Sov gott!

Nu har vi sett alla avsnitt av Glee, tråkigt att det är slut.

Har precis suttit och fyllt min mp3 med musik, tog ett tag men nu har jag musik så jag klarar mig! Ska gå och sova nu för det blir till att kliva upp tidigt imorgon.

Glee

Idag for vi till Tuna Park och åt lunch, och efteråt for Birgitha hem. Vi for tillbaka till lägenheten så Line fick sova och undertiden såg vi Glee! Så himla bra serie men nu har vi bara tre avsnitt kvar...

Nu sitter Line på pottan, stortjejen!

Söndag morgon

Marcus kom hem sent igår då de hade haft mycket att göra på jobbet, så han ska få en liten sovmorgon idag! Han skulle kunna få en lång men jag tror han vill hinna träffa sin mamma då hon far hem idag, de hann inte träffas något igår.

Line sov bra i natt trots förkylningen. Hon hostade ganska mycket i natt men nu på morgonen har hon inte hostat och förkylningen verkar vara på väg åt rätt håll!

Vi har inte bestämt nåt vi ska göra idag, men jag vet att jag måste titta igenom inför morgondagens observationer som jag ska göra. Då ska jag äntligen ut till min partnerskola igen, har längtat!

GRATTIS!!

Idag fyller Lines kusin Alfons 1 år!! GRATTIS!!!

Fortfarande sjuk...

Line sov i över 2 timmar idag men var fortfarande förkyld när hon vaknade och senare under dagen fick hon feber. Men efter en alvedon blev hon lite piggare. Hon har nu gått och lagt sig.

Marcus jobbar hela kvällen ikväll men imorgon är han ledig!

Nu ska jag spela spel på king.com :)

Ny dator!

Nu har vi äntligen köpt en ny dator!


Line sover nu, hon har blivit jätteförkyld.. Det började igår och när hon vaknade imorse hade det blivit värre. Det rinner från ögon och näsa. Hoppas hon är lite piggare när hon vaknar sen!

Bokrea

Line vaknade 6 imorse, var trött men jag kom upp i tid till att se Sveriges match. Synd bara att de förlorade. Nu är Marcus i väg och lämnar henne på förskolan.

Vi var och kollade på en dator igår, tror vi hittat den vi ska köpa nu. Är en mini bärbar dator så den blir perfekt att ta med sig till skolan!

Ska också gå och kolla på bokrean idag, lär nog hitta lite böcker till Line och Marcus kommer garanterat köpa minst en kokbok!

Men först en dusch!


Ingen dator...

Igår slutade vår dator att fungera igen. Det är batteriet som inte laddas så nu är vi utan dator. Marcus bror kom hit igår och med sig hade han sin dator. Skulle också vilja ha en som han har, den är liten, smidig och lätt.

Mamma, Saga och Sanna skulle fara hem imorgon men nu är deras tåg inställt pga all snö. Mamma har försökt ringa sj men kommer inte fram men nu ska hon ner på stan så på vägen hem går hon förbi tågstationen och kan då gå in och prata med de.

18 månader!

Idag blir vår lilla älskling 1,5 år, så nu är hon stora tjejen!

Line på bb!


Line igår!

24 år

Imorse fick jag sovmorgon då Marcus tog Line när hon vaknade vid 7. Vid 9 kom de + mamma, Saga och Sanna in och sjöng för mig och jag fick paket! Jag fick en glassmaskin, pengar, mp3 och en morgonrock! Sen åt vi en jättegod tårta som Marcus gjort :)

Jag, Marcus, Saga och Sanna for sedan ut till Tuna Park. Jag köpte ett fint vår/sommar-linne som det var 30 % på. Jag fick även födelsedagspresnt av Saga, en is chai latte på Waynes :)

Nu tar vi det lugnt. Vi ska äta kycklinggryta till middag och ikväll ska vi testa glassmaskinen! Vi ska även se skidskyttet.

Lördag

Igår kväll gjorde vi inte så mycket. Vi såg tv, bland annat när Anna Haag vann OS-silver!

Marcus är och jobbar nu. Jag var orolig i morse när jag visste att han skulle köra bil i detta väder men han har ringt och sagt att han har kommit fram. Imorgon är ledig!

