Vecka 19 (18+0)

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

 

Fakta från familjeliv.


Jobbig lämning

Redan imorse hemma i lägenheten förstod jag att det skulle bli jobbigt att lämna Line. Dels var hon väldigt trött och dels hade hon inte varit på förskolan på länge. Direkt när vi kom in på förskolan blev hon ledsen, jag försökte prata med henne men inget hjälpte. Till slut så gick jag för jag märkte att jag inte kunde lugna henne. Det är så jobbigt när det blir så där vid lämningen, även om jag vet att det brukar gå över på en gång jag gått så känns det i mammahjärtat. Så därför kan jag säga att det kändes bra när jag hämtade henne och hon sa: vara mer förskolan!
Imorgon är det Marcus som lämnar, hoppas det går bättre då!


Onsdag

Line har inte kräkts något mer utan mår bra, skönt! Idag har hon varit hemma med Marcus, jag har varit i skolan men imorgon jobbar Marcus igen och jag går även då i skolan så då blir det förskola för hennes del. Lite jobbigt att det var länge sedan sist för henne och dessutom blir det heldag imorgon. Men det går förhopningsvis bra!

Nu ska jag och Marcus dricka te och se Entourage!

Sjuk

Det blev ingen förskola idag för lillgumman. Precis innan hon och Marcus skulle åka så kräktes hon lite i hallen, det var inte mycket och hon var pigg i övrigt men vi ville inte chansa. Så hon fick vara hemma med mig istället och imorgon ska hon också vara hemma för då är Marcus ledig! Nu har vi nyss ätit middag och sitter i soffan och äter vindruvor, gott!

Tisdag

Igår när vi kom hem från Liza och Kim var Line väldigt trött. Hon höll på somna redan i cykeln och när vi kom hem fick hon välling och såg barnprogram. Under tiden passade jag på att läsa lite till skolan och när jag tittade på henne efter några minuter hade hon somnat i soffan. Klockan var då 17.45. Jag kunde ta av henne byxorna och ta på blöja (hon hade inte kissat på länge så därför fick hon ha blöja) och lyfta henne till sin säng utan att hon vaknade så hon var verkligen trött. Hon vaknade 4.45 i natt och hon fick då komma och sova i vår säng tills hon vaknade 7 och var pigg!

Idag ska Line på förskolan på eftermiddagen så jag får plugga i lugn och ro, jag ska plugga lite på förmiddagen också men då är Marcus hemma med henne. Så idag blir en pluggdag., inte det roligaste men det är nödvändigt.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

  • Ultraljudet gick bra!
  • Jag har haft en mysig helg med Marcus och Line!
  • Line har sovit utan blöja två nätter i rad och det har gått jättebra!
  • Jag och Line blev bjuden på lunch hos Liza och Kim idag!
  • Jag har läst fem kapitel idag!
  • Jag älskar min familj!

Detta är veckans måndagslista, skriv gärna en ni med!Måndag

Idag har jag suttit och läst hela förmiddagen, jag hann läsa fem kapitel innan jag kände att det räckte. Nu har Marcus nyss åkt till jobbet och jag och Line ska klä på oss och cykla till Liza och Kim.

Städat

Idag har vi haft en städdag och nu håller Marcus på med det sista - dammsugningen. Jag kan väl erkänna att han har städat mer än vad jag har gjort men jag har ägnat tid åt Line. Annars är det så tråkigt för henne om båda städar och ingen leker. När han är klar ska vi åka till Liza och Kim som ska bjuda på fika och därefter åker vi till skördemarknaden och sedan är det storhandling som gäller. Men nu verkar Marcus vara klar så vi ska gå och klä på oss nu!

Ultraljud

Igår var jag och Marcus på ultraljud. Innan vi for lämnade vi av Line hos Liza och Kim som var så snälla och passade henne. Ultraljudet gick jättebra och allt såg bra ut, och det var så underbart att få se den lilla bebisen så tydligt som man faktiskt gjorde!

