Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Lillasyster har kommit till oss ♥
♥ Jag har en underbar familj, älskar er så mycket!


Ny säng?

Idag har vi varit och tittat på en ny säng, den vi har nu är inte så skön och den är för liten tycker vi. Men vad svårt det är att veta vilken man vill ha, det finns så många olika att välja på. Vi fick med oss papper så vi kan läsa om de olika sängarna hemma i lugn och ro, det kan behövas.

Lördag

Lillasyster är fortfarande snuvig men vi har äntligen hittat snorsugen så nu kan vi underlätta för henne iaf.

Line är så go mot sin lillasyster, idag har hon bland annat sagt:
Jag älskar hon.
Jag tycker om min bebis, du är så himla vacker.


Nu har Line nyss somnat och jag ska sätta mig och se melodifestivalen med lillgumman sovandes i min famn!

Förkyld

I natt sov lillgumman bättre, hon åt bara två gånger och sov bra resten av tiden. Tyvärr har hon blivit förkyld, hon nyser mycket och är snorig. Jobbigt när hon är så liten.. Men Line har än så länge klarat sig!

Idag ska vi till BB för läkarkontroll, allt såg bra ut på kontrollen i tisdags så vi hoppas det går lika bra nu.

Nu ska jag passa på att äta frukost medan lillasyster sover.

Torsdag

I natt har jag sovit med lillgumman på min ena sida och Line på den andra, mys!

Lillgumman åt mer i natt än vad hon gjorde natten innan så jag känner mig lite trött idag. Marcus och Line ska snart åka till Tuna Park så Line får välja en leksak eftersom hon blivit storasyster och då ska jag passa på att vila.

Line tycker det är kul med lillasyster och hon frågar ofta var hon är och vad hon gör. Hon älskar at mjuka lillasysters hår för det är så mjukt. Det är härligt att se hur underbar Line är mot henne!

Nu är hon här!


Igår, på min 25-årsdag, kom äntligen Lines lillasyster! Hon kom 9 dagar för tidigt så vi blev förvånad :) 3250 gram och 49 cm lång.

Städa

Idag har Line varit på sin dans och idag kunde jag sitta utanför medan hon var inne i dansrummet och dansade! När vi skulle gå hem kom Marcus och hämtade oss, skönt med skjuts. När han sedan var hemma passade jag på att städa undan och dammsuga, nu har jag verkligen börjat känna att det måste vara rent och städat i lägenheten. När jag väntade Line blev det också så men typ bara de två sista dagarna av graviditeten, nu är det 10 dagar kvar till bf. Visst är det bra på ett sätt för det är städat i lägenheten men det är ganska jobbigt också att känna att man måste dammsuga hela lägenheten bara för att man hittar lite skräp på golvet.

Biblioteket

I natt sov Line 19.45-8.50!

Jag och Line åkte med Marcus till biblioteket när han for på jobbet tidigare idag. Det var länge sedan vi var där sist och som vanligt hade Line superkul! Vi läste massa böcker, byggde pussel, byggde torn och lekte med Duplo. När vi var klar lånade vi de 16 (!) böcker som Line hittat och sedan gick vi och hälsade på Marcus och fick spagetti och köttfärssås till lunch och glass till efterrätt :) Det var lite kallt ute idag men solen sken och det var härligt att gå hem.

När jag och Line satt och åt middag idag sa jag: vad gott med mat.
Line svarade då: Vet du vad är godast? Mammapussar.

Vecka 39

Vecka 39 (från familjeliv)

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Gulligt sagt av Line!

Tidigare ikväll frågade jag Line vad hon ville ha till kvällsfika.
Efter en stund frågade hon mig vad jag ville ha: vad vill du ha för... öööhh... godnatt-frukost? :)

Lunch

Idag bjöd Marcus mig på lunch nere på stan, båda var hungriga och ingen orkade laga något så det var snällt av honom! Nu har han nyss åkt på jobbet och jag ska strax hämta lillgumman, när vi kommer hem igen ska vi pyssla för det är hennes favoritgrej just nu.

