Tidig morgon

Imorse var det en liten tjej som vaknade klockan 6, sommartid. Det var inte så roligt för hennes trötta mamma. Men tur för mig att Line ville se på film så jag kunde halvsova lite på soffan :)

Marcus sover än och ska få sova ett tag till, han kom hem sent i natt. Det är tråkväder ute än så länge, hoppas det ändras. Det är roligare att gå ut och leka om solen skiner.

Hoppas ni får en bra söndag!

Biblioteket

Idag har jag och Line cyklat till biblioteket, tror båda tyckte det var skönt att få komma ut! Vi lämnade tillbaka massa böcker och lånade massa nya, så nu har vi suttit och läst de nya böckerna flera gånger :) Det är så mysigt att läsa för henne för hon kryper tätt intill och lutar huvudet mot mig.

Imorgon är Marcus ledig! Vi har inga speciella planer men det ska bli skönt att ha en ledig dag ihop! Och han har ett bra schema nästa vecka, då har vi alla kvällar förutom måndag tillsammans och dessutom är han ledig på helgen!

Vecka 23

Vecka 23 (Fakta från Familjeliv)

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Fredag!

Idag var sista dagen på praktiken, så tråkigt. Kommer verkligen sakna alla barn och vuxna som är där. Jag fick en jättefin liten ljuslykta när jag slutade, jättesnällt!

Det var varmare idag så jag kunde cykla, skönt att slippa gå hem. Jag får rätt så ont av att gå, speciellt när jag går fort och det har jag en tendens att göra när jag går själv utan barnvagn.

Jag hämtade sedan en glad Line från förskolan. När jag kom satt de och åt mellanmål och det slog mig hur stor hon har blivit! Hon frågade fröken om hon kunde få mer mjölk, smör och skinka och hon satt och skojade och pratade massa! Det är så skönt att hon trivs så bra, varken jag eller Marcus behöver gå och oroa oss för det när vi är i skolan/på jobbet.

Idag blir det varma mackor till middag, orkar inte laga nåt mer avancerat. Dessutom har vi massa bröd hemma som vi måste äta upp.

Marcus har varit så underbar och städat hela lägenheten idag! Vad underbart det är att få komma hem till en ren lägenhet och slippa tänka på att man måste städa eller diska.

Nu vill Line att jag ska komma till vår säng för hon vill göra kullerbyttor :)

Torsdag

Imorgon är det sista dagen på praktiken, tänk att fyra veckor har gått så fort. Sedan är det tillbaka till skolan som gäller, känns inte alls lika kul.. Men men, nu är det inte mycket kvar av terminen och utbildningen!

Jag och Line sitter i soffan och myser och ska snart se Bolibompa. Jag har en känsla av att hon kommer vara vaken länge ikväll eftersom hon sovit på förskolan. I helgen ska jag försöka vända tillbaka hennes dygn och sedan är det frågan om hon ska sluta med vilan helt på dagen. Hon sov 30 minuter igår på förskolan och det resulterade i att hon inte somnade förrän 22.30.

Marcus jobbar ikväll, känns tomt när han inte är här. Längtar till på söndag då vi har hela dagen ihop!

God morgon!

Här är vi alla tre vakna, tack vare mig.. Line vaknade av min väckare så då fick jag väcka Marcus också då jag ska till praktiken snart. Och jag har sån tur att jag får skjuts idag! :)

Men nu kommer kaffet så jag ska dricka det, hoppas ni alla får en bra onsdag!

Byta jacka

Idag tog det stopp, jag kunde inte längre stänga min vinterjacka när jag var ute på eftermiddagen. Magen har verkligen växt! Jag hade väldiga problem igår så jag hade tänkt att byta jacka idag men glömde så klart bort det imorse.

Lussebullar!

Just nu står vår deg till lussebullarna och jäser, det ska bli så gott! Och självklart har vi köpt julmust som vi kan dricka till :)

Idag har vi varit på outlet, vi köpte ett par galonbyxor till Line för 100:-, två pyjamas för 100:- och en mössa för 10:-!

