Paj

Nu håller Line och Birgitha på att baka hallonpaj, mums!

Idag har vi haft en riktigt lugn och skön dag. Vi har inte gjort något speciellt utan tagit dagen som den kommit. Birgitha lagade jättegod mat som vi åt till middag, lax med potatis! Vi har inte bestämt om vi ska på nån brasa utan vi får se om vi hinner/orkar.

Fredag

Line vaknade 7 imorse, vilket verkar vara hennes tid att vakna. Hon har gjort det några dagar i rad nu och det spelar ingen roll vilken tid hon går och lägger sig. Bara för att jag skriver detta nu så blir det väl inte så imorgon :) Lines farmor var så snäll och tog Line då så jag och Marcus fick sova vidare till 9. Vi klev upp och åt frukost och sen for Marcus i väg på jobbet, han ska jobba hela helgen vilket känns så klart tråkigt. Nu sitter jag här i lägenheten alldeles själv, Line och Birgitha är ute och leker i solen. Att läsa bok och vara ute är henne två favoritsysslor just nu!

6 år!

Idag är det sex år sedan jag och Marcus blev tillsammans! Då var jag 18 och han 19 år och vi träffades på en inflyttningsfest. Det är också tre år sedan vi förlovade oss, så vi får fira dubbelt idag! Älskar dig otroligt mycket Marcus och jag är så lycklig tillsammans med dig!

Vår dag i Uppsala

Vi har haft jättetrevligt i Uppsala. Vi har ätit glass på en uteservering, vi åt lunch ihop och vi har kollat i affärer. Line var så duktig när vi var och åt lunch, hon hade ju blöja på sig men 2 gånger sa hon till att hon ville kissa så då gjorde hon det på toaletten! Hon var jättetrött på vägen hem men somnade som tur var inte, så nu sover hon sött i sin säng. Vi sitter och ser Lyxfällan, tror alla är lite trötta efter en heldag!

Uppsala

Nu drar vi strax i väg till Uppsala och förhoppningsvis kan både jag och Line sova i bilen, kan behövas!

Inte sova

Imorse vaknade jag vid 6 och kunde inte somna om, irriterande för jag kände mig inte pigg. Jag somnade vid midnatt igår så det har inte blivit så mycket sömn. Idag ska jag, Marcus och Line ned till biblioteket där det är sång- och ramsstund. Det tycker nog Line är roligt! Sen ska vi till Uppsala och hälsa på Marcus bror. Men först väntar duschen.

GRATTIS!!

Idag fyller min älskade storasyster år!! Hoppas du haft en bra dag :)

Pottan

Line har bajsat på pottan för första gången idag!!! :)

BVC

Dagen i skolan gick bra. När jag slutat kom Marcus och Line ner på stan och vi gick omkring och tittade i butiker innan det var dags för BVC. Line var jätteduktig och byggde klossar och ritade. Hon vägde 11250 gram och var 82,8 cm lång. Sprutan tyckte hon gjorde lite ont men hon blev glad över plåstret :) Men vi märker att kommer man åt där hon tog sprutan så gör det ont för henne, så vi får blåsa där ofta.

Nu sitter vi och slappar efter middagen, det blev rester sen igår. Skönt att slippa laga mat när alla var så hungriga när vi kom hem från stan. Ska dricka kaffe strax, kan behövas då det känns som om jag ska somna snart. Ikväll blir det Greys och eventuellt ska vi göra egen jordgubbsglass!

Dagens planer

Jag och Line har nyss vaknat. Jag ska till skolan idag, 9.15-12, då vi har ett seminarium om boksamtal. När jag slutar ska Marcus och Line komma ner till stan och så ska vi fördriva tiden i drygt en timme, blir kanske lekparken. För 13.30 ska Line till Bvc på 18 månaderskontrollen. Birgitha har åkt in till Stockholm där hon har konferens idag, hon kommer tillbaka i eftermiddag/kväll. Det var planerna vi har för idag, hoppas vädret håller i sig för just nu är det sol!

Fammo

Det gick bra att plugga, jag skummade mig igenom boken och sen satte jag mig och skrev lite till grupparbetet. När jag var klar kom Birgitha hit, vi satt och pratade innan jag cyklade och hämtade Line och hon gick och handlade. Line blev jätteglad när hon såg fammo!