Blir nog inte så mycket idag, tror ingen är speciellt sugen på att gå ut i snöovädret. Men jag skulle behöva gå på affären och köpa slingor som mamma ska hjälpa mig med.

Nu ska jag läsa Sagan om det röda äpplet för Line!

Fredag!

Jag har inte bloggat på ett tag då vi fått besök av min mamma och två av mina systrar. Igår gick vi på stan. Vi fikade på Tingsgården och kollade i affärer. Idag har jag varit i skolan i Västerås, slutade tidigare idag så det var skönt!

Rubrik

Nu har jag varit på föreläsning och efter den satte jag mig och läste lite. Ska gå och hämta Line snart, blir en kortare dag för henne än det var tänkt. Jag ska bara vänta ett tag så hon hinner vakna. Sen ska vi handla och gå hem och äta mellanmål.

Ikväll kommer mamma, Saga och Sanna! Ska bli så roligt att träffa dem! Jag är ledig imorgon så då ska vi shoppa och på fredag ska de ta hand om Line då jag och Marcus jobbar/går i skolan. Då slipper hon vara på förskolan från 8-16.30.

God morgon!

Oj vad spännande det var igår på skidskyttet, satt och höll Marcus hand jättehårt under sista skjutningen :)

Nu sitter jag på skolan och väntar på att föreläsningen ska börja 9.15. Har nyss lämnat Line på förskolan, hon var lite trött idag trots att hon sovit 12 timmar i natt. Så när jag lämnade henne var hon på väg att bli ledsen men det gick ändå bra när jag sa hej då och gick! Hon har inte varit där sen i fredags så det kan vara därför.

Skidskytte

Ska se herrarnas skidskytte nu. Jag och Marcus har ätit semlor ikväll och sett olika program på datorn, bla halv åtta hos mig som vi missade tidigare ikväll då vi såg damernas skidskytte. Ska sova sen för imorgon ska vi upp tidigt. Line ska på förskolan 8 för vi åker med Marcus ner. Han börjar 9 och jag har föreläsning på förmiddagen.

Pratade med Saga tidigare ikväll och de kommer som planerat imorgon, kul!

Magsjuka....

Igår kunde jag inte blogga då det inte gick att logga in.

Jag fick ett samtal av Saga igår som berättade att hon fått magsjuka... stackarn då hon fyller 13 år idag. Och dessutom var det tänkt att hon, Sanna och mamma skulle komma hit imorgon men nu vet vi inte hur det blir. Hon mådde bättre idag men då kände sig mamma lite hängig. För ett år sen när jag fyllde år var de också här och hälsade på och då åkte vi alla på magsjuka. Och i höstas fick Saga feber precis innan de kom och Line fick det medan de var här. Och för nåt år sen fick mamma feber och var sjuk under hela veckan de var här så det verkar som om vi har någon förbannelse över oss...

Nu står Marcus och Line och lagar middag, jag har tagit en paus. Vi ska äta potatisgratäng och kött och till efterrätt blir det semlor!

Måndag

Idag har jag suttit och läst men boken gav inte så mycket så jag gick ut till Marcus och Line istället! Och idag har jag äntligen kommit ihåg att ringa min partnerskolan och säga att jag ska komma till de för att göra observationer. I fredags fick jag en alla hjärtans dag-present på posten från barnen, blev jätteglad! Ska bli kul att få komma dit och träffa alla igen, synd bara att det inte är under en längre period.

Nu sover Line men när hon vaknar ska vi ner på stan. Ska lämna tillbaka böcker på biblioteket och köpa födelsedagspresent till Saga som fyller tonåring imorgon. :)

Vår dag

Idag har vi hunnit med mycket! Vi for ut till Sundbyholm och grillade korv och sen for vi hem och vilade. Jag och Line sov 2 timmar var! När vi vaknade bakade vi bröd och lagade middag. Marcus gjorde jättegod pasta som han fyllde med svamp! Till efterrätt sitter nu Line och äter rostade solrosfrön och pumpakärnor, jättegott!