Efteråt åkte jag till skolan och vi fick sluta redan 13.40! Då gick jag till Liza och Kims lägenhet där Liza och Line var, Kim och Marcus var nere på stan. När de kom hem åt vi middag och sedan åkte vi vidare till vår lägenhet för att Line skulle få sova. Det ville hon inte så hon var uppe länge igår.

Nu ligger hon i soffan och ser Ice Age och jag märker att hon är trött då hon bara sov 9-10 timmar i natt. Idag har vi funderat att åka till skördemarknad i Rademacherkedjorna men vädret lockar inte speciellt så vi får se vad det blir!

Torsdag

Jag har varit i skolan hela dagen idag och har haft föreläsning. Han som föreläste var bra och ämnet intressant (genus) men det blir långt att sitta och lyssna 9-16. Så det var skönt att komma hem till Marcus och Line och mötas av lukten från nybakat bröd!

Ikväll blir det lugnt, Line är jättetrött så hon kommer nog somna rätt så tidigt ikväll. Jag har fått nya Mama-tidningen så det kanske blir så att jag läser den i kväll om jag inte är alltför trött.

Jag har ingen riktigt motivation att skriva nu så det får räcka så här :)

Kitchen Aid

Idag har vi köpt en Kitchen Aid! Det är något som vi velat haft länge och idag slog vi till så nu håller Marcus på inviga den genom att baka bullar :) Liza är också här för att fika, kul med besök!

Skoldagen gick bra idag även om jag var väldigt trött på eftermiddagen. Det var skönt att få komma hem till mina älsklingar och bara slappna av ett tag. Imorgon är det också hela dagen som gäller i skolan men förhoppningsvis kan vi få sluta lite tidigare.

Nu börjar snart Halv åtta hos mig och sedan är det Idol.

Onsdag

Idag ska vi till Västerås för att träffa vår handledare. Det känns bra att vi äntligen ska träffas så vi kan få respons på det som vi hittills har gjort. Efter det är det bara att åka tillbaka till Eskilstuna för på eftermiddagen har vi föreläsning. Så det känns som om det kan bli en lång dag men det ska väl gå bra det med :)

Vecka 18 (17+1)

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

All fakta från familjeliv.


21 september

Idag har varit en bra dag! Jag läste lite på förmiddagen och vi fixade i Lines rum innan vi åkte till Liza och Kim där Marcus hjälpte dem med att skriva upp en hylla. Vi for sedan och handlade och därefter åkte vi alla fem hem till oss och Marcus lagade en jättegod fisk- och skaldjursgryta! Nu har vi nyss druckit te och vi väntar på att halv åtta hos mig börjar, vi missade tyvärr avsnittet igår.

Tisdag

Igår for vi, som det gick att läsa på måndagslistan, till Ikea. Det var jag, Marcus, Line och Liza som åkte efter jag slutat skolan och Marcus kommit hem från jobbet. Vi började med att äta middag där, kanske inte det godaste men mätta blev vi. Sedan shoppade vi. Jag och Marcus skulle inte köpa något men det slutade med att vi köpte nästan lika mycket som Liza, det brukar bli så när man far till Ikea :) Vi köpte bland annat nya kuddfodral, tyg, hylla till Lines rum, tavelramar, tvättkorgar och en stor kaffepress.

Idag blir det en lugnare dag. Marcus är ledig och jag ska inte i väg till skolan men jag ska ändå sitta och läsa men det tar inte hela dagen så jag är glad att Marcus och Line är lediga!

Nu vill Line lägga sig i sin säng och läsa böcker så jag måste gå!

Måndagslista

Trots gårdagens valresultatet har jag mycket att vara glad för!