Idag kissade Line på toaletten på förskolan! Och hon har kissat 3 gånger på pottan hemma!

Nu sitter vi och ser bolibompa och äter äpple. Ikväll blir det desperate på tv.

Skönt väder!

Nu mår jag bättre men tyvärr har Marcus nu fått lite ont i huvudet.. På förmiddagen har jag hunnit med att städa lägenheten och duscha och vi har lämnat Line på förskolan. Det är jätteskönt väder ute men just nu fryser jag för jag har haft 2 fönster + balkongdörren öppen. Blev lite väl kallt då. Jag ska snart sätta mig och läsa och Marcus åker strax till jobbet. Men efter ikväll är han ledig onsdag + torsdag :)

Huvudvärk

Igår kväll fick jag så ont i huvudet så jag gick och la mig, tänkte att det går väl över när jag sover för det brukar det. Men när Line väckte mig så hade jag fortfarande ont. Det går bra om jag sitter stilla och inte gör så mycket. Så nu hoppas jag det går över så jag kan göra det som jag hade tänkt idag.

Line ska på förskolan vid 11 och ska vara där till 15. De ska idag gå till Rademacherkedjorna och baka bröd, det tycker hon nog är kul! När Line är där ska jag läsa skollitteratur, och som tur är verkar boken bra :)

Sen kommer Marcus mamma idag!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Marcus snart kommer hem!
Line är så duktig att gå på pottan!
Det är så härligt väder ute!
Vi har kommit igång med vårt grupparbete!
Jag haft en rolig vecka när mamma var på besök!
Jag har lärt mig virka!

Gör en lista ni med!




Vår dag

Det gick bra att lämna Line idag på förskolan. Hon var lite blyg när vi kom dit men sen fick jag världens kram innan hon gick i väg och lekte. Jag gick då vidare till skolan där vi kom i gång med grupparbetet, och sen delade vi upp det lite. Jag satte mig efter lunch och läste innan jag hämtade Line.

Line såg så stolt ut när hon fick sina nya trosor idag! :)

Nu sitter vi och väntar på att Marcus ska komma hem så vi kan äta middag sen.

God morgon!

Jag och Line har haft en lugn och skön morgon, skönt att slippa stressa! Vi sitter och äter gröt nu och jag väntar på att kaffet ska bli klart. Sen far vi i väg till skola och förskola. Marcus åkte redan 7 imorse så det betyder att han slutar runt klockan 17 idag! Nä nu ska jag få Line att sluta spela trummor med glaset... :)

Kladdkaka

Här har vi haft en lugn kväll. Jag och Line bakade kladdkaka, när jag sa att vi skulle äta choklad och grädde blev hon helt till sig och bara sprang in i köket :) Nu sover hon. Imorgon är det dags för förskolan för henne, var 2 veckor sedan hon var där sist. Hoppas det går bra. Jag ska vara i skolan och göra ett grupparbete, skönt att vi kommer igång med det nu.

Nu ska jag fortsätta att se 2½ men!

Potta

Line har blivit jätteduktig att gå på pottan! Idag sa hon till när vi satt och åt, och vi gick då och satte oss där. Nästan direkt kissade hon och då gick vi och sköljde pottan. Hon sa då potta igen direkt efteråt och då satte hon sig och kissade igen! Sen gick hon utan blöja länge och vi duschade och sen gick hon och satte sig på pottan och kissade ännu en gång! Så nu går hon omkring utan blöja, stora tjejen :)

Ute

Jag, Marcus och Line har varit ute och lekt i lekparken idag, det blev lite kallt för det kom moln på himlen.. Vi for sen och handlade och nu sitter vi och ser på barnkanalen där de pratar finska.. Line äter äpple och ska sen sova middag, blir sent idag men så blir det ibland.

Idag ska vi äta pizza som vi gör själv till middag och till efterrätt hade jag tänkt att baka kladdkaka! :)

God morgon!