Söndag

Imorse vaknade Line klockan 6 så vi gick upp och såg I drömmarnas trädgård och sen Friday night lights. När klockan blev 8 gick vi på Ica och handlade frukost som vi sen dukade fram till oss och till Marcus.

Idag funderar vi på att åka ut till Sundbyholm och grilla och åka pulka. Solen lyser nu så vi hoppas det håller i sig!

Skidskytte

Nu har en trött Line precis gått och lagt sig. Ikväll ska jag se skidskytte och melodifestivalen. Ser speciellt fram mot skidskyttet, ska bli roligt att se hur det går för svenskarna! Fram tills det börjar ska jag fortsätta läsa boken jag började läsa idag, Den hemlige kocken. Den handlar om matfusket och alla tillsatser som maten vi äter innehåller. Intressant och väldigt skrämmande...

Bilder från vår dag på biblioteket


Line sitter och väntar på bussen!



Sitter och läser bok på biblioteket. Vi köpte 3 böcker och 4 bamsetidningar
till Line!



När vi ska klä på oss för att åka hem så tar hon på sig min mössa och
mina handskar :)




I bussen på väg hem. När vi åkte bussen ner till stan så satt hon mest
och tittade runt med stora ögon. När vi skulle åka hem så visste hon vad
som väntade och skrattade jättemycket när vi var på väg in för hon
tyckte det var så roligt att åka buss!

Åka buss

Jag la Line halv sju igår och hon sov utan avbrott till strax innan nio idag! Nu sitter hon och äter frukost och ser Disneydags. Idag tänkte jag att vi skulle ner till biblioteket där det är utförsäljning av böcker, vore kul om vi hittar lite barnböcker till Line! Funderar på att ta bussen då Line har börjat intressera sig för dem. Sen är frågan om jag ska ta vagnen med eller om vi klarar oss utan den.

Fredag

Idag har jag varit i Västerås på föreläsning, var intressant! Hämtade sen Line på förskolan och vi gick hem och åt spagetti och köttfärsås. Stackars Line var så hungig, hon hade inte velat ätit nån lunch på förskolan.

Ikväll blir det På spåret!

Tända och släcka

En av de roligaste sakerna Line vet just nu är att tända och släcka lampor. Idag när jag hämtade henne på förskolan så stod hon och släckte taklampan och fröken fick hela tiden tända så de andra barnen skulle se nåt (Line nådde precis för att kunna släcka men inte till att tända.) När hon tillslut hade släckt ett x antal gånger säger en av de större flickorna: Meeeeeen Line, vi SER ju ingenting. Men det hjälpte inte för Line bara skrattade och fortsatte... :)

Plugga

Har varit på biblioteket och pluggat men nu tar jag en paus. Har gått till högskolan för att hämta några böcker som jag reserverat tidigare men efter det ska jag sätta mig och läsa igen. Ska hämta Line klockan 16 och sen ska vi hem och äta middag och bada!

God morgon!

Igår fick jag sms av mamma som erbjöd sig göra slingor på mig när hon kommer ner, jättesnällt! Så idag ringde jag och avbokade tiden hon frisören.

Vi ska snart skjutsa Line ut till Kälby och sen ska jag och Marcus hem och äta lunch innan han ska på jobbet och jag ska plugga på biblioteket.

Onsdag

Idag har jag varit i skolan. Vi satt i grupper och diskuterade, det gick bra! Line och Marcus var sen så snälla och hämtade mig och på vägen hem passade jag på att boka tid för slingor, var ett tag sen nu så det behövs.

Marcus står och lagar lunch/middag och jag har nyss betalt lite räkningar. Line ska sova efter maten, kanske i sin nya pyjamas hon fått idag. Hon blev jätteglad när hon såg att Fifi var på tröjan!

Tisdag

Idag har jag suttit på biblioteket och läst igen. Blev inte lika länge som igår och det var skönt, tror inte jag skulle ha orkat det. Hämtade Line klockan 15 och då bjöd hennes fröken på kaffe och Line höll på leka med sin killkompis så vi stannade en timme extra!