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Marcus är ledig resten av veckan!
♥ Vi har varit på Ikea idag!
♥ Line alltid får mig att bli glad och jag älskar hennes sätt att väcka mig genom att ge mig pussar! ♥
♥ Det är bara 4 dagar kvar till ultraljudet!
♥ Liza och Kim har flyttat hit till Eskilstuna!
♥ Vi har världens underbaraste dotter och jag har världens underbaraste man! ♥
♥ Jag har fått mina converse-skor idag och de passade!
♥ Jag har känt bebisen sparka mycket idag! ♥

Gör gärna en lista ni med! ♥

Lycka ♥

Igår när Marcus hade sin hand på min mage så kände han lillbebisen sparka! Och alldeles nyss såg jag på magen hur det rörde sig, det är så underbart att börja känna av bebisen mer och mer!

Söndag

Dagen idag har gått fort. Jag och Line åt lunch hemma och slängde ihop kladdkakesmet och sedan cyklade vi till Liza och Kim där vi tillbringade eftermiddagen med att bland annat äta kakan, prata och leka. Vi for hem vid 17.30 och innan vi gick in i lägenheten lekte vi en stund på lekparken. Line såg lite Bolibompa men frågade ganska snart efter nappen så då gick vi och la oss och hon somnade på en gång. Det tar på krafterna att leka med Liza och Kim!

Imorgon ska jag träffa min kompis som jag skriver examensarbetet med, vi ska planera lite mer och förbereda oss inför mötet med vår handledare på onsdag. Innan jag hämtar Line på förskolan ska jag även hinna med att läsa lite.

Röstat

Jag och Marcus har varit och röstat idag. Han började 9 på jobbet så vi for vid 8 så han skulle hinna rösta. Det var nog en bra tid för vi var de enda där så vi slapp köa! Marcus for sedan direkt till jobbet och jag och Line gick hem i kylan, så när vi kom hem gjorde vi varm choklad och åt frukost. Mys!

Torsdag

Idag har jag varit i skolan, först föreläsning och sedan seminarie. När jag slutat cyklade jag och hjälpte Liza och Kim och flytta in i deras lägenhet, så roligt att de äntligen flyttat hit! Nu ska de snart komma hit och äta middag så jag måste gå och fixa inför det nu!

Onsdag

Det gick bra att natta Line igår, hon somnade nästan på en gång efter vi läst klart böckerna!

Klockan 6.40 imorse hörde jag hur hon ropade mig så då gick jag och kröp ner i hennes säng och sen låg vi och drog oss i 20 minuter. Vi klev sedan upp och såg barnprogram och efter det gick vi och badade, båda två behövde tvätta håret. Nu sitter vi i soffan och myser igen! Marcus sover fortfarande då han kom hem sent i natt, han är ledig idag så det är skönt för han. Jag ska i väg till skolan senare idag, jag har föreläsning 13.15-16.00.

Dåligt med kort

Just nu är det väldigt dåligt med kort här på bloggen men vi hittar inte vår kameraladdare och nu är batterierna helt slut. Men när vi hittar den så ska jag försöka bättra mig!

Nu sitter vi och ser bolibompa och sen ska jag natta en väldigt trött Line. Jag håller tummarna för att nattningen går lika bra som igår.

Ikväll blir det Halv åtta hos mig och sedan Idol.

Vecka 17 (16+0)

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

All fakta kommer från familjeliv.


Tisdag

Line somnade fort igår kväll, det tog bara några sekunder efter vi läst sista boken. Och hon sov hela natten och slapp bli väckt av hostan! Klockan 8 vaknade jag av att jag fick en stor puss på munnen av henne, världens bästa väckning! :)

Vi ska snart gå och väcka Marcus så jag hinner plugga lite innan han åker på jobbet, Line ska vara hemma med mig idag så det lär inte finnas mycket tid till det på eftermiddagen. Det var så roligt att vara hemma med Line igår för hon var mycket piggare än hon varit de senaste dagarna, hon busade och skrattade och orkade leka mycket!