Jag vet inte riktigt vad det var med Line igår. Hon var trött den tid hon brukar sova (18.20) så jag la henne men efter 30 minuter blev hon ledsen och fick komma upp. Det slutade med att vi båda la oss i vår säng och då somnade hon vid klockan 21. Jag kunde inte alls sova så tidigt så jag klev upp igen. Så jag hoppades så klart på en sovmorgon imorse men vid 7 så blir jag väckt av en busunge som säger äsa bok mamma :)

Marcus sover fortfarande, tror han kom hem sent i natt. Så vi får se vad som händer i dag, är iaf soligt ute!

Lekparken

Idag cyklade jag och Line till Rothoffsparken och lekte. Hon tycker det är så kul att leka och åka rutschkana och vi hade även med oss matsäck som vi åt. Vi var ute i 2 timmar och 15 minuter och direkt när vi kom hem la jag en trött Line. När vi cyklade hem satt hon och sa rutchkana hela tiden så jag sa att imorgon får vi fråga pappa om han vill åka rutschkana med oss. Då sa hon pappa åka uschana nine (pappa åka rutschkana med Line). Hon är så himla duktig att prata och det är så kul att höra hennes utveckling!

Vet inte varför texten är kursiv, går inte att ändra på just nu....

Imorse fick Line något som kallas för nattskräck. Hon vaknade och var helt hysterisk och skrek och sparkade. Jag plockade upp henne i hopp om att kunna lugna ner henne men hon for ner från vår säng och sen låg hon på golvet och skrek, rullade omkring och sparkades i flera minuter. Det var jätteotäckt och det gick inte att få kontakt med henne. Men helt plötsligt så ville hon komma till mig och då fick hon välling och sen somnade hon om.

Nu ska jag dricka kaffe och sen ska jag fortsätta med virkningen!

Magnus Betnér

Igår gjorde vi allt som stod på listan. Jag och mamma var först ute och gick. Var härligt väder, verkligen skillnad från dagen innan. När vi kom hem lagade vi lunch och duschade och sen for vi och Marcus och Line ut till Tuna Park. Mamma hittade ett par snygga skor! Vi åkte vidare till Tygvaruhuset där mamma köpte mer garn och sen begav vi oss hemåt. Marcus ställde sig och lagade mat och undertiden lärde mamma mig att virka! Vi åt middag och till efterrätt blev det fruktsallad, allt var jättegott! Jag och Marcus for sen till Lokomotivet och såg på Magnus Betnér och det var skitbra, gud vad vi skrattade! Det höll på ca 1,5 timme. Mamma var så himla snäll som passade Line undertiden, och dessutom hade hon plockat upp i lägenheten, tack än en gång!! Och tack Liza för biljetterna, var en perfekt julklapp :)

Nu har mamma åkt hem, hon for tidigt imorse innan jag och Line klivit upp. Det är så svårt att förklara för Line att hon åkt för hon går omkring och ropar mommo.

Detta är inlägg nummer 200 på denna blogg :)

Att göra idag!

Åh vad bortskämd jag blir när mamma är här! Line vaknade 6.30 och då tog mamma henne så nu har jag och Marcus alldeles nyss vaknat! Idag har vi lite saker att göra:

Mamma och jag ska ut och gå
Vi ska till tygbutiken
Vi ska till skopunkten
Jag ska duscha
Mamma ska lära mig virka
Jag och Marcus ska på Magnus Betnér!! :)


Idag blir...

...Line 20 månader! :)

En dag på stan!

Vi kom oss i väg ganska tidigt idag så vi skulle hinna med det mesta innan fikat på Tingsgården. Vi gick på biblioteket och lämnade tillbaka böcker och lånade nya till Line, blev 9 stycken till henne! Sen gick vi och tittade i lite affärer och åt lunch på subway. På Tingsgården tog vi alla morotskaka och den var hur god som helst! Jag och Line delade och tur att inte Line var så sugen för då blev det mer till mig ;)

Vi avslutade med att gå till en tygbutik där både jag och mamma köpte massa garn så ikväll ska vi virka! Mamma ska lära mig att virka, är inte så duktig på det. Jag lånade en bok på biblioteket med mönster till små figurer, så en liten mus hade jag tänkt försöka mig på ikväll.

Nu ska jag sätta mig och läsa böcker för Line!

God morgon!