Nu har degen jäst klart så nu ska vi fortsätta baka!

Söndag

Jag vaknade i natt av att en liten tjej hoppade upp i min säng och kröp in tätt intill mig och somnade, mysigt!

Det blev en liten sovmorgon idag med, Line vaknade 7.10 men vi låg i 35 minuter och drog oss! Nu är det full fart på henne, just nu håller hon på att klä på sig massa kläder. Hon är verkligen envis när det gäller att klä på sig, hon sitter och kämpar och kämpar och förr eller senare lär hon sig hur man gör!

Idag vet jag inte vad vi ska göra, vi skulle behöva åka till biblioteket och lämna tillbaka massa böcker. Sen är jag sugen på att åka till babyproffsen och titta på vagnar, bärsjalar, amningskuddar, bilbarnstolar och massa annat smått och gott! Och jag är även sugen på lussebullar, men är det för tidigt att baka det redan? Tänk vad gott med lussebullar, pepparkakor och julmust :)

I natt kom mamma, pappa, Saga och Sanna fram till Kanarieöarna där de ska vara i två veckor, jag är inte alls avundsjuk... ;)

Hoppas ni får en bra söndag!

Sovmorgon!

Line vaknade 05.27 imorse då hon inte hittade nappen så jag gick då in till henne. Vi hittade nappen och sedan sa jag att det var natt och tog med henne till vår säng. Och hon somnade faktiskt om, till 08.25!! Jag trodde inte hon skulle somna om så jag blev positivt överraskad och väldigt glad att få en skön sovmorgon! Och jag märker stor skillnad på Line, det märks så tydligt att hon är utvilad. Hon är glad, har mer tålamod och vill mysa mer med mig :)

Julklappar

På söndag är det bara två månader kvar till jul så det är verkligen dags att börja fundera på julklappar. Både jag och Marcus har stora familjer så det är några vi ska köpa till och då är det skönt att sprida ut det lite så vi inte måste köpa alla på en gång. Jag har suttit och tittat runt på internet för lite idéer men avvaktar med att beställa, jag vill kolla nere på stan också.

Jag har också börjat fundera på julklappar till Line, hon har redan så himla mycket saker och vi får inte plats med så mycket mer i hennes rum.. Men samtidigt så vill jag och Marcus köpa lite roliga saker till henne också (inte bara kläder och "måste-ha-saker") för hon pratar mer och mer om julklappar :) Vi funderar på att ha en present-julkalender men det svåra är att komma på 24 saker att ge henne. Några förslag?

Vecka 22

Vecka 22 (Fakta från Familjeliv)

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

När jag vaknade i morse var det alldels vitt på backen, mysigt men jobbigt då jag inte kunde cykla. Som tur var kunde Marcus skjutsa mig men jag fick gå hem. Det gjorde jag igår också. Jag tog tid idag, det tog 33 minuter att gå från förskolan till lägenheten. Det är ju inte jättelänge men det är jobbigt då jag får ont i fogarna, att cykla är mycket bättre för då känner jag ingenting. Så jag hoppas det är snö- och halkfritt nästa vecka!

Hosta

Line har varit piggare under dagen men hostan kommer när hon ligger ned och sover. Jag var alldeles nyss in till henne och tröstade då hon hostade väldigt mycket. Så vi får se hur det är imorgon, om det blir någon förskola eller inte. Om hon är sjuk så gör vi likadant som idag, att jag går tidigare från praktiken.

Nu ska jag se Arga snickaren och sen Greys!

Sjuk

Jag sitter nu i soffan med Line som har blivit sjuk. Hon har fått hosta och verkar hängig så det blir ingen inskolning idag utan hon och Marcus är hemma till klockan 13 och sedan hämtar de mig och då är jag hemma med henne!