Nu sover hon och jag ska äntligen läsa bloggar igen, har inte gjort det på ett tag :) Sen ska jag se halv åtta hos mig och bygglov (det är från Husum där jag är uppväxt) och ev house. Har tänkt att jag ska gå och lägga mig tidigt för jag har varit trött idag + att jag ska till skolan imorgon förmiddag.

Yes!

Jag klarade hemtentan som lämnades in i början av januari. Så skönt, nu kan jag lämna den jobbiga terminen bakom mig!!

Nu kan jag inte skriva mer för min busunge vill leka!


Svära

Idag skulle Marcus berätta nåt för mig och han börjar då med att säga fan. Två sekunder senare hör vi Line säga faaa... Fast vi har vetat att vi måste tänka på vad vi säger så MÅSTE vi verkligen göra det nu. Inte så kul om hon skulle komma till förskolan och svära... :)

Pluggdag

Imorse klev vi upp sju och det är svårt att säga vem av oss tre som var tröttast. Line verkade till en början pigg men när hon inte ville äta frukost utan bara ha napp och snuttis förstod vi att hon också var trött. Vi lämnade henne på förskolan vid 8 och jag gick till biblioteket och satte mig och läste. Har nu läst allt tills på onsdag och snart ska jag börja läsa till nästa vecka. Måste bara ta en paus först, blir så trött i huvudet.

Marcus slutar 17 idag så det betyder att vi har hela kvällen ihop! Sen börjar han inte förrän 14 imorgon så då kan vi ha en lugn och mysig morgon ihop.

Line pratar verkligen jättemycket nu, hon lär sig nya ord hela tiden!

Världens bästa man...

...är och köper fil och flingor till mig! Han har varit på Olearys och kollat på fotboll och åt där och när han kom hem upptäckte vi att vi inte hade så mycket att äta hemma så då är han så snäll att han åker på affären och handlar åt mig!

Imorgon jobbar Marcus lunch så då lämnar vi Line tidigt på förskolan och sen sitter jag på biblioteket och pluggar. Vi har lagt henne nu så hon inte ska vara alltför trött imorgon men hon ligger och pratar med nallen och snuttis i sängen istället för att sova :)

Lycka!

Idag när jag hjälpte Line att klä på sig så sa hon Tack tack mamma! Var så underbart att höra!

Tidig morgon

Imorse vaknade Line tidigt så hon och jag klev upp 6. Det var inte så kul då jag somnade efter 1 nångång inatt.. Men men så är det :) Vi satt och såg barnprogram och när Marcus vaknade åt vi frukost och sen gick vi på promenad till Vilsta. Var skönt väder ute, blåste dock lite kallt. Line har nu sovit sen klockan 11 så hon kommer nog vara pigg och glad resten av dagen!

Marcus står nu och lagar middag och äter chips. Han lagar min favorit, kycklinggryta! I eftermiddag ska han och några kompisar gå och se fotboll.

Melodifestivalen

Nu har jag precis lagt en trött Line. Få se om hon sover för natten nu eller om det blir som igår.

Ikväll ska jag se melodifestivalen, tänk att det redan gått ett år sen det var sist.. Är sugen på chokladbollar men jag vet inte om jag orkar göra några. Få se om jag får något ryck senare :)

Effektiv förmiddag

Idag har jag hunnit med mycket. Jag har vikt den rena tvätten, tvättat, plockat upp i hela lägenheten, städat köket och lagat köttfärsåsen som vi ska äta till middag. Jag passade på att göra den medan Line sover, det går lite fortare då :) Nu ska jag äta min frukost och titta runt på internet innan Line vaknar.

Lördag

Igår när jag satt och såg På spåret hörde jag Line prata i sin säng, så antingen hade hon somnat och sen vaknat eller hade hon legat vaken i sängen i 1,5 timme. Efter ett tag hör jag att hon börjar bli arg så då fick hon komma upp till mig och ha lite fredagsmys med popcorn :) Hon var vaken till 22 då vi båda gick och la oss.

Nu sitter Line och äter frukost och tittar på Disneydags. Hon sov till klockan 9 imorse! Marcus jobbar långdag idag, tråkigt att vi inte får träffa han. Men vi ska nog hitta på nåt roligt ändå, få se vad Line vill göra!

Vilken morgon...