Jag har haft många sammandragningar nu på förmiddagen men inga som gör ont, det är väl kroppens sätt att förbereda sig inför förlossningen. Det är ju bara 13 dagar kvar nu till bf :)

Barnmorskan

Idag har jag varit till barnmorskan och allt såg bra ut! Jag var lite orolig att barnet hade vänt sig med rumpan nedåt för igår var det full fart i magen men när barnmorskan kände efter så var huvudet fortfarande nedåt. Istället hade den vänt sig så att benen var åt vänster, tidigare har de varit åt höger. Huvudet var som sagt nedåt men fortfarande ruckbart och det låg ännu väldigt högt upp. Nästa gång jag ska dit är 7 mars men förhoppningsvis behöver jag inte gå då :)

Idag är det bara två veckor kvar till bf!

Nu ska jag sätta mig och äta äppelkakan som jag nyss tagit ut ur ugnen :)

Måndagslista

Idag är jag glad för att:

♥ Det har löst sig med barnvakt till förlossningen, svärmor och mamma ställer upp ♥
♥ Lägenheten är städad
♥ Jag köpte fina blommor till köket idag
♥ Det är 16 dagar kvar till beräknad förlossning
♥ Line sover bättre nu *peppar peppar*
♥ Jag fick tillbringa gårdagen med min underbara familj
♥ Jag fick VG på min tenta!!
♥ Jag och Line hann träffa Liza idag innan hon åker upp till Övik
♥ Line säger så roliga saker, vi får skratta flera gånger per dag
♥ Hon säger även gulliga saker: Du är min bästa mamma, vi får inte tappa bort varandra ♥♥♥

Det blev en lång lista idag :)

Alla hjärtans dag!

Igår när Marcus och Line kom hem från bion hade de köpt en alla hjärtans dag-present till mig! Det var tre jättefina ljuslyktor, två rosa och en grön, som Line valt alldeles själv :)

Idag jobbar Marcus och jag och Line har varit och hälsat på Liza, vi kom nyss hem. Det är kallt här idag, det var -15 när vi klev upp imorse men solen lyser så det var ändå skönt med en promenad. Nu sitter Line bredvid mig i soffan och klipper, limmar och ritar och när hon är klar ska vi gå och bada.

16 dagar kvar!

Söndag

Söndag idag och Marcus är ledig :) Han och Line ska snart åka på bio, vi har två biobiljetter som går ut om några dagar så då är det bra att passa på. Jag ska dammsuga medan de är borta, det gäller att passa på när Line inte är hemma då hon blir så rädd för ljudet. Hoppas ni får en bra söndag!

Äntligen...

...en natt med bra sömn, Line sov 19.30-8.40! Och solen skiner ute, så den här dagen har börjat bra :)

"Gubbe med röda ögon"



Den här gubben har Line målat till Marcus på förskolan!

Vänt tillbaka?

Det blir många inlägg om sömn just nu men de senaste dagarna har handlat om just det. När Line kom hem från förskolan igår var hon trött och somnade på soffan vid klockan 15. Jag försökte väcka henne men det gick inte, hon blev bara arg och ville sova mera så då lät jag henne göra det. Jag gick och la mig tidigt för jag visste att hon skulle vakna pigg någon gång under natten och klockan 02:40 vaknade hon. Vi läste böcker och såg sen film och barnkanalen och båda somnade då i soffan. Strax innan 9 vaknade hon pigg och glad och det är så kul att vara med henne när hon är utvilad! Så nu håller vi tummarna för att hon vänt tillbaka dygnet och sover bra i natt :)

Marcus jobbar hela dagen idag och det var tänkt att vi skulle gå och hälsa på Liza och Kim. Men det har kommit så mycket snö så jag känner inte för att styra vagnen i massa nysnö, hoppas det är bättre imorgon för då kan vi hälsa på dem då!

Vecka 38

Vecka 38 (från familjeliv)

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 

Egna tankar: Jag har känt av 3-4 förvärkar men det var nån vecka sedan sist men sammandragningar känner jag av varje dag. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att andas, det känns som om jag inte får tillräckligt med luft. Jag har svårt att somna på kvällarna men när jag väl sover så sover jag tills jag blir väckt av Line, jag behöver inte gå upp och kissa på nätterna. Nedräkningen har börjat på allvar nu, bara 20 dagar kvar till bf! :)




Torsdag

Ännu en tidig morgon (eller natt kanske man ska skriva...), Line vaknade 3 och ville ha välling och efter det somnade hon inte om. Men även då hon vaknar så tidigt så är hon jättepigg och på bra humör, önskar jag också kunde vara så pigg. :)

Innedag

Det blev ingen promenad idag då jag kände mig svag i benen. Bara att gå från soffan till badrummet gjorde att jag kände mig svag så då ville jag inte chansa att gå ut och gå. Istället stannade vi inne och lekte, läste böcker, bakade chokladmuffins och badade, det var roligt det med! Det var en trött liten tjej som somnade vid 20, hoppas hon sover bra i natt då hon ska orka med att busa på förskolan imorgon :)

God morgon!