Bokstäver och former

Line är väldigt intresserad av bokstäver och former just nu. Vi har på biblioteket lånat abc-böcker som hon alltid vill att vi ska läsa på kvällarna innan hon ska somna. När hon, i böckerna eller på andra ställen i lägenheten eller på stan, ser A säger hon Alvins bokstav, B - Bea, E - Egil (en pojke på förskolan), L - Line, M - mamma, Marcus, P - pappa och S - Snuttis. Även former är hon duktig på att uppmärksamma. Hon fick för någon dag sedan en bit hårt bröd som hade en formen som en triangel och sa då: Titta mamma, en triangel. Hon kan även namnen på cirkel, kvadrat, rektangel, stjärna och hjärta.

Jag tycker att det är kul att skriva upp Lines utveckling här på bloggen för det är ett sätt för mig att komma ihåg, annars är det så lätt att man glömmer!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Line är frisk igen!
♥ Jag har haft en underbar helg med Line och Marcus!
♥ Marcus har en bra arbetsvecka framför sig med 3 lediga dagar!
♥ Line har fått plats på en ny förskola!
♥ Liza och Kim flyttar till Eskilstuna på torsdag!
♥ Det finns kanel- och kardemummaglass kvar i frysen!
♥ Jag fick alldeles nyss en lång, go kram av Line!

Säga upp förskoleplats

Idag, när Line äntligen är frisk, så skulle vi åka och skriva ut blanketten för att säga upp hennes nuvarande förskoleplats. Men efter att ha både ringt och sedan åkt på två olika ställen så fick vi tillslut reda på att det inte längre finns någon blankett utan allt sker via internet. Så nu har jag sagt upp hennes plats men då visade det sig att Marcus också måste godkänna det så han har nu beställt användarnamn och lösenord för att kunna logga in på sin sida och på så sätt godkänna det. Så efter mycket om och men så är det snart klart iaf!

Line har varit riktigt arg på mig och Marcus idag. När hon varit sjuk så har hon fått haft nappen även på dagarna så idag när hon är frisk tog vi bort den. Men efter ett tag upptäckte hon det och blev helt hysterisk men efter ett tag när hon lugnade ner sig så släppte hon det helt och hon har inte frågat om den något mer!

Jag har faktiskt kunnat läst lite studentlitteratur idag, trodde inte jag skulle hinna det när Line var hemma med mig. Men hon har lekt mycket själv så då passade jag på att sitta lite. Jag ska även sitta imorgon förmiddag innan Marcus åker på jobbet.

Nu ska jag gå och hämta mer äpple till Line!

Söndag

Efter medicinen Line åt igår och imorse har vi inte sett mer nässelutslag! Ögonen varade i natt men ingenting idag så det känns som om det är på våg åt rätt håll men hon får vara hemma med mig imorgon.

Idag har vi varit ute i skogen och tittat efter blåbär, vi hittade lite grann men inte så mycket. Men det kanske räcker till en blåbärskaka!

Ikväll ska vi äta kanel- och kardemummaglass, som vi gjort själv, och stekta äpplen. Ska bli så gott! :)

Nässelutslag

Idag har Line haft massa utslag på kroppen så ikväll ringde Marcus sjukvårdsrådgivningen och 30 minuter senare hade vi fått tid på vårdcentralen. Klockan var då 19:45 så vi var lite förvånad att det gick så fort! Det visade sig att det var nässelutslag så vi fick med oss medicin hem. Vi frågade även om de variga ögonen och han sa att det skulle gå över av sig själv men att det kunde ta några veckor... Det har sett bättre ut idag men nu ikväll har det kommit mer igen. Och eftersom det är så smittsamt så ska hon inte gå på förskolan undertiden och jag är så glad att jag har en sån underbar syster som mer än gärna hjälper till med att passa henne! Liza, och Kim, flyttar nämligen ner hit på torsdag, ska bli så kul! Line längtar också, jag berättade idag att då kan Liza hämta henne på förskolan nångång. Då sa hon jaaa, jippi!

Underbart samtal!

Alldeles nyss ringde telefonen och det var Marcus som ringde. Han hade precis kommit fram på jobbet och sa att han var visst ledig idag så han är på väg hem!! :) De hade skickat ett sms igår men Marcus laddar aldrig sin telefon så han hade inte sett det så det blev en rolig överraskning!