Morgonen började bra, jag var klar i god tid och vi gick ut alla 3 då Marcus och Line skulle skjutsa mig till bussen. Men när Marcus skulle backa ut bilen så hade den fastnat i snön... Han försökte och försökte men när det var 15 minuter kvar tills bussens avgång så kunde jag inte vänta mer utan fick springa dit. Jag var så less i benen när jag kom fram men jag hann med minsta möjliga marginal!

Skoldagen gick bra, intressant föreläsning och vi hann klart med uppgiften på eftermiddagen! Synd bara att man kommer hem så sent. Hämtade Line 16.20, och vi var inte hemma förrän 17.00. Då lagade vi mat och direkt efter maten började Bolibompa och nu sover hon, så jag har knappt hunnit träffa henne idag..

God natt!

Jag ska gå och fixa allt som måste fixas inför morgondagen nu och sen ska jag gå och lägga mig. Jag hoppas jag kan sova fast inte klockan är så mycket, vore skönt om jag kunde det då jag måste upp tidigt imorgon.

Post

Idag fick Line post från farmor, det var väldigt spännande att se vad som var i! Vi tackar så mycket :)


Pannkaka

Vi vann även den andra pyjamasen vi la bud på, den har en bild av Fifi på sig. Fast Line i stort sett aldrig har sett det på tv så blir hon alltid lika glad när hon ser en bild på Fifi :)

Har lagt Line nu då hon såg så himla trött ut och jag visste att hon bara sovit 20 minuter på förskolan men ändå ligger hon och pratar och sjunger i sängen. Hon har hjälpt mig att laga pannkaka idag. När vi skulle knäcka ägg blev hon jätteglad och pratade massa så jag lät henne göra det. Resultatet blev att nästan hela ägget kom på golvet och skalet slängde hon ner i smeten :)

Efter middagen gick vi och badade, alltid lika kul tycker Line.

Imorgon tillbringar jag dagen i Västerås. Marcus jobbar kväll så Line får vara hemma på förmiddagen. Skönt att hon inte behöver vara hela dagen på förskolan.

Jag fick gå och hämta upp Line nu från sängen då hon helt plötsligt blev jätteledsen, trodde hon gjort sig illa. När jag öppnar dörren pekar hon på golvet och säger app, app. Då har hon råkat tappat ner nappen.

Pyjamas

Jag och Marcus la igår bud på en I drömmarnas trädgård-pyjamas till Line på Tradera. Hon älskar den serien, hon säger Makkapakka, säjsi (upsy daisy) och iggi (igglepiggle) till figurerna! Iaf så fick vi nyss reda på att vi "vann" den, så det ska bli kul att se hur glad hon blir när hon får den!


Lunch

Nu har vi nyss lämnat Line på förskolan och det gick bra! Vi var lite oroliga att hon skulle bli ledsen då det var 6 dagar sen sist men det var inga som helst problem! Marcus står nu och lagar lunch, det blir pepparstekt kotlettrad med rostad potatis och vitlökskräm, mums :)

Sen ska jag ner på skolan och läsa och om det blir tid över innan Line ska hämtas så ska jag gå på stan lite.

God morgon!

Idag fick vi sovmorgon till 9.40! Vaknade av att Line satt och sjöng i sängen, jag låg och kollade på henne utan att hon såg och då ser jag hur hon försöker klättra ur sängen. Hon var nära att få över ena benet över spjälsängen men när det inte funkade försökte hon med huvudet före...

Line ska till förskolan idag, ska snart åka och lämna henne så hon är med på lunchen och vilan. Marcus jobbar idag och jag ska läsa inför nästa vecka.

Nu står Line bredvid och säger makkapakka, hon vill alltså se I drömmarnas trädgård på svtplay :)

Line bygger pussel


En till fågel!


Nytt tyg

Jag, Marcus och Line for till Sveaplan där jag köpte lite mer tyger. Köpte inte så mycket för jag vet inte än vad jag ska sy. Line köpte ett Bamsepussel med 6 bitar som vi har suttit och lagt tillsammans!

