Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Tentan är så gott som klar, den ska bara läsas igenom igen och sen lämnas in!
På onsdag får jag sommarlov!
Jag ska snart hämta Line på förskolan!
Marcus är ledig tisdag och onsdag!
Det har gått bra att plugga idag!
Bullarna blev goda :)

Gör gärna en lista du med!

Baka bullar

Nu har jag gjort det som stod på dagens lista och dessutom håller jag på att baka bullar. Fick nåt ryck så nu står de och jäser och sen ska jag pensla dem och tillsist ska de in i ugnen. Gott med nybakta bullar! Hoppas de blir bra, det är andra gången jag bakar bullar helt själv och förra gången var för kanske fyra år sen. Och kul för Line att komma hem till nybakta bullar :)

Line hade blivit lite ledsen när Marcus lämnade henne imorse. Hon hade tagit hans hans och sagt kom pappa och sen hade hon försökt dra med han in i lekrummet. Vet inte om det är nån fas hon är i nu för hon vill hela tiden vara med oss och hon vill ofta att jag ska bära henne. Imorse innan de for på förskolan så sa hon bära mamma, bära mig flera gånger. Hon har alltid velat och tyckt om att leka och gå själv men nu vill hon inte vara själv alls lika mycket. Lillgumman.

Innan jag hämtar Line måste jag förbi på biblioteket och lämna tillbaka böcker. Hoppas jag kommer ihåg det nu.

Att göra

Det var så underbart att få träffa Marcus igår!

Marcus och Line har nyss åkt i väg till jobb/förskola och jag har tagit fram allt jag behöver för att plugga så jag ska sätta igång när som helst. Idag ska jag göra följande innan jag hämtar Line på förskolan:

  • Skriva redovisningen
  • Träna på redovisningen
  • Göra ett collage
  • Skriva hemtentan
  • Tvätta
  • Förbereda middagen
Hoppas ni får en bra måndag!

Badat och ätit glass

När Line vaknat efter sin vila gick vi och badade. Hon tycker det är jättekul att riva ner alla schampo-/tvål-/balsamflaskor ner i badet, och samtidigt säger hon vem som rår om vad. Vi åt sedan lunch och därefter gick vi ut till lekparken och lekte. Skönt väder ute! Så när vi gick till affären köpte vi en glass var, det bar svalkande och gott!

Söndag

Igår blev det sent för mig. Jag såg filmen på 5:an som slutade 23.30 och sen gick jag och la mig men jag hade svårt att sova. Line vaknade 7 och då var jag lite trött men nu känns det bättre! Line däremot är trött men det känns för tidigt för vilan redan. Hon ser på tv nu och sen tänkte jag att vi skulle bada.

Ikväll kommer Marcus hem! Men han ska jobba imorgon igen så det blir inte så länge vi ses. Line ska till förskolan imorgon så jag får plugga och sen är Marcus ledig i två dagar! Synd att jag ska till skolan på onsdag bara. Men det är ju sista dagen innan sommarlovet!

Parken zoo

När Line vaknade efter sin vila hade det klarnat upp ute så efter vi ätit middag klädde vi på oss och cyklade till Parken zoo. När vi kom fram började jag ångra att jag tog den varma jackan, och alla barn vi såg gick i gympaskor och sommarkläder utom Line som hade galonbyxor och stövlar. Jag tog på henne det då det regnade tidigare under dagen men efter vi gått en stund åkte galonbyxorna av. Vi gick vidare och knappt 10 minuter senare så öste det ner. Och sen började det hagla. Och åska och blixtra. Så byxorna åkte på och sen fick vi skynda oss till cykeln och så cyklade vi hem igen. Men vi hann se lite djur iaf även om Line uppskattade allt rumtomkring mer :) Men vi har köpt årskort så vi kommer garanterat att åka dit mer i sommar!

Städat

Här har vi hunnit med mycket! När klockan var kvart i tio så hade jag städat lägenheten, dammsugit, diskat och torkat alla bänkytor i köket. När jag var klar med det ville Line busa i sängen så då gjorde det. Vi lyssnade på musik och dansade, hoppade och kittlades. Det tröttade ut henne så nu ligger hon och sover.

Ute öser regnet ner så det blir nog inte Parken zoo idag, roligare att åka dit när det är finare väder.

God morgon!

Igår kväll när jag satt vid datorn hörde jag att Line blev ledsen så jag gick in till henne. Hon sa att hon hade kissat i blöjan så vi gick upp och bytte. Jag kände mig trött så jag gick och la mig tillsammans med henne sen, hon fick sova i vår säng. Det är så mysigt! Så vi somnade vid kvart över åtta igår och sov till kvart över sju imorse!

Idag funderar jag på om vi ska cykla till Parken zoo men jag avvaktar och kollar vilket väder det blir. Tror Line skulle tycka om det!

Hoppas ni får en bra lördag!

Ute och lekt

Jag och Line kom för ett tag sen in efter att ha varit ute och lekt. Hon tycker det är så kul att vara ute och speciellt leka i sandlådan med hink och spade och göra kossakakor :) När vi kom in lagade jag köttfärssåsen som vi ska äta till middag, skönt att göra bort det när varken jag eller Line är jättehungriga.