Line vaknade när Marcus klev upp för att åka till jobbet men mamma var så snäll och passade Line så jag fick sova vidare. Vaknade av att Line kom in och viskade hej mamma! :) Nu sitter hon och ser Lilla prinsessan på tv. Ute sönar/regnar det fortfarande och nu är det faktiskt lite vitt på marken.. Vi ska gå och fika idag med en kompis till mamma och jag vet inte var regnskyddet till vagnen är... Så vi får hoppas att det blir uppehåll då vi ska gå!

Snö

Nu snöar det här igen men som tur är smälter det så fort det når backen. Men det var inte så kul att cykla hem från skolan, blev lite blöt.. Så idag blir det en innedag, mamma har erbjudit sig att gå och handla sen. Marcus kommer hem runt klockan 18 ikväll, ska kanske spela kort då!

Skola

Nu ska jag snart i väg till skolan, går 9.15-12 så det är inte så farligt.

Vad vi ska göra resten av dagen vet vi inte än. Det är mulet och det verkar kallt ute så att gå ut känns inte så lockande.

Bada

Marcus kom hem strax innan klockan 18, var kul att träffa han igen! Vi har ätit middag och han har badat med Line, som nu läser bok med mormor. Imorgon ska hon passa Line när jag är i skolan och Marcus jobbar, snällt!

Ikväll ska vi kanske äta äppelkaka, är sugen på det :)

Utedag

Idag har vi varit ute ungefär i 2,5 timme! Vi har lekt i lekparken, matat ankorna (mamma uppskattade det mest!) och gått i affärer. Line somnade på vägen hem och vaknade efter vi varit inne en stund. Hon var fortfarande väldigt trött och blev jättearg och ville ut igen. Tog ett bra tag innan jag lyckades lugna henne. Vi läste lite, åt mat och nu sover hon igen.

Jag köpte tidningen Family living idag som jag tänkte sätta mig och läsa nu när Line sover!

Vagn

Line sov till strax efter åtta imorse, sen tände hon lampan och satt och läste bok!

Nu ska vi snart (?) gå ut och gå och leka i lekparken. Igår tog vi sulkyn när vi gick på stan pga att vi hade så mycket saker i bilen så vår vanliga vagn fick inte plats. Nu älskar Line den vagnen. Hon klättrar upp i den och sitter och leker med bältet. Jag tycker dock inte om den för den är jätteful och hon sitter vänd framåt. Däremot så är den lättare än vår vanliga vagn och det är en fördel.

Måndagslista

Idag, måndag, är jag glad för att...

Mamma är på besök!
Line är på väg att bli frisk!
Marcus och jag ska ha en kväll alldeles för oss själva på fredag! Fick biljetter till Magnus Betnér av Liza i julklapp och mamma ska vara barnvakt!
Vi har haft en jättebra dag idag!
Jag har världens bästa familj!

Skriv gärna en lista ni med! :)

Tävling!



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Shoppat

Fikat på Tingsgården var som vanligt gott! Marcus fikade med oss och sen for han på jobbet. Jag, mamma och Line gick vidare ner till stan, Line somnade i vagnen. Jag och mamma gjorde massa fynd, hon köpte ett par skor och ett par leggings och jag fick av mamma leggings och en klänning, tack!

Igår började vi se filmen 2012 men den var så lång så vi fortsätter ikväll. Ska bara vänta tills Line går och lägger sig, är svårt att fokusera på filmen när hon är vaken.

Nakenfis

Idag har jag varit på partnerskolan och genomfört en uppgift. Var kul att träffa alla igen!

Nu väntar jag på att mamma och Marcus ska bli klara så vi kan gå och fika på Tingsgården! Gott :)

Igår var Line vaken sent på kvällen pga sen vila. Vet inte vad man ska göra, hon är inte trött den tiden hon brukar vila utan blir det först några timmar senare. Och att hoppa över vilan skulle inte ha fungerat igår, få se hur det blir idag. Hon var så gullig igår, då tog hon av sig pyjamasen och blöjan och så sprang hon omkring och sa akenis, akenis (nakenfis)!

Besök

I natt var Line vaken 23.30-2.00. Hon har så svårt att sova ordentligt pga hostan och snoret. Hon kan inte använda nappen för hon har svårt att andas genom näsan.