Nu måste jag äta frukost och dricka kaffe innan jag ska åka, hoppas ni får en trevlig dag!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Jag har blivit moster igen och Line har fått en till kusin!
♥ Jag hade en trevlig dag igår med mina älsklingar!
♥ Lines inskolning idag gick jättebra!
♥ Marcus är ledig idag och imorgon!
♥ Jag myser med Line i soffan just nu!


Promenad

Idag har jag, Marcus och Line gått en promenad till Vilsta. Vi tänkte först gå i skogen men när vi kom fram åt vi matsäcken och sedan vände vi om. Det räckte så, det tar ganska lång tid när Line vill gå själv! När vi kom hem satte jag mig och pluggade lite och sedan har vi inte gjort något mer. Liza kommer idag hem från Husum så jag tänkte ringa sedan och höra om de vill följa med och storhandla senare ikväll.

God morgon!

Här har vi varit vaken sedan 7.30 så det blev sovmorgon idag, skönt! Vi började dagen med att ta det lugnt i soffan, Line åt välling och vi såg på barnprogram. Sedan ville Line inte mysa mer så då klädde vi på oss och gjorde trolldeg som vi pysslade med. Men jag tycker inte receptet jag gjorde efter var bra så nästa gång ska jag testa ett annat. Nu tänkte jag snart plocka fram symaskinen och se två fåglar till så vi har fem stycken, perfekt när man ska sjunga Fem fina fåglar!

Det verkar bli fint väder här idag men det är säkert lika kallt som de varit de senaste dagarna. Men det är bara att klä på oss om vi ska ut på lekparken sedan :)

Hoppas ni alla får en bra lördag!

Vecka 21

Vecka 21 (Från familjeliv)

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Min mage (bild tagen imorse):


Fredag!

Idag var Line sista dag på förskolan men vi måste tillbaka dit till veckan och hämta alla saker. När jag hämtade henne idag var det ingen som visste var bland annat Lines teckningar var och de vill jag gärna ha, så det blir till att åka tillbaka.

Nu sitter jag och Line i soffan och har fredagsmys, vi ser Hotell kantarell och äter popcorn! Mys! Marcus jobbar men slutar klockan 19 så jag hinner träffa honom ikväll och det känns bra :)

Nu har jag gjort halva tiden på förskolan, två veckor har gått så fort. Känns tråkigt att det snart är slut och jag måste tillbaka till skolan för det är ju inte lika roligt. Men nu är det inte länge kvar innan jag är klar med utbildningen!

Torsdag

Det har varit lite bloggande på slutet och det är väl därför det händer inte så mycket just nu. Jag har fortfarande praktik och när jag kommer hem på kvällarna är jag så trött och orkar oftast inte sätta mig vid datorn utan väljer att spendera tiden med min familj. Men nu håller Marcus på natta Line så då passa jag på!

Imorgon är det fredag igen, tiden går så fort. Vi har inga speciella planer för helgen utan det blir nog rätt lugnt.

Nu ska jag läsa lite bloggar!

Halva tiden!

140 dagar är avklarade och 140 dagar är kvar innan lillbebisen kommer ut

En försenad måndagslista

Jag satt inte vid datorn igår så därför blev det ingen måndagslista men jag skriver en idag istället!

Idag är jag glad för att:
  • Jag har blivit moster!!
  • Marcus är ledig två dagar nu!
  • Line börjar inskolningen på sin nya förskola på måndag!
  • Line är nu helt blöjfri, även på natten!
  • Praktiken går bra och det är så roligt!
  • Line är i en sån härlig ålder nu!
  • Marcus är ledig ikväll!
  • Bebisen i magen sparkar mycket!

Underbara barn-mässa

Vi lyckades komma i väg klockan 8 och även då vi råkade köra lite för långt så hann vi till klockan 10 och vi fick varsin goodie-bag :) De tog slut väldigt fort så vi hade tur som lyckades få! Vi hade alla väldigt kul men vi blev trötta på slutet. Line gympade med Bamse, pysslade, kollade på brandbil och ambulans och körde små minibilar, så hon hade fullt upp och väldigt roligt! Vi köpte en kavel till Line och två tavlor till hennes rum, det fanns mycket fint men vi kollade mest. Jag tittade också på en bärsjal och jag fick testa att knyta så nu vet jag vad jag vill ha för sort, nu ska jag bara se om jag kan hitta den på tradera eller blocket.