Pratade nyss med Marcus som ringde, saknar han så mycket. Han for på jobbet igår vid 13 och kommer inte hem förrän söndag kväll. Alldeles för länge, det tycker både jag och Line. Men vi älskar dig och du gör det så himla bra som orkar ♥

Fredag

Egentligen var det tänkt att Line skulle till förskolan idag för jag skulle plugga men hon får stanna hemma hos mig istället! Jag ska sitta och plugga när hon sover middag och om det behövs sitter jag lite ikväll med. Tänkte koncentrera mig på redoviningen och låta tentan vila ett tag.

Jag vet inte vad vi ska hitta på idag, det har klarnat upp ute så efter vilan går vi kanske ut till lekparken en stund. Nu vill Line titta i leksakskatalogen med mig :)

Tentaskrivande

Jag satt och skrev i lite mer än en timme innan jag hämtade Line på förskolan, hade inte motivation till mer just då. När vi kom hem lagade vi mat, byggde pussel och såg Pingu. Hon hade inte sovit så mycket på förskolan så hon somnade en bra tid ikväll. Efter Line somnat har jag suttit och skrivit på tentan, fick nåt ryck och då ska man passa på! Sakta men säkert kommer jag framåt. Det jag har kvar innan sommarlovet är följande:

  • Skriva klart och lämna in hemtentan
  • Skriva redovisningen och träna på den
  • Göra ett collage till redovisningen
Så det är inte mycket kvar nu!

Torsdag

Vi har varit och lämnat Line på förskolan, gjort ärenden på stan och nyss ätit lite. Marcus håller på att fixa iordning sig inför jobbet och jag ska snart börja plugga. Jag ska hämta Line klockan 16 så jag ska börja skriva direkt efter Marcus åkt så jag hinner det jag har tänkt.

Line

Marcus hade gått ur bilen för att köpa något och vi satt kvar i bilen och väntade.

Line:
Nine fåga pappa.
Jag: Ska du fråga pappa?
Line: Ja.
Jag: Vad ska du fråga pappa då?
Line: Köpa glass.
Jag: Vill du köpa glass?
Line: Ja!

När vi var på Tuna Park fanns det en tuggummiautomat vid ingången till en av affärerna.  Jag och Line gick dit och tittade och Marcus gick in i butiken och kollade på kläder.

Line: Nine godis.
Jag: Vill du ha godis?
Line: Ja.
Jag: Men mamma har inga pengar och det måste man ha.

Då vänder hon sig om och ropar över hela butiken till Marcus:
Line: Paaappaaaa, Nine vill ha pengar!

Så söt! ♥

Fullt upp!

Idag har jag varit nere på skolan och skrivit klart grupparbetet, skönt att vi är klara nu! När jag kom hem fixade jag i ordning Line och sen for vi alla tre ut till Kälby där det var sommarfest med Lines förskola. Vi grillade korv och umgicks, trevligt! Och vi hade rätt så bra väder, tur att det inte var som igår. När vi kom hem diskade jag undan och nu har jag precis satt mig i soffan.

Igår somnade jag på soffan vid klockan 20 så gick gick och la mig sen och sov ända till 7.45 när väckaren ringde! Hade kunnat sovit ännu längre men det var ändå skönt att sova i kapp lite.

Imorgon jobbar Marcus 14-23 och Line ska på förskolan 11-16. Jag ska plugga undertiden, fortsätta med hemtentan. Jag har som mål att den ska vara så gott som klar när jag hämtar Line på förskolan på fredag eftermiddag.

Nu ska jag mysa med Line innan hon går och lägger sig!

Nya kläder

Oj vilket regnväder det är här, tror det regnat hela dagen.

På Tuna Park köpte Marcus ett par jättesnygga byxor och Line köpte 2 par byxor och en tröja. Hon var så söt och gick och bar sin påse och såg stolt ut. När vi sedan gick in i en annan butik så gick hon in i ett provrum och började klä av sig, då ville hon ta på de nya kläderna istället :)

Nu har vi nyss ätit fläsk, potatis och löksås, jättegott! Marcus har åkt i väg ner på stan för att kolla efter ett tv-spel som han velat haft under en lång tid. När han kommer hem ska jag gå och duscha.

Ikväll blir det tv-spel/tv-tittande. Jag och Marcus får slåss eller nåt :) Ibland skulle man ha haft två tv-apparater.

Tuna Park

Line ligger och sover nu men när hon vaknar har vi tänkt att åka ut till Tuna Park och handla kläder! Vi ska även då åka förbi Parken zoo.

Nu på morgonen har jag städat och tvättat och vi har betalt alla räkningar. Inte det lättaste med bus-Line bredvid som gjorde allt för att komma åt både datorn och räkningarna :)

Tisdag

Jag lyckades somna på soffan igår och egentligen var det tur, för då stängde jag inte av ljudet på mobilen. Marcus hade nämligen glömt sin nyckelbricka hemma så han kom inte in i porten så då ringde han mig!