Nu har vi nyss varit ute och lekt och nu läser hon bok med Marcus. Att läsa bok är verkligen en favorit hos henne nu, äsa ok säger hon mest hela tiden!

Idag kommer min mamma hit, ska bli jättekul! Men först måste vi städa, det är mindre kul.. :)

Alternativ

Jag har varit sugen på popcorn hela kvällen men så klart har vi inte det hemma. Så istället rostade jag pumpakärnor och solrosfrön i stekpannan som jag sedan saltade, jättegott!

Vårdcentralen

Besöket på vårdcentralen gick rätt så bra, Line blev lite less på slutet. Hennes hals såg bra ut men hon var lite röd i öronen men vi skulle avvakta. Läkaren sa att jag skulle använda koksaltslösning till näsan, så jag testade när vi kom hem. Men hur lätt är det när hon absolut inte vill. Det går inte att hålla fast henne och samtidigt försöka pricka rätt, hon är stark. Får försöka imorgon då Marcus är hemma.

Nu sover lillgumman för andra gången idag, innan hon la sig åt hon jättemycket gröt! Åh vad det kändes bra att se henne äta och dessutom be om mer :)

Feber

Line vaknade i natt strax innan halv tolv och var jättevarm, hon hade då 40,1 grader. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och de sa att eftersom febern kommit tillbaka så ska man kolla upp det, det kan vara någon infektion i kroppen. Så imorse ringde jag igen och 10.45 idag fick vi tid på vårdcentralen. Det känns bra för då kan de kolla hennes hals och öron också.

Sova

Nu har jag lagt lillgumman, få se om hon sover för natten nu. Hon sov först 1 timme på eftermiddagen men vaknade så ledsen. Då la vi oss båda i min och Marcus säng och då somnade hon där! Helt otroligt, hon som aldrig brukar somna på nåt ställe där man lika gärna kan kliva upp. Men så var hon trött också. Jag använde nässugen på henne idag för hon är så snorig, hon brukar inte gilla den så nu lät jag henne hjälpa till och då var det roligt! Sen använde hon den på sin nallebjörn :)

Fredag

Nu har Marcus just åkt på jobbet och jag har diskat undan i köket. Line sover nu, hon var så himla trött men ville ändå inte sova.. Skönt att hon somnade ändå. Hon har varit jätteledsen och grinig hela dagen, precis som igår. Vi tänkte att det kan vara tänder på g men alvedon hjälper inte. Tycker så synd om henne.

Slutat

Det slutade snöa ganska snabbt och nu skiner solen och all snö som kom är borta!

Snö........

Imorse när jag klev upp möttes jag av att det snöar ute.. Och inte bara lite lätt utan det snöar mycket. Så tråkigt, även om man vet att våren egentligen är här så förstör detta.

Jag ska till Västerås idag, måste snart gå eftersom jag inte kan ta cykeln. Marcus stannar hemma med Line idag. Jag vet inte riktigt vad hon sysslade med i natt, hon ville inte sova. Så hon och Marcus var uppe i natt så jag hoppas hon sover ett tag nu på morgonen för annars kommer väl båda två vara jättetrötta idag..

Bilder från vår dag i parken!


Helomvändning

Jag la Line hennes vanliga tid vid 18.15 men efter ett tag blev hon ledsen så jag plockade upp henne. Då var hon som en helt ny tjej. Hennes ögon var inte längre rinniga och hennes humör var precis som vanligt. Hon skrattade, busade och blev inte ledsen för minsta lilla. Konstigt hur fort det kan vända, hoppas det håller i sig så hon blir frisk på riktigt nu!

Trött-mössan Line

Line somnade 18.15 igår och sov till strax innan 10 imorse, och ändå var hon trött när hon vaknade. Så det märks att hon inte är pigg. Hon känns inte lika varm idag men är desto grinigare. Hon har väldigt svårt att veta vad hon vill, och blir så ledsen när hon inte vet. Nu sitter hon och ser I drömmarnas trädgård och det tycker hon om, även om hon blir ledsen när de inte gör som hon vill. Ska testa att lägga henne sen, jag ser ju hur trött hon är men hon inser det inte riktigt själv..