Jag och Line har nyss klivit upp och har precis avslutat vår frukost. Efter jag städat Lines rum igår så ville hon sova i sin säng i natt men det slutade som förra gången. Hon vaknade strax efter midnatt och kom över till vår säng men kunde då inte somna om. Så vi var uppe till strax innan 4, då somnade vi om båda två. Men det var en skön sovmorgon!

Idag skiner solen ute, kanske ska gå på en promenad? Vore skönt att komma ut och röra på sig.

3 veckor kvar idag :)

Städa

Idag gick det mycket bättre att lämna Line. När vi kom in till förskolan var det tre barn som sprang mot henne och var jätteglada över att hon kom, så kul att se!

Marcus har nyss åkt till jobbet och jag ska dricka kaffe och sen ta tag i Lines rum. Det ser ut som ett bombnedslag där inne och det känns som om de mesta av leksakerna som ligger framme kan läggas in i förrådet för hon leker inte med det. Jag får passa på att städa när hon är på förskolan för hon har på senaste tiden blivit så rädd för dammsugaren. När man startar den springer hon och stänger in sig i ett rum och blir jätteledsen så nu är det slut med dammsugandet när hon är hemma.

Hoppas ni får en bra dag!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

  • Det bara är 23 dagar kvar till beräknad födsel :)
  • Line tycker om dansen
  • Vi hade en härlig dag igår ute i solen
  • Jag har en sån underbar man, igår handlade han, lagade mat (både lunch och middag), städade och plockade undan och nattade Line. Och idag bjöd han ut mig på lunch ♥
  • Line hade roligt på förskolan trots att hon var jätteledsen vid lämningen
  • Jag och Line haft en rolig eftermiddag/kväll

Söndag

God morgon!

Idag är äntligen Marcus ledig så det ska bli kul att umgås alla tre tillsammans idag. Vi ska gå ut och gå i det soliga vädret idag, vi har lite ärenden på stan och sedan ska Line dansa. Det var lite jobbigt igår när vi var ute och gick för jag ville och hade orken att gå fort men så fort jag gjorde det fick jag massa sammandragningar. Så jag hoppas det är bättre idag!

36+2

Här är en bild på magen i vecka 36+2:


Shoppa

Idag gick jag, Marcus och Line ut på en promenad genom gamla stan innan Marcus började jobba. När han gick till jobbet gick jag och Line vidare till Lindex och köpte byxor och solglasögon till henne och en body till bebisen (som Line valde).






God morgon!

I natt blev det bra med sömn för både mig och Line! Hon vaknade 8.40 så det är lite skillnad från de senaste dagarna :) Marcus sover fortfarande, han kom hem sent igår kväll från jobbet. Han jobbar idag med men imorgon är han äntligen ledig igen!

Sova

Jag måste verkligen börja gå och lägga mig tidigare på kvällarna, speciellt då Line är i en period då hon vaknar tidigt. Imorse vaknade hon strax innan 5.30.. Jag lekte med henne ett tag innan Marcus bytte av mig och lät mig sova till 10! Då hade han varit och handlat mat så jag och Line skulle ha idag, så himla underbar han är! Men ikväll ska jag gå och lägga mig i tid så Marcus får sova imorgon.

Nu sitter jag och Line och vilar efter maten, hon ser på Bilar och jag tittar runt på internet. Tänkte att jag/vi skulle börja tvätta och fixa spjälsängen sen, och kolla var alla sängkläder är.

Vecka 37

Vecka 37 (från familjeliv)

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Tidig morgon

I natt klockan 4 var Line pigg och tyckte att det var dags att vakna.. Hon fick ligga kvar i sängen och läsa böcker och leka med nallarna till klockan 6 då vi la oss i soffan och såg barnprogram. Marcus och jag bytte av lite senare och han fixade i ordning henne och lämnade henne på förskolan. Idag har hon inte med sig napp och Snuttis dit för tydligen vägrar hon lämna i från sig dem när hon är där vilket stör henne i leken, och då är det bättre att lämna kvar dem hemma.