Nu sitter jag och Line och ser Bamse, hon vill nästan aldrig se barnkanalen nu utan istället vill hon se någon film. Idag hade vi tänkt att åka till Parken zoo men vädret lockar inte det minsta. Men hur som helst ska vi åka förbi och köpa årskort. Marcus ska få sova nån timme till innan vi väcker honom, och då får vi diskutera dagens planer!

Marcus är ledig imorgon med men då ska jag till skolan.

Mina blommor!







Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Jag fått träffat alla underbara på min partnerskola!
Jag har världens bästa man som köper blommor och lagar mat till mig!
Marcus är ledig tisdag och onsdag!
Line är så underbar och pratar så mycket!
Lines potträning går så bra!
Vi ska på sommarfest på Lines förskola på onsdag!
Snart är det sommarlov!!
Hemtentan går framåt!
Grupparbetet är snart klart och ska in på onsdag!
Vi ska köpa årskort till Parken zoo imorgon!

Det blev mycket idag :) Gör gärna en lista ni med!

Förskolan

Det känns så skönt att Line trivs så bra på förskolan. Hela förra veckan var hon ledig och när Marcus lämnade henne idag så hade hon sprungit fram till en fröken och gett henne en kram och sen hade hon gått in för att leka! Så det spelar ingen roll att det ibland blir långt mellan gångerna.

Nu ska hon vara ledig i två dagar för Marcus är ledig men på onsdag eftermiddag är det sommarfest med förskolan och det ska vi inte missa! Vi ska nog baka gräddtårta och bjuda på :)

Världens bästa man!

Idag har jag varit på min partnerskola och genomfört den sista fältstudien den här terminen och som vanligt var det väldigt kul att träffa alla barn och vuxna!

När jag kom hem ser jag att Marcus köpt blommor till mig, jättefina är dem!! Han är så himla underbar! Och som om det inte räcker så har han dessutom lagat middag till mig och Line! Önskar han var hemma så jag kunde krama om han och säga hur mycket jag älskar han. Men han jobbar nu men är ledig tisdag och onsdag!

Jag har sedan jag kom hem pluggat, dels läst igenom grupparbetet och dels skrivit på hemtentan. Jag ska snart i väg och hämta Line på förskolan, måste cykla lite tidigare för jag ska till biblioteket först.

Sova utan Snuttis?

Jag har precis lagt Line i sin säng för hon var så trött. Problemet är att Snuttis är i tvättmaskinen och hon brukar alltid ha den när hon ska sova, så jag vet inte om det kommer att gå...

Lugn morgon

Här har vi varit vakna ett tag men än har vi inte gjort någonting förutom myst i soffan och sett på barnkanalen! Både jag och Line är trötta och då är det rätt så skönt att ta det lugnt.

Idag har vi inte så mycket planer. Marcus är ledig men är i väg med jobbet så jag vet inte när han kommer hem. Jag måste hinna gå igenom allt inför fältstudiedagen imorgon, är inte så mycket men det måste ändå göras. Sen kan jag tänka mig att Line vill gå ut! Det är inte lika fint väder som det varit de senaste dagarna men det är skönt ändå att komma ut!

Tävling



" Jag tävlar om en valfria varor till ett värde av 1000 kr från Darlingexpress i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Promenad

Jag sitter och väntar på att Line ska vakna så att vi kan gå ut och gå. Tidigare idag var vi ute och lekte i lekparken, det är så kul att se hennes glädje när hon upptäcker att vi ska ut och leka! Hon har sovit i 1,5 timme nu och under tiden har jag inte gjort mycket. Passar på att vila upp mig inför resten av dagen :)

Lördag

Här har vi nyss vaknat och klivit upp. Marcus for precis till jobbet och jag och Line sitter i soffan och ser Doktor Snuggles. Det ser ut som om det kan bli fint väder idag! Vi har inga planer förutom att vi ska ut och leka på lekparken, och om Line vill kanske vi tar en cykeltur!

Hoppas ni alla får en bra lördag!

Västerås

Idag har jag varit i skolan i Västerås, sista gången den här terminen! Vi slutade tidigare så jag kunde ta 12.15-bussen hem istället för den klockan 15.15! Nu håller vi på att städa, men jag och Line har tagit en liten paus :)

Marcus är ledig idag, första gången han är ledig en fredag den här terminen förutom när han bad om ledighet så vi kunde gå på Magnus Betnér. Nice! Han ska åka och skata med en kompis idag, och sen ikväll blir det fredagsmys.

Nu ringer Liza, så jag måste gå!

Utedag

Idag har jag inte haft tid att blogga. Vi vaknade vid 8.45 och efter vi ätit frukost gick vi ut på promenad. Vi stannade på två lekparken och åt lunch i Rothoffsparken, en helt underbar dag! Vi var ute i cirka 5 timmar så nu är det ganska skönt att vara hemma. Vi har köpt så vi kan göra sorbet ikväll, svalkande och gott!