Marcus har åkt till jobbet, känns så tomt att han inte är här. Vi får se hur det blir imorgon, vem som är hemma med Line. För som det ser ut nu så blir det ingen förskola för henne, och jag har skola och Marcus ska jobba. Men det ordnar sig!

Onsdag

Line lyckades somna i vagnen strax innan vi kom tillbaka till lägenheten och sen sov hon där en stund! Innan vi kom hem var vi och matade ankorna och lekte lite i lekparken, just då var Line ganska pigg. Det har svängt mycket idag, ena stunden ser hon jättehängig ut och nästa stund ser hon relativt pigg ut. Men hon får vara hemma med mig imorgon också.

Nu sitter Marcus och spelar nåt tv-spel han lånade på biblioteket idag och jag sitter och väntar på att Greys ska börja :)

Vagn

Line är fortfarande hängig och hon känns varm. Vi ska snart gå ut och gå så då får vi se om hon somnar i vagnen. Hon har haft svårt dessa dagar med feber att sova själv i sin säng, kanske vagnen går bättre? Hoppas!

Namnnappar

Jag ska beställa namnnappar till Line, perfekt till förskolan nu när fler barn i Lines ålder börjat där!

Promenad

Jag och Line har varit ute på promenad idag, min tanke var att hon skulle somna men det ville hon inte. Vi gick längs ån, var så himla skönt väder. Såg två stycken som hade shorts på sig :) När vi kom hem stekte jag pannkakor som vi åt med blåbärssylt, synd bara att vi inte hade grädde.

Fortfarande feber

Line vaknade till natt och var jättevarm men hon totalvägrade alvedon.. Så hon och Marcus gick upp och åt lite sorbet och såg på tv, det hjälpte. Jag vaknade sedan imorse av att hon hostade - vilket verkar göra jätteont för henne för hon blev så ledsen. Vi lyckades få i henne alvedon och nu är hon lite piggare. Nu sitter hon och säger me backa (mer macka) så nu ska jag gå och fixa det åt henne!

Måndagslista

Det blev ingen måndagslista förra veckan men nu kommer det en igen!

Idag, måndag, är jag glad för att:

  • Solen skiner och det börjar bli varmt ute, vår!
  • Line är så underbar och det är så kul att hon pratar så mycket!
  • Jag hade en supermysig dag igår med Marcus och Line!
  • Alla 3 är lediga imorgon och på onsdag!
Skriv en lista du med!

Sjuk

Dagen i skolan gick bra även om jag blev lite trött på slutet. Men nu är jag ledig tills på fredag! Efter jag hämtat Line gick vi till biblioteket och köpte biljett till nån grej som är där 29 april med sång och ramsor. Vi ritade och läste böcker med, alltid lika uppskattat av Line! Jag märkte redan när jag hämtade henne att hon var snorig och när vi kom hem rann det från ögonen med och hon ville bli buren och det visade sig att hon hade feber. Stackars liten.

Skola

Snart bär det av till skolan, går hela dagen idag. Skriver mer ikväll!

Balkongen



Jag, Line och Marcus sitter på balkongen i solen, jätteskönt! Line har mössa och jacka för hon är för kort för att få sol på sig. Jag sitter i t-shirt :)

Nya stövlar

Nu på förmiddagen har vi varit ute och lekt i lekparken, Line pratar jämt om rutschkanan och hon blev så glad när hon fick åka! Hon hade på sig sina nya gummistövlar och vilken glädje och stolthet vi såg i hennes ögon när hon fick på sig dem! Gulljäntan :) Hon har ett par gympaskor här hemma som vi ska testa sen, sist var de lite för stora. Om de fortfarande är det så ska vi köpa nya såna också, är ju perfekt väder för det nu.

Nu sover lillgumman och jag och Marcus lagar mat. Jag är redan klar med min uppgift, såsen, så nu kan jag slappa vid datorn. Marcus har det lite kämpigare men sen är han ju kock också :)

Söt-Line!

Line låg i sängen med Marcus och jag hade dragit upp rullgardinen. Line ville då att jag skulle släcka så jag började dra ner rullgardinen igen men då protesterade hon lite. Jag drog då återigen upp den och då börjar Line klappa händerna och så säger hon: bra mamma! :)

God morgon!

