line har haft en mysig kväll!
♥ Jag, Marcus och Line får träffas mycket den här veckan!
♥ Jag älskar min familj!
♥ Bebisen rör sig mycket varje dag!

Plugga

Idag går vi in i en ny månad, tänk att det redan är november. Bara 2,5 månad kvar av utbildningen :)

Jag sitter hemma och pluggar idag men kände nu att jag behövde ta en paus från läsandet. Både idag och imorgon ska jag plugga hemma, ska bli så skönt att få bort några av sakerna som står på "att göra-listan".

Det gick bra att lämna Line imorse, jag fick en puss och en kram innan hon gick in och byggde pussel! Det blir en helvecka för henne den här veckan, det hör inte till vanligheterna för ofta är Marcus ledig minst en vardag. Men som sagt, det är tur hon trivs så bra där!

Nä, nu måste jag sätta mig och fortsätta läsa.

RSS 2.0