Onsdag

Idag på förmiddagen har jag varit i skolan. Marcus ska jobba ikväll så jag cyklade hem när seminariet slutade så vi skulle få träffas! Men snart måste jag cykla ner på skolan igen då vi i gruppen ska sitta och arbeta.

Line vaknade 4.10 i natt. Inte så kul. Marcus och hon klev upp vid 4.45 och sen bytte vi av strax efter 7. Tyvärr var jag tvungen att väcka Marcus då jag som sagt skulle i väg till skolan.

Nu ska jag hjälpa Line att skriva, hon står och säger abc, abc, abc.

Promenad

Vi har nyss kommit hem från en promenad, vi gick i 75 minuter och Line gick själv nästan hela vägen! Nu sitter vi i soffan och varvar ner, Line ska snart sova. Jag kommer nog också gå och lägga mig rätt tidigt idag, har heldag i skolan imorgon. Först seminarium och sen grupparbete. På torsdag är jag ledig men på fredag är det heldag igen. Tråkigt att det är två heldagar nu när Marcus är ledig..

Bilder från igår!

Här kommer bilder från igår!



Marcus och Line åkte skateboard för första gången ute. Line tyckte det var jättekul!









Sedan gick vi till lekparken och lekte, också kul!




Måndagslista

Här kommer veckans måndaglista, inspirerad av Jenny!

Idag måndag är jag glad för att:

Liza har varit här på besök!
Marcus är ledig nästan hela veckan!
Det är sommarvärme ute!
Jag har världens underbaraste dotter!
Det snart är sommarlov och jag och Line ska vara lediga hela sommaren!
Skolan går bra!

Skriv gärna en lista ni med!

Måndag

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen och suttit med grupparbetet, vi är snart klara! När jag kom ut var Line och Marcus ute så vi köpte glass och lekte sen i lekparken. Nu har vi gått in och har nyss ätit lunch.

Liza åkte hem idag, tråkigt.. Men det var kul att ha hon här!

Har inte så mycket att skriva om, har ingen motivation till att plugga. Men jag ska iaf skriva måndagslistan nu!

Tuna Park

Jag och Liza for till Tuna Park men vi stannade inte länge där. Jag köpte en solhatt, sockar och en Hello Kitty-nalle till Line, hon blev jätteglad! Vi handlade sen till mat och bak. Marcus står nu och lagar biffar, potatismos, stekt lök, sås och rårörda lingon, gott!! Och ikväll ska jag baka cheescake, har tagit receptet från Leilas kokbok.

Manboy

Igår kväll var Line pigg och somnade inte förrän 20.45. Hon såg början av sommarkrysset med oss och hörde då bland annat Eric Saade som sjöng Manboy. När låten var slut så hörde vi hur hon stod och sjöng refrängen, och det hördes tydligt att det var den låten! Gulligt!

Nu sitter vi och ser på Barnkanalen. Vi har nyss klivit upp så trots att hon somnade sent igår så sov hon inte längre på morgonen. Men så är det nästan alltid.

Marcus kom hem sent igår kväll så han ligger och sover nu, det gör Liza med. Det dröjer nog ett tag innan vi väcker dem, annars kommer de vara trötta och slöa idag. Vi funderar på att åka ut till Tuna Park idag, och om det är fint väder så kommer vi garanterat att gå ut!

Sommarvärme

Idag har det varit riktig sommarvärme här! Vi var först ute på förmiddagen och lekte i lekparken, det var så varmt att jag satt i t-shirt. Vi gick in och åt lunch och Line fick sova innan vi gick ut igen. Då gick vi till Lagersberg och kolla hur det såg ut där, vi gick lite vilse men vi hittade det vi skulle! Vi var ute i nästan 2 timmar! Nu har jag nyss lagat middag och nu sitter vi bara och tar det lugnt, jag och Liza är trött i benen och Line verkar trött.

Ikväll ska vi se Sommarkrysset och då är ju EMD programledare. Nice.

God morgon!

Igår efter Line lagt sig låg jag och Liza på var sin soffa och såg på tv och åt chips och ostkrokar. När klockan närmade sig 22 kände båda att det var dags att sova, jag vet inte varför vi var så trötta. Jag somnade direkt när jag la mig och har sovit ända till 7.30 då Line ropade efter mig!

Idag ska vi väcka Liza en bra tid, annars sover hon väl bort halva dagen! Hon åker hem redan imorgon för hon har något möte om sommarjobbet på måndag. Tråkigt att hon inte kunde stanna längre nu när hon äntligen är här.

Middag

Jag lyckades skriva över en a4-sida medan Liza och Line var nere på stan, så det känner jag mig nöjd med! Nu har vi nyss ätit makaroner, bräckt skinka och majs, enkel maträtt och Line åt jättebra! Snart börjar Tant Lyckra och då tänkte jag ta fram ostkrokar till Line och ha lite fredagsmys!

Ikväll lär nog bli ännu en slapparkväll i soffan :)

Fredag

Filmen igår var bra, men precis som Liza sa så skulle jag inte vilja se den en gång till. Vi gick och la oss efter filmen då båda höll på somna i soffan.