Idag är det inte alls lika soligt och fint väder som igår.. Men det är varmt (+5 grader) och det regnar lite och det är bra för då försvinner mer snö och is!

Promenad

Efter lite vila i soffan och lunch så gick jag och Line på promenad. Det var jättehärligt väder ute och halkan märkte jag knappt av. Vi började gå längs ån och när vi gått ett tag ringde Marcus och ville att vi skulle titta förbi så självklart gjorde vi det, vi vill ju se hur det ser ut på jobbet! Line blev lite blyg inför alla nya människor men när hon fick en Fanta blev det lite bättre :) Vi gick sedan vidare till leksaksbutiken och KappAhl, Line tyckte det var konstigt att vi gick utan Marcus och sa flera gånger att hon saknade honom. Det känns så bra att hon inte alls är lika mammig längre, speciellt då bebisen kommer snart. På KappAhl hämtade jag ut en gratis body till bebisen och Line fick två nya tröjor, då blev hon glad. Hon såg så stor ut inne på butiken då hon gick och kollade på massa kläder och ville testa det mesta i provhytten :)

Jag kan säga att jag är väldigt nöjd med den nya vagnen! :) Den är så lätt att styra och den är smidig, jag hängde utan problem med Line inne i leksaksbutiken då hon sprang runt. Med den gamla vagnen var det inte alls lätt att göra det. Och bara att kunna vända den med en hand utan problem ger mycket, speciellt då jag lätt får ont i nacken och axlarna. Även Line verkar tycka om den, hon satt i den mycket idag utan att vilja gå själv!

Barnmorskan

Idag har vi varit hos barnmorskan och allt såg bra ut! Hjärtljuden låg på 147 slag/minut så det är i stort sett samma som gångerna innan. Barnmorskan kände efter var bebisen huvud var och det var nedåt men inte fixerat men skönt att h*n ligger åt rätt håll iaf! Nu ska vi dit om 2 veckor igen, 16 februari, och gången efter det är 7 mars men förhoppningsvis är bebisen redan ute då :)

Idag är det en månad kvar till beräknad födsel ♥

Det är fint väder här idag, solen skiner och det är rätt så varmt! Det skulle vara skönt att gå på en promenad, dock är det så halt ute så vi får se hur det blir med det.

God natt!

Nu sitter jag och väntar på Marcus som snart kommer hem från jobbet. Vi lär nog inte vara vaken så länge ikväll, dels med tanke på att det blev lite sömn i natt då Line var vaken mellan 21.30-01.30 och dels för att vi ska upp tidigt imorgon. Vi ska till barnmorskan 8:45 och Marcus jobbar sedan hela dagen+kvällen så jag är själv med Line.

Line ♥


En bild på en nyklippt Line strax innan jul!

Igår ville Line inte alls gå till förskolan och eftersom jag och Marcus båda var hemma så fick hon självklart vara hemma med oss. Jag tror att anledningen till att hon inte ville gå var att hennes bästa kompisar var sjuka förra veckan. Men idag är hon där, Marcus lämnade henne. När hon hade kommit dit hade hennes kompisar kommit fram till henne och Line sa då till Marcus att hon var glad över att få vara på förskolan! Så det känns så skönt att lämningen gick bra idag och att hon var glad över att få komma dit.

En favoritlek Line har just nu är att låtsas att hennes Snutte och nallar är hennes bebisar. Hon byter blöja på dem, klär på dem bebiskläder, matar dem och tar hand om dem. Hon är så go mot bebisarna och det ska bli kul att se hur hon kommer vara mot lillebror/lillasyster!

Igår kväll när Line skulle knäppa upp två knappar på nallens tröja så gick det inte så bra. Vi hörde att hon började bli irriterad och helt plötsligt sa hon: jävla knappar... Både jag och Marcus börjar skratta för det lät så gulligt och vi frågade vem som lärt henne ordet men det hade hon tydligen lärt sig själv. Vi är noga med att försöka att inte svära här hemma men det är klart att ibland glömmer man bort sig.


RSS 2.0