Line fortsätter och bajsar ofta så nu är hon alldeles röd på rumpan och vi märker hur ont hon har när vi byter blöja. Tycker så synd om henne. Hon sover nu så om ett tag ska jag gå in och kolla så hon inte har bajs i blöjan.

Onsdag

I natt vaknade Line 2.45 och var pigg... Så hon och Marcus gick upp och lekte och gick och la sig nångång efter 5. Sen vaknade hon vid 8 och var hur pigg som helst.. :) Vet inte om hon har nån tand på g för hon har bajsat 7 gånger på ett dygn.

Jag fick skjuts till och från skolan och det var väldigt uppskattat då det är snöstorm här. Inte alls kul. Var föreläsning idag, intressant men det blir jobbigt att sitta och lyssna i nästan 3 timmar.

Idag ska vi äta stekt strömming till middag!


Fågel

Jag har sytt en fågel nu ikväll, är i samma tyg som de andra sakerna jag sytt. Börjar bli rätt så less på dessa tyger nu men jag har inte så mycket hemma. Måste köpa mer!


Trötter

Jag och Line satt och såg bolibompa innan hon gick och la sig och jag somnade då sittandes i soffan i nån minut. Line skrattade åt mig när jag ryckte till och vaknade :)

Jag borde gå och lägga mig i tid ikväll men jag vill se House som börjar klockan 21 och då känner jag att jag lika gärna kan vänta tills Marcus kommer hem. Går ju bara till 12 imorgon.

Ja visst ja, glömde skriva att Marcus har äntligen fått sitt sim-kort till mobilen nu!

Läst

Efter Marcus åkt i väg på jobbet la jag Line och gick sen och duschade. Tur att det bara är en vägg mellan Lines säng och duschen så om hon hade vaknat hade jag hört henne på en gång. Jag satte mig sedan och läste till föreläsningen imorgon och jag hann även läsa allt tills fredagens lektion! Så då behöver jag inte sitta något ikväll eller imorgon.

Har hört Line prata inne i sovrummet men sen blir hon tyst långa stunder så jag avvaktar lite innan jag hämtar henne.

Line har nu även lärt sig ett adjektiv. Varje gång hon ser någon som är ledsen, på tv:n eller i tidningen, så säger hon "seen" som i ledsen. Och jag kan säga att det är ofta någon är ledsen på tv:n, har aldrig tänkt på det förut men det är lite nu och då.

Nä nu ska jag gå in och busa med min busunge!

Biblioteket

Line är inte alls lika förkyld idag, skönt!

Marcus var hos tandläkaren idag och när han åkte dit följde jag och Line med och gick på biblioteket. Lånade böcker till Line, Bolibompadraken, Lilla prinsessan och Alfons Åberg - alla de känner hon igen från tv:n så det är kul! Lånade också en bok till henne som är mer anpassad till hennes ålder så nu har vi lite att läsa!

Nu står Marcus och lagar lunch, lax! Sen åker han på jobbet så då blir jag och Line själva. Men imorgon är han ledig och jag slutar 12 så då har vi hela dagen ihop!

Gott med semla!


Bilden är från igår då Line åt semla och drack varm choklad med grädde! Kan säga att när hon var klar var hon mycket mer kletig än på bilden :)

Sjukstuga

Igår kväll satt jag, Marcus och Line och åt semlor. Line sprang in till sitt rum en kort stund och när hon kom tillbaka var hon snuvig. Resten av kvällen nös hon nästan hela tiden men hon verkade pigg i övrigt. Vi la henne den vanliga tiden och hon vaknade vid midnatt men ville inte ha välling. Jag och Marcus somnade om men vi vaknar av att Line tänder fönsterlampan.. Då är hon pigg. Så vi läser böcker, äter lite mat och efter 1,5 timme somnar vi om.

Så det blev ingen förskola för Line idag, det bestämde vi redan inatt då det rann från hennes ögon och näsa + att det skulle ha blivit tidig väckning och det känns inte så kul då hon sovit dåligt. Hon har inte verkat så hängig idag men hon är snorig. Jag har läst 2 kapitel, passade på när hon sov. Resten kan jag läsa imorgon. Hon och jag kommer vara hemma då också, bättre hon får vara hemma och vila upp sig ordentligt.

RSS 2.0