Line vaknade 7.30 imorse, och sen låg vi kvar i sängen och pratade. Mys! Marcus har nyss åkt till jobbet, och nu kommer han inte hem förrän natten mot söndag. Men han är ledig mycket nästa vecka!

Liza och Line ska ner på stan idag och då ska jag sitta och plugga är det tänkt. Har inte alls nån motivation men jag försöker tagga upp.

Film

Här händer det inte mycket idag, vädret är tråkigt och vi är alla lite sega. Jag cyklade på affären i spöregn och lagade sen potatismos och korv när jag kom hem. Så nu har jag bestämt att Liza ska diska :)

Jag hyrde en film när jag var på affären, Sommaren med Göran. Jag har velat sett den ett tag men Marcus har inte velat så jag passade på nu när han jobbar!

13 maj

Idag har jag namnsdag, jag heter Linnéa i andranamn, och om man kollar namnsdagar i Norge så har Line också namnsdag idag! Det tycker jag att hon ska ha, för hon har ju ingen namnsdag i Sverige.

Onsdag

Jag har tyvärr inte hunnit blogga något förrän nu. Men bättre sent än aldrig!

Liza kom hit strax innan 8 imorse! När Line såg henne sa hon ama iza :) Vi åt frukost innan Liza gick och la sig och sov, och jag råkade somna på soffan. Line vaknade vid 6 imorse så det var inte så konstigt att jag var trött.

På eftermiddagen har jag varit i skolan och suttit med gruppen och jobbat med vårt grupparbete. Jag hämtade sedan Line på förskolan och sen cyklade vi hem till Liza. Nu ska vi snart gå på affären, skönt för Liza att komma ut lite.

Ikväll är det Greys!

Vår dag

När Line vaknade idag efter vilan så gick vi längs ån och matade ankorna. Vi lämnade vagnen hemma så hon fick gå och det tyckte hon var kul, vi hade absolut inte bråttom utan det får ta den tid det tar. Hon hade ingen blöja på sig så två gånger fick hon kissa utomhus och det gick bara bra! Vi mötte två personer som åt glass och då ville Line också ha så hon sprang efter dem och ropade glass, glass, glass :) På vägen hem sprang jag före till kiosken och köpte tre stycken piggelin, och då blev hon riktigt glad!

När vi kom in så fortsatte Marcus med städningen och jag och Line cyklade på affären. Vi satt sen ute på balkongen och där blir det så himla varmt för det blåser ingenting. När Line lagt sig för natten ställde jag mig och bakade kladdkaka som vi åt med grädde och hallon, gott! Tyvärr så åt jag lite för mycket så jag började må lite illa..

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Imorgon kommer Liza hit på besök, ska bli så roligt!! Mindre roligt är att hon kommer 7.41 och vill att vi hämtar henne på tågstationen... :P

Jag går i skola imorgon, Marcus jobbar och Line ska till förskolan. Kan vara skönt för Liza att få vila lite då hon åker nattbussen.

Sov gott!

Tidig morgon

Imorse klev vi upp tidigt då vi hade utvecklingssamtal klockan 8. Samtalet gick bara bra, hon hade bara positiva saker att säga om Line! Efter det for vi till lekparken och lekte. Det är jättefint väder här så då får man passa på men vi stannade inte så länge för vi blev hungriga och Line blev trött. Så nu har vi ätit och Line sover och jag och Marcus slappar i soffan. När Line vaknar ska vi gå ut igen!

Pizza

Marcus har åkt och köpt pizza, både han och jag är hungriga så då passar pizza bra! Var jättelänge sedan vi köpte pizza så det ska bli gott :)

Jag har tidigare ikväll tagit ett bad. Jag tände ljus och lyssnade på musik och bara slappnade av, det behövdes!

Cykelhjälm

Line tycker verkligen om biblioteket! Hon blev så glad då hon insåg att vi skulle dit och när vi kom in sprang hon och letade böcker, lekte och ritade. Efter vi varit där ett tag for vi vidare ut till Tuna park där jag köpte en cykelhjälm. Känns alltid lika dumt när man säger till Line att man måste ha hjälm när man cyklar, men själv har man ingen. Men nu är det inte så längre!

Vi har nyss ätit middag, Marcus lagade kåldolmar. De var första gången jag åt det och det var jättegott! Jag sitter och försöker plugga nu men vet inte riktigt vad jag skriva.

Line har inte sovit middag ännu, så vi funderar på att hoppa över det idag. Få se hur det går.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Marcus är ledig idag och imorgon!
Jag klarade båda hemtentorna!
Line är så himla underbar!

Blev en kort lista idag då Line nu vill läsa bok och inte orkar vänta :)

Gör en lista ni med!

GRATTIS!!

Idag fyller min äldsta lillasyster 22 år, GRATTIS!! Hoppas du får en bra dag :) Älskar dig!