Här har vi nyss vaknat, jag och Line. Jag är glad att hon vaknade 1-1,5 timme senare än vad jag trodde för jag hade så svårt att sova igår. Jag såg Djävulen bär prada och sen gick jag och la mig strax innan midnatt. Var vaken när Marus kom hem och då låg vi och pratade och sen ville Line ha välling men efter det somnade jag äntligen, då var klockan 2... Så nu står dagens första kaffekopp och väntar.

Chokladbollar

Jag och Line har haft en rätt så bra dag idag, men ibland kom grin-line på besök och då blev det mindre roligt. Tror att det är tänderna + trots som spökar för hon har varit grinit och arg lite nu och då under hela dagen. Bla så har hon legat på golvet och grinat 3-4 gånger för att jag sagt att vi inte har något godis hemma.. :) det är lätt att man skrattar åt det men egentligen är det synd om lillgumman som blir ledsen.. Men nu sover hon iaf, så förhoppningsvis vaknar hon glad och utvilad imorgon! Pratade nyss med Marcus, vi funderar på att baka bullar imorgon. Kom på idéen när Line lekte i sitt rum. Jag frågade vad hon gjorde och hon svarade att hon bakar bullar, nam-nam!

När Line hade lagt sig och jag läst klart ena boken tills på måndag så gjorde jag chokladbollar! Det och ostkrokar är det godaste jag vet :) hahaha

Lördag

Klockan är bara 12 men det känns som om den skulle vara mycket mer. Vi klev upp strax efter 7 imorse och har sedan dess hunnit plocka undan, städa kök och badrum och tvättat. När Line vaknar ska jag bädda rent och sen ska vi hjälpas åt att städa hennes rum.

Grått och trist väder ute så det lutar mot en innedag, är inte alls sugen på att gå ut. Hoppas det blir fint imorgon för då ska vi kanske gå till skogen!

Bilder från påskhelgen!

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8.

1. Line äter godis från sitt påskägg!
2. Line testar morfars glasögon!
3. Hon har på sig ett fint halsband!
4. Telefonen var rolig att leka med!
5. Kramar kusin Alfons. Det tog ett bra tag innan vi fick det på bild, det slutade med att Saga mutade Line med godis och då gick det fort :)
6. Åker rutschkana med Bolibompadraken!
7. Nam-nam!
8. Glad tjej!

Satte precis...

... in ett smör- kanel- och sockerfyllt äpple i ugnen, det är så gott!

Skola

Idag har jag varit i Västerås på föreläsning. Slutade tidigare så jag var hemma redan vid 13 så då cyklade jag hem och läste tills på måndag. Ska snart åka och hämta Line på förskolan, hoppas det går bättre än igår.. :)

Utbrott

När jag hämtade Line på förskolan ville hon rita. Jag sa att vi kunde göra det när vi kom hem för jag vet att hon alltid vill göra allt när jag hämtar henne. Hon fick då världens utbrott och var helt hysterisk. Hon låg ner på golvet och skrek och sparkade och det gick inte att prata med henne. Det lustiga var att jag precis innan frågat förståndaren om de märkt av Lines humör och trots, men det hade de inte.

Nu sover hon och jag har suttit och läst tills på måndag, vill helst inte sitta på söndag då Marcus är ledig.

Sjuk

Natten till igår fick jag magsjuka och kräktes hela natten. Jag spenderade hela dagen på soffan för när väl illamående släppte så fick jag feber och huvudvärk... Idag mår jag mycket bättre men känner mig svag, och det är inte så konstigt när jag knappt får i mig någon mat. Men Marcus var så snäll och lagade fisksoppa till mig till lunch, och det gick rätt så bra att äta!

Marcus har nyss farit på jobbet och Line är på förskolan. Hon har ju inte varit där sedan onsdag förra veckan och när vi stannade bilen blev hon så glad när hon förstod att hon skulle på förskolan. När vi tagit av henne ytterkläderna sprang hon in, vi fick inte ens en kram.. :)

Jag sitter och läser inför imorgon men har väl inte alltför mycket motivation. Jag har iaf skrivit klart tentan och ska lämna in den innan jag hämtar Line på förskolan.