Vi såg tre kändisar idag, Mattias från Roomservice, Charlie från Lyxfällan och Markoolio :)

När vi skulle åka hem råkade vi köra lite fel (läs: mycket fel...). På något konstigt vis hamnade vi i Nyköping och därifrån var det 13 mil till Eskilstuna (det är cirka 10 mil mellan Stockholmsmässan och Eskilstuna....). Så hemresan tog ungefär 3 timmar men vi hade roligt i bilen så det gick rätt så fort :)

Nu har vi nyss ätit kladdkakemuffins som jag och Line bakat, gott!

Shopping

Detta är mitt 500:e inlägg på den här bloggen :)

Idag har Liza och Kim varit här och ätit lunch, Marcus lagade jättegod kyckling i ugn! Kim gick sedan hem och vi andra for till Tuna Park. Line fick ytterligare en Blixten McQueen t-shirt, vet inte hur många hon har nu ;) Vi köpte även ett par fodrade galonbyxor åt henne då hennes nuvarande galonisar gått sönder. Jag hittade en jättefin mammakofta som jag köpte, är precis en sådan som jag velat haft så det var perfekt! Innan vi for hem fikade vi också, gott!

Vi har även hämtat ut ett paket från Lines farmor idag. Hon har varit så snäll och köpt vinteroverall + skor + handskar till Line! Det tackar vi för :)

Och igår var vi och hämtade ut ett annat paket, med massa böcker i. Marcus hade beställt kokböcker och vi köpte även Busiga Bebben till Line. Den handlar om hur Busiga Bebben hade det i sin mammas mage och den har massa flikar man kan lyfta på - en uppskattad bok av Line!

Lördag

Det gick bra för Line att somna igår kväll utan Snuttis men när hon vaknade imorse var hon jätteledsen över att han var borta. Men efter ett tag så gick stora nallen också bra! Det är synd att det är helg nu för vi kommer ju inte åt Snuttis förrän på måndag.

Vi har nyss ätit frukost och ska snart fortsätta med städningen som jag började med imorse, det känns bra att ha rent i helgen när vi alla ska vara hemma.

Nä, nu ska jag gå och hämta lite fler pepparkakor :)

Fredag! :)

Efter en lång och intressant dag är det nu äntligen helg. Jag har haft en riktigt rolig vecka men som alltid blir man så trött första veckan på praktiken så jag hoppas jag är piggare de resterande tre veckorna av praktiken!

Nu är jag och Line hos Liza och Kim. De var så himla snälla och hämtade Line på förskolan idag, det uppskattas mycket! Snart kommer Marcus hit och då ska vi äta varma mackor, ska bli gott då jag är hungrig :)  

Det är tyvärr ingen som vet var Snuttis är... Han (?) var inte på förskolan när Liza hämtade och det enda jag vet är att jag packade ner han i en väska imorse som Marcus tog med på förskolan. Den väskan var inte där när Liza hämtade henne. Jag ringde Marcus och han kommer inte ihåg om han lämnade den där eller om den följde med ut i bilen igen. Jag hoppas på det sistnämda. Annars får vi hoppas att det går bra att sova ändå, det positiva är att hon är så pass stor att vi kan prata med henne om det.

Det känns så kul att Marcus är ledig hela helgen! Vi har inga planer förutom att vi ska på underbara barn-mässan på söndag, det ska bli kul! Mitt mål är att vi ska vara där tidigt så vi får en goodie-bag :) Sen återstår det att se om jag lyckas övertala Marcus och Liza att åka tidigt. Vi ska lyssna på Alex Schulman och sen titta runt på allt som finns där, jag ska bland annat titta på en bärsjal. Vi har en bärsele sen Line var liten men jag tycker det ser så mysigt ut med en bärsjal. Är det någon av er som har erfarenhet av bärsjal? 