Bora Bora

Igår gjorde vi inte så mycket. Jag lagade kikärtsbiffar, potatisklyftor och morotstzatziki som vi åt till middag. På kvällen när Line somnat så cyklade jag på affären och hyrde Trubbel i paradiset och köpte ostkrokar, juice och godis. Filmen var rätt så bra men åh vad fint det var!! Vi googlade var filmen spelades in, Bora bora, och sen sökte vi resor dit. Vi öppnade första sidan som kom upp och där kostade enbart flyget ca 40000 kronor... Enkel väg.

Nu sitter jag och Line och ritar. Alldels nyss bytte jag blöja på henne efter natten och då var den helt torr! Jag frågade om vi skulle gå på pottan och det ville hon och då kissade hon!

Idag ska vi ner på stan och gå på både högskolebiblioteket och stadsbiblioteket då vi har böcker att återlämna + böcker att låna. Marcus ska sen ut till Tuna Park och då ska jag passa på att kolla cykelhjälmar.

Betessläpp

Nu har vi nyss kommit hem från betessläppet. Line tyckte det var roligast med bullarna och mjölken som man fick :) Men kossorna och traktorerna uppskattades de med! På vägen hem gick ögonen igen på henne men jag lyckades hålla henne vaken så nu sover hon i sin säng. Blir bättre så.

Det känns som om klockan är mer än vad den är. Vad vi ska hitta på resten av dagen vet jag inte. Tror nog att det blir rätt så lugnt då Marcus är lite trött då han somnade sent och klev upp tidigt.

Söndag morgon

Det blev så att jag väckte Line igår efter hon sovit drygt en timme. Det gick bra, hon var glad under kvällen! Men hon ville inte sova tidigare för det, det slutade med att vi la oss båda i vår säng och då somnade hon vid 20.15. Jag ser ju att hon är trött men hon vill inte sova. Kanske ska man testa att ta bort middagsvilan?

Nu sitter vi och ser doktor snuggles. Line har upptäckt att vi har massa dvd-filmer för barn :)

Marcus sover, han kom hem sent igår så han får sova ett tag till. Jag tänkte snart gå och laga pannkakor så vi i lugn och ro hinner äta de innan vi ska på betessläppet!

Marcus är ledig imorgon och på tisdag med ♥

Sova

Varning för tråkigt inlägg om sömn...

Vad svårt det har blivit med Lines sömn. Igår sov hon middag 11.30-13 och det brukar fungera men igår somnade hon inte för natten förän 20.30. Det är för sent tycker jag. Men imorse vaknade hon 7.15 så då tänkte jag att hon skulle få sova middag tidigare men det gick ju inte. Så då tänkte jag att jag kanske skulle testa att hoppa över vilan om hon ändå inte är speciellt trött. Men bara ett tag senare blev hon trött och då var klockan 12.50. Det är för sent att vila. Så jag funderar på om jag ska väcka henne nu, annars kommer hon vara vaken hela kvällen. Men samtidigt så är det riskabelt att väcka henne för då kan hon vara grinig hela kvällen om jag har otur. Blää vad jobbigt det ska vara då....

Kan själv

Line har lärt sig säga kan själv. När vi skulle gå ut idag så sa hon det när hon skulle klä på sig, jag blev så förvånad och det lät så himla gulligt! Och nu satt jag alldeles nyss i hennes rum i fåtöljen, då drog hon i min arm och sa Line sitta själv. Så det var bara att gå ut därifrån! Tänk vad stor vår lilltjej har blivit, tiden går verkligen så fort!

Lördag

Igår kväll gjorde jag och Line inte så mycket. Vi gjorde chokladbollar och det var som vanligt väldigt roligt enligt Line! Hon somnade inte förrän 20.30 och vaknade 7.15 imorse. Jag är glad att jag gick och la mig en dryg timme efter henne igår, för jag var trött när hon vaknade imorse.

Line var så underbar igår. Jag skulle byta blöja på henne och hon började då sparka mig så jag sa till henne att så gör man inte och att det gör ont. Hon sträckte då ut armarna och sa amas mamma och jag fick två långa och gosiga kramar. Sen sa hon förlåt mamma. Det har hon aldrig sagt förut så jag blev så glad!

Vi ska snart gå ut, såg i tidningen och på tv:n igår att det kan bli regn här idag men nu skiner solen så då ska vi passa på!

Marcus jobbar hela dagen + kvällen idag. Men imorgon är han ledig!

Igår fick jag Leilas nya kokbok på posten! Fick den i födelsedagspresent av Rebecca, Andreas och Alfons, tack än en gång! Det var en jättebra present! Så nu ska jag kolla upp nåt jag kan baka/laga imorgon. Det lutar åt några pannkakor som jag dessutom såg att hon gjorde igår på Leilas mat. Det blir perfekt att äta inför vår utflykt! Då ska vi på betessläpp på en bondgård här i Eskilstuna. Tror Line kommer uppskatta det, hon tycker ju om djur! Hoppas vädret blir fint också, blir roligare då.


Västerås

Idag har jag varit i Västerås på förmiddagen. Där hade vi redovisningsseminarium och det gick jättebra! Hann med den tidiga bussen så jag fick träffa Marcus ett tag innan han for i väg på jobbet. Nu sitter Line och jag och ser Nasse, hon har inte riktigt vaknat till efter vilan.