Line somnade i soffan när hon såg Pippi och hon sover fortfarande. Hon får sova tills hon vaknar, hon har mycket sömn att ta igen.

Igår hade jag så himla ont i nacken och ryggen. Dels beror det på att jag satt och lyssnade på föreläsning både på förmiddagen och eftermiddagen och dels på att Lines nya favoritsovplats är soffan. Så natten till igår sov hon och jag där och i natt sov först hon och Marcus där men vid 6 bytte vi av. Jag kan verkligen inte förstå att både Line och Liza tycker vår soffa är skönt att sova i för det är den inte. Nacken känns lite bättre idag men den är verkligen inte helt bra. Det brukar bli bättre när Marcus masserar mig men det gjorde han två gånger i går + att jag använde värmekudden men ändå försvann det inte.

Idag har vi köpt mer te, jag testade efter maten ett helt nytt men det var ingen höjdare så nästa gång satsar jag på ett säkert kort!

Igår skulle vi göra egen passionsfruktglass men det blev så sent men nu när Marcus är ledig ikväll så kanske det blir av då istället!

Det blev ett långt inlägg men det blev ju inget bloggande alls igår + att jag inte har så mycket att göra då Line inte brukar sova på dagen :)

Lördag

I natt har inte Line sovit speciellt bra. Hon ville inte somna igår kväll men tillslut somnade hon i soffan och då var klockan över 23. Hon sov dåligt hela natten och vaknade på grund av hostan 7.40. Så nu ligger hon i soffan och ser Pippi och vilar för sova vill hon inte.

Marcus står och lagar lunch innan han ska i väg på jobbet. Han skulle egentligen vara ledig idag och jobba 9-22 imorgon men istället jobbar han 14-22 idag och är helt ledig imorgon och nästa helg! För mig och Line blir det nog en lugn dag, jag hoppas hon ska sova en stund så hon blir piggare och gladare sedan.

Torsdag

Line har haft en jobbig natt med mycket hosta och hon ser fortfarande väldigt hängig ut. Hon har haft mycket energi och lekt mycket de här dagarna men man märker att hon inte mår helt bra. Nu sitter hon här i soffan bredvid mig och äter russin och ser på barnkanalen. Marcus har redan åkt på jobbet och kommer inte hem förrän sent ikväll.

Idag ska jag försöka läsa lite och plocka undan i lägenheten. Vardagsrummet ser ut som ett bombnedslag då Line tyckte det var roligt att ta fram så mycket leksaker som möjligt igår :) Jag ska också byta ut sommargardinerna mot höstgardinerna, känner att det är dags nu.

Onsdag

Dagen har gått fort idag. På morgonen var jag som sagt och tittade på förskolan och den verkade jättebra så det känns skönt! Vid 12 åkte jag ned till skolan och då skrev vi klart vårt PM innan föreläsningen. När skoldagen var slut cyklade jag hem till mina älsklingar och vi åkte nästan direkt och handlade och nu står vi och lagar mat. Vi ska äta hemmagjord krämig svamppasta och helstekt fläskytterfilé, ska bli så gott!

Imorgon hade vi egentligen föreläsning 9-12 men den har blivit inställd så jag är ledig! Det passar bra då Line inte är helt pigg än så då slipper Marcus ta ledigt på förmiddagen och Line får vara hemma resten av veckan för Marcus är ledig på fredag.

Nu ska jag duka!

Trött...

Jag är så trött idag men har fastnat framför tv:n och idol. Det är inte speciellt bra men just nu orkar jag inte kliva upp och borsta tänderna. Det ska bli skönt att gå och lägga sig tidigt ikväll och förhoppningsvis sova bra i natt. Imorgon är Marcus ledig och på förmiddagen ska jag i väg och titta på en ny förskola till Line som ligger precis här där vi bor. Tyvärr kan inte Marcus och Line följa med då Line är sjuk. Jag hoppas hon mår bättre imorgon, inte kul att vara sjuk. Sedan när jag kommer hem åker Marcus till läkaren och när han kommer hem åker jag till i skolan, 13.15-16.00. Men kvällen får vi tillbringa ihop iaf!