Hemma

Nu har jag och Line kommit hem till Eskilstuna, resan gick bra! Line kräktes mer i natt men var relativt pigg ändå under resan. När hon såg Marcus på flygplatsen sprang hon i fullt fart och slängde sig i hans armar och det tog lång tid innan hon ville släppa. Det var fint att se!

Kladdkaka

Vi har nyss ätit kladdkaka med grädde, gott! Line tyckte dock att det som låg på min tallrik var mycket godare än det som låg på hennes egna tallrik :) Lines farmor med sambo kom nyss och Line blev som vanligt glad!
Imorgon ska vi åka och hälsa på min mormor, blev inget idag då Line mådde dåligt i går. Men idag mår hon mycket bättre.

Måndag

Igår for vi till Lines farmor och åt mat, vi fick jättegod mat så vi for därifrån mätta och belåtna :) Line var så trött i bilen på väg hem så hon fick pyjamas direkt när vi kom hem. Jag gick sedan upp och hämtade hennes vällingflaska och då hörde jag hur hon blev jätteledsen. När jag kommer ner igen såg jag att hon hade kräkts mycket, bland annat på snuttis. Jag kunde ändå lägga henne även om hon frågade efter honom några gånger. Men efter en stund blir hon ledsen och får komma upp och då kräktes hon igen. Hon fick vara uppe ett tag och lekte och snuttis hade då blivit torr och ren så då gick hon och la sig och så sov hon hela natten! Idag har hon mått bra så jag hoppas det fortsätter så!
Nu ska jag och mamma ut och gå, det är tredje dagen vi går ut nu. Vi skulle egentligen ha åkt och hälsa på min mormor idag men då Line mådde som hon gjorde igår så hoppar vi över det.

Lördag

Imorse vaknade Line redan vid 5.15, men som tur var vaknade min pappa nästan direkt efteråt så jag kunde gå och lägga mig igen. Anledningen till att hon vaknade så tidigt var att tidigare under natten ville hon ha välling och kom då över till min säng och som vanligt har hon svårt att sova när hon har möjlighet att leka istället.
Line har idag varit extra grinig, jag tänkte först att det var på grund av tröttheten men hon var så mycket mer grinig än vad hon brukar vara då. Ser då att en till tand är på väg upp så hon får en alvedon och då blir hon glad igen!
Idag har jag och mamma varit ute och gått, var skönt när vi väl kom oss i väg men det kändes lite jobbigt innan. Liza med boyfriend har varit här och sett fotboll och ätit middag. Jag och Saga passade även på att vinna över dem på ett spel. Nu ikväll har jag, Liza och mamma sett Millennium.
Jag väntar nu på att Liza ska bli trött så att vi kan gå och lägga oss.

Påskägg

Imorse fick Line ett påskägg av hennes morfar och mormor som innehöll en jättefin body. Men Line var inte alls intresserad utan gick vidare. De fyllde sedan ett ägg med lite godis och gav det till henne. Hon skakade ägget och såg helt överlycklig ut när hon hörde att det lät. När hon sedan öppnade och såg att det var godis i blev hon ännu gladare :) Klart man vill ha godis när alla andra får det!
Nu är hon ute och åker bil med morfar och moster Saga och när hon kommer tillbaka är det dags att sova. Senare idag blir det påskmiddag här.

Popcorn

Nu sitter jag och Saga och äter popcorn och kollar runt på internet. Rebecca och Alfons har nyss åkt hem, var jättekul att träffa dem och de kommer hit imorgon igen! Fick också min födelsedagspresent av dem, Leilas nya kokbok som snart kommer ut! Tack!

Line somnade vid 18.30, då hade hon bara sovit 7 timmar natten till idag och ingenting på hela dagen, så hon slocknade på en gång jag la ner henne i sängen.

Imorgon ska vi äta påskmiddag här och på söndag hos Lines farmor, det ska bli så gott med påskmat :) och godis såklart!

Husum

Nu är jag och Line hemma i Husum igen. Marcus skjutsade oss till Arlanda så vi kom fram dit strax innan 10. Då hade vi tid att äta och Line kunde springa av sig innan vi skulle stiga ombord på planet. Hon har inte sovit någonting idag så jag hoppas det kommer gå bra ikväll när hon ska sova.

RSS 2.0