Nya byxor

Vi satt och arbetade med grupparbetet från 9-14.30 så vi hann med mycket! På lunchen gick jag till HM och köpte ett par jeansleggings, det var verkligen behövligt då alla mina byxor är för stora. Sen hämtade jag Line men precis när jag kom till förskolan kom jag på att jag glömde hennes hjälm hemma i morse så vi fick gå hem med cykeln istället för att cykla. Nu varvar vi ner efter maten. Line verkar trött så vi får se om hon somnar tidigare ikväll än igår.

Marcus jobbar idag så vi kommer knappt träffas, vi sågs lite snabbt imorse. Imorgon är det likadant, jag kommer hem runt 13 och direkt när jag kommer hem åker han på jobbet. Sen på lördag jobbar han från morgon till kväll men på söndag är han iaf ledig!

Onsdag

Idag blev det en tidig morgon här, Line vaknade 5.45. Jag som hade hoppats på en sovmorgon då hon inte somnade förrän 19.40 igår. Men man piggnar till ganska fort när man kommer ut i vardagsrummet och ser att solen skiner!

Idag ska jag träffa gruppen och fortsätta med grupparbetet, vi ska träffas klockan 9. Line ska på förskolan vid lunch och Marcus börjar jobba 14.

Klarat tentan!

Såg precis att jag klarade hemtentan i specialpedagogiken!! :)

Bus-Line och jag!


Soft i soffan

Äntligen har vi kommit hem, ätit mat och diskat undan. Nu sitter jag och Line i soffan och äter äpplen och tar det lugnt. Innan jag cyklade och hämtade henne var jag så trött men efter några minuter ute så piggnade jag till. Vi for och handlade innan vi kom hem och jag var lite stressad för Line hade ingen blöja på sig inne i affären. Och är det inte typiskt om inte en, inte två utan TRE människor tränger sig före i kön.. Men det gick bra ändå!

Ikväll blir det Greys och när jag var på affären köpte jag mörk choklad som jag tänkt äta till det, om jag inte råkar öppna den innan för då är den nog slut tills dess ;)

Pluggdag

Dagen i skolan gick bra även om jag inte hade så stor motivation, vi slutade tidigare iaf och det var skönt! Jag cyklade hem till Marcus och vi åt lunch ihop innan han for på jobbet. Nu sitter jag och pluggar men har tagit mig en liten paus. Har inte så mycket motivation nu heller. Jag ska hämta Line klockan 16 så jag har fortfarande tid till att göra det jag ska hinna med.

Onsdag

Jag och Line har nyss klivit upp och jag är jättetrött idag... Ska gå och dricka kaffe snart. Idag ska jag till skolan, går 9.15-12. På eftermiddagen ska jag plugga hemma, så Line kommer vara på förskolan för Marcus jobbar då.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Läsa

Det blev som jag trodde, när vi kom hem stannade vi kvar ute och lekte i lekparken! Blev inte så jättelänge då både jag och Line blev hungriga. Marcus var så himla snäll igår och ställde sig och lagade rostbiff och potatis- och morotgratäng, som vi åt till middag idag! Och gott var det! Nu har Line precis lagt sig och jag ska lägga mig i soffan och läsa boken jag köpte igår. Den är inte lika bra som den andra än så länge, men den tar sig!

Hämta Line! ♥

Nu ska jag cykla och hämta Line på förskolan. Jag har hunnit med det jag ville idag så det känns bra! Vet inte vad vi ska hitta på ikväll, känner jag Line rätt så blir det nog lekparken när vi kommer hem :)

Rädd

Någonting som jag är noga med när det gäller Line är att inte visa min rädsla för spindlar för henne. Jag tycker de är så äckliga och blir rädd när jag ser dem och så vill jag verkligen inte att Line ska bli. Så när vi sett spindlar, och även andra småkryp, så brukar vi visa henne och säga att de är söta eller nåt sånt. I går när vi var i parken så var det en spindel på vägen. Jag pekade så Line skulle få se den men istället för den reaktion vi brukar få, att hon tycker det är kul, så skrek hon och började hoppa runt och ville upp i famnen... Vi gick vidare och hittade en myra som jag tog upp i handen och då blev hon också jätterädd och började nästan grina. Så idag när jag hämtar Line på förskolan måste jag fråga om detta, för jag misstänker att det finns barn där som reagerat på detta sätt då Line varit i närheten. För jag vill inte att Line ska vara rädd för småkryp för jag vet själv hur jobbigt det är.

Tisdag

Marcus och Line har för en stund sedan åkt i väg till jobb och förskola. Jag har ingen skola idag utan ska sitta och plugga hemma. Jag ska försöka göra så mycket som möjligt av följande, innan jag ska hämta Line vid 15:

  • Läsa boken tills imorgon
  • Fortsätta skriva på grupparbetet
  • Renskriva observationen
  • Duscha
  • Tvätta
  • Dammsuga
Hoppas ni får en bra dag!