Vecka 16 (15+0)

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Faktan kommer från familjeliv.

Sjuk

Det har inte blivit mycket bloggande här på slutet. Igår var jag i skolan till 14 och sedan hämtade jag en trött och hängig Line. På kvällen hade hon 39 grader så jag fick ringa Marcus och höra om han kunde vara hemma idag och det kunde han! Jag var tvungen att åka till skolan för att skriva vårt PM till examensarbetet. När jag kom hem från skolan idag åkte Marcus till jobbet. Line är piggare idag men har väldigt mycket var i ögonen och hon känns lite varm. Marcus är ledig imorgon så i vilket fall ska hon vara hemma då.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ Jag och Line har haft en rolig helg!
♥ Jag fick ett samtal idag som gjorde mig både lättad och glad - mer om det sedan!
♥ Vi har äntligen börjat komma på vad vi ska skriva vårt examensarbete om!
♥ Jag har en underbar familj! ♥
♥ Jag får snart träffa Marcus igen!
♥ Halv åtta hos mig börjar ikväll!
♥ Det är inte länge kvar tills jag blir moster igen!
♥ På fredag blir det riktigt fredagsmys då Marcus är ledig både då och på lördag!

Gör gärna en lista ni med! ♥


Söndag

Vilken slappardag jag och Line har idag. Vi har i och för sig hunnit med lite som tvättning och undanplockning men mest har vi lekt och läst böcker. Men det är mysigt att bara ägna dagen åt Line och inte tänka på något annat! Nu har vi nyss badat och jag funderar på att gå och laga middag snart. Det blir väldigt tidigt men vi åt en lätt lunch så båda börjar bli hungriga. Vi ska idag äta pasta carbonara, gott!

Jag har börjat skriva en lista på det vi måste köpa till Line när det gäller kläder. Jag har idag rensat ur hennes garderob och det var mycket kläder som försvann, mycket var för litet men det var även sommarkläder. Vi måste bland annat köpa vinterskor, strumpbyxor, overall (eller täckjacka + byxor?) och vintermössa. Kanske också en höstmössa för just nu hittar jag ingen här hemma men jag hoppas på att de ligger i bilen.

God morgon!

Jag gick och la mig strax efter 21 igår och det är jag glad för idag! Line vaknade vid 1 och kom in och la sig hos mig. Hon ville ha välling så jag gjorde det men sedan dröjde det ungefär 20 minuter innan hon ville äta den så det tog nog en timme innan vi båda somnade om. Och vid 7.30 öppnade hon sina fina ögon och började väcka mig :) Jag är så van att sova hela nätterna nu för tiden så jag känner av att det inte blev så i natt.

Idag har vi inga stora planer. Vi ska iaf bada så vi är rena och fina imorgon när det är skola och förskola :) Solen skiner så vi kommer nog gå ut till lekparken också men vi kommer få klä på oss för just nu är det bara 5 grader ute.

Hoppas ni får en bra söndag!

Line bygger pärlor!Line gav pärlorna en ny chans och då gick det mycket bättre! På videoklippet håller hon på räkna medan hon pärlar :)