Nu ska jag se Hotell Kantarell med Line!

Vecka 20 (19+0)

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Tävling



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr
från ANDRUM - Inredning & Kakel i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

Sötnos ♥



Den här underbara pojken föddes i måndags och är Rebecca och Andreas andra barn, så jag har alltså blivit moster igen!! ♥

Onsdag

Line var vaken länge igår och vaknade ändå 7 imorse, det fungerar helt enkelt inte för henne att sova på dagarna. Så jag räknar med en sen kväll ikväll igen då hon alldeles precis hade vaknat på förskolan när jag kom dit klockan 15.15.. Men jag hoppas hon håller sig lugn när Greys är!! :) Marcus jobbar ikväll och även imorgon kväll men på fredag kommer han hem vid 18 och sedan är han ledig i helgen!

Bjuden på mat

Idag har jag varit på praktik, roligt som vanligt! Men att cykla hem var INTE roligt, jag hade motvind hela vägen och jag var så trött när jag kom hem. Liza ringde precis då och bjöd oss på middag och det tackade vi inte nej till. Så nu har vi nyss ätit väldigt god mat och Liza och Line håller nu på fixa efterrätten :)

God morgon!

Nu sitter vi i soffan och vaknar till, det går bäst för mig. Jag somnade vid 22.30 igår och då satt Line och Marcus och spelade Tony Hawk på Ps3. Line var nämligen inte alls trött och jag kan säga att vi försökte i 2 timmar innan vi gav upp, och hon låg stilla den mesta av den tiden men hon var bara inte trött. Iaf så hade jag varit vaken en halvtimme idag när jag hörde Line bli ledsen, så jag vet inte om hon drömde någonting. Efter det ville hon inte somna om. Men det syns att hon är trött, lillgumman. Tur att marcus är ledig idag så vi slipper lämna henne på förskolan när hon är så här trött.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:
  • Jag har praktik i 4 veckor nu!
  • Jag får tillbringa kvällen med Marcus och Line!
  • Line börjar snart sin nya förskola, bara två veckor kvar!
  • Vi ska kanske på Underbara barn-mässan till helgen!
  • Marcus är ledig i helgen!
  • Jag känner bebisen sparka flera gånger varje dag!
Skriv gärna en lista ni med!

Besök

Jag och Line har idag besök av Liza. Hon kom hit vid 12 och är fortfarande kvar, det tycker både jag och Line är roligt! Line har varit väldigt trött idag och då är det skönt att vi har varit två som kan hjälpas åt att underhålla henne. Jag har inte velat att hon sover något idag för igår sov hon 30 minuter och det resulterade i att hon inte somnade förrän 21.30. Och eftersom hon ska på förskolan tidigt imorgon är det bra om hon får sova många timmar i natt.

Nu vill Line att vi ska träna med henne :)

Söndag

God morgon! Här har vi nyss vaknat och sitter nu i soffan och piggnar till. Dagen idag blir lugn, det är några saker som dock måste göras:
  • Namnmärka Lines nytvättade kläder
  • Fixa till mina naglar
  • Duscha
  • Förbereda inför morgondagen då praktiken börjar :)
  • Städa det sista
  • Packa både min och Lines väska inför imorgon
Sedan ska vi kanske träffa Liza och Kim idag!

Vad ska ni göra?

Lördag

Idag har jag och Line hållt på städa lägenheten. Vi är inte klara ännu utan tar en paus, Line är trött och ligger i soffan och ser Alvin och gänget. Vi har varvat städningen med lek, bus, bråk om napp, klädmärkning och matlagning så vi har hunnit med mycket idag. Vi skulle behöva åka på affären och handla också för jag behöver grädde till glassen jag tänkte göra senare idag men än har inte Line velat cykla dit. Vi ska äta mellanmål strax, vi åt  soppa till lunch och jag tycker inte man blir mätt så länge av det. Men först ska jag mysa med lillgumman!

RSS 2.0