Gluten

När vi var till BVC så tyckte barnläkaren att Line hade stor mage och då hon dessutom gått från att ligga ovanför kurvan till att nu ligga under kurvan i vikt så misstänkte de att hon kunde vara allergisk mot gluten. Vi ska tillbaka om fyra månader för att på nytt kolla vikten och sen ska vi utgå från det. Men ikväll har Line haft så besvärligt med hård mage, då hon inte bajsat på några dagar. Vi kom då att tänka på att Line ätit mycket bröd de senaste dagarna, så kanske beror det på det? Vi brukar inte äta bröd så mycket men de senaste dagarna har vi haft det hemma och då har vi ätit det. Vi ska nu testa att ta bort gluten för att kolla om det hjälper.

Har någon av er läsare erfarenhet av detta? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Klarat tentan!

Jag såg alldels nyss att jag klarat hemtentan i kursen läs- och skrivinlärning!! Det känns så skönt att man kan lägga den bakom sig, den var rätt så stor med mycket litteratur och dessutom var det nästan 6 veckor sen vi lämnade in den så jag kommer inte ihåg allt nu.

Lagat mat

Idag har vi varit i Rothoffsparken och lekt, ätit frukt och matat ankorna! Vi for sedan till Willys och storhandlade och Line köpte en glass för tjugolappen hon fick av farmor. Jag lagade sedan broccolisoppa med knaperstekta bacon och vitlöksbröd. Marcus guidade mig men jag lagade allt själv :) Nu sitter vi och ser Lines favorit-dvd, Nasse. Hon har sett det hur många gånga som helst de senaste dagarna, gulligt!

Nu har solen kommit till vår balkong så det dröjer inte länge innan vi flyttar från soffan till dit ut. Ikväll har vi inga andra planer, jag funderar på att baka något. Ska kolla i Lelias bok om jag hittar något recept!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Solen skiner så vi kan ha picknick idag!
Marcus, jag och Line har hela dagen tillsammans idag!
Line fortfarande är intresserad av pottan!
Jag och Marcus hade en mysig kväll på balkongen igår då vi pratade och drack te!
Jenny Leeb har skrivit ytterligare en bok jag inte läst så den ska jag förhoppningsvis köpa idag!

Gör gärna en lista ni med!

Älsklingen är hemma igen!

Marcus har alldeles nyss kommit hem och både jag och Line blev så glada! När Line hörde att han låste upp dörren sa hon bama pappa (krama pappa), och det gjorde hon länge länge. Nu sitter de och läser bok, Line ska sova sen.

Jag har läst ut boken nu. Den var bra så det känns tråkigt att den är slut.

Imorgon hoppas vi att det är sol så vi kan ha picknick!

Grevgatan 22

Innan vi flyttade till den här lägenheten för ganska precis ett år sedan så började jag läsa Grevgatan 22 av Jenny Leeb. Men i samband med flytten kom den tyvärr bort. Igår blev jag sugen på att läsa en bok men hittade ingen bra i bokhyllan. Jag kollade då i vår korg där vi har massa gamla tidningar och nästan längst ned låg boken! Så nu har jag börjat om på den och den är så bra, har läst 116 sidor vilket är mycket för att vara jag :)

God morgon!

Här har vi nyss klivit upp! Vi börjar morgonen lugnt med att se fåret Shaun och sen ska vi nog gå ut till lekparken för solen skiner! Marcus jobbar idag men imorgon är han äntligen ledig, vilket jag också är.

Bilder på lite allt möjligt!



Line lånar mina solglasögon!




Lines fönster!



Musen som jag virkade. Den blev för gles men nu har jag köpt en ny virknål!



Picknick på vardagsrumsgolvet!



Line har lånat pappas mössa och halsduk!



Moroten som blev klar ikväll!

Hem

För ungefär en halvtimme sen for Birgitha hem till Övik igen, det känns redan tomt. Det har varit kul att ha henne på besök och Line har så roligt med henne! Nu sitter en trött tjej bredvid mig och ser på tv, så vi sitter här ett tag tills båda vilat upp sig lite :) Men det blir lugnt resten av dagen, det blåser så mycket ute så det känns inte lockande.

Lördag

Det blev ingen brasa för oss igår, vi kände oss inte så sugen att gå ut när det duggade och blåste utan vi stannade hemma och hade mysigt istället!

Nu har jag och Line nyss badat och tvättat håret. Använde hennes nya schampo nu så jag hoppas det hjälper mot hennes kliande hårbotten.

Vi ska snart gå ut och leka, men vi får klä på oss ordentligt för det blåser ute. Men det ska bli skönt att gå ut, jag var inte ut på hela dagen igår.

Marcus jobbar idag med... Saknar dig

Annars har vi inga speciella planer idag, kanske fortsätter jag att virka. Just nu håller jag på virka en morot som Line kan ha i sitt kök. Jag har köpt en mindre virknål så nu går det bättre att virka.

Nu ska jag fortsätta mysa med min lilla nakenfis som sitter och ser barnprogram på tv. Tror hon börjar bli lite trött.

RSS 2.0