Hemma igen

Det blev ingen cykling utan vi gick istället, en trött Line som ville vila i vagnen fick bestämma! Men vi hann inte gå långt innan hon blev ledsen för hon ville cykla istället, det är inte lätt när man inte kan bestämma sig. När vi kom ned till biblioteket blev hon piggare. Vi läste, ritade och lekte med duplo innan vi lånade några böcker och gick vidare till panduro. Där köpte vi stora pärlor och pärlplatta. Vi gick sedan till Lindex där vi köpte 3 par byxor till Line, det behövs verkligen nu när hon börjat förskolan igen. Vi började därefter att gå hem men när vi gick förbi American pizza så luktade det såå gott att vi stannade och åt där. Så efter fyra timmar på stan så är vi nu äntligen hemma igen, båda är rätt så trötta. Men vi tog fram pärlorna och började bygga men efter några minuter reste sig Line upp och sa jobbigt och så gick hon och satte sig i soffan och ville se tv istället :) Så nu sitter vi och väntar på att Bolibompa ska börja, ikväll är det bland annat Mamma Mu och Pippi Långstrump. Det är två program som Line tycker om!

Jag och Line!Jag och busiga Line! Jag har på mig linnet och koftan jag köpte på hm förra veckan och även Line har på sig sin t-shirt som hon köpte då, med Blixten McQueen på! Nu ska vi klä på oss ytterkläderna och cykla till biblioteket!

God morgon!

Line vaknade strax innan 8 så det blev en liten sovmorgon! Idag funderar vi på att cykla till biblioteket och låna lite nya böcker. Där finns också Herr Nilsson och Lilla gubben som Line alltid leker med när vi är där! Men innan vi åker måste vi ta reda på öppettiderna och äta något.

Jag ska också koka alla Lines nappar idag och sedan namnmärka dem, jag vill inte att det ska bli några missförstånd på förskolan om vilka nappar som är hennes och vilka som är de andra barnens.

Jag pratade med Marcus tidigare idag och han är bland annat ledig nästa lördag, äntligen får vi en ledig dag ihop! Det kommer då vara 13 dagar sedan sist vi hade en dag ihop. Men det positiva med att han jobbar "konstiga" tider är att Line inte behöver vara alltför mycket på förskolan, till veckan kommer hon vara ledig onsdag och fredag med Marcus!

Vad ska ni göra idag?

Fredag!

Idag är det fredag och första skolveckan är avklarad, det har gått bra även om man känner sig lite trött i huvudet. Marcus jobbar tyvärr hela helgen så jag och Line får klara oss själva men det ska gå bra det med!

Man känner verkligen att hösten har kommit, idag är det soligt ute men väldigt kallt i luften.

Nu ska jag och Line gå och bygga klossar!

Bygga själv

Idag när jag kom hem från skolan satte jag mig i soffan och pratade med Marcus. Line satte sig då på golvet och byggde 16-bitars pusslet som hon fick när hon fyllde år. Efter ett tag hör vi hör hon säger titta! och när vi tittar så ser vi att hon byggt hela pusslet alldeles själv! Hon var så stolt och sa Nine bygga alla bitar! Jippi! Så gullig!

God morgon!

Line ville inte sova igår kväll heller utan gick och la sig med mig vid 22. Tyvärr så vaknade hon åter igen av mig när jag klev upp så det blev bara 10 timmars sömn för henne.

Nu måste jag gå och packa väskan till skolan, måste bland annat packa ned frukost och lunch. Jag har så svårt att äta frukost direkt när jag vaknar så därför tar jag med mig det!

Hoppas ni får en bra torsdag!

Onsdag

Jag och Line gick och la oss tillsammans strax innan 22 igår och hon somnade på en gång!

Idag har hon var hemma från förskolan tillsammans med Marcus, så kommer det även att bli imorgon för Marcus är ledig! De verkar ha haft en rolig dag då de varit på Parken zoo, även om Marcus tyckte att 4,5 timmar var lite för länge :) Innan de for dit var de till BVC och Line hade gått upp bra och växt mycket på längden. De pratade även om hennes eksem och vi fick en salva utskriven. Man märker direkt på henne att de blivit kallt och fuktig för då får hon problem på en gång.

Jag har haft en heldag i skolan, först var det kursen i examensarbetet och efter lunch var det upprop i den andra kursen vi läser. Det är även heldag imorgon och på fredag.

Nu ska vi snart äta middag, idag blir det fisk i ugn och kokt potatis!

RSS 2.0