Söndag

Imorse vaknade jag av att Line först tände fönsterlampan i sovrummet och sen bjöd hon mig på "te" ur hennes tomma mugg. Gullig!

Vi har varit ute och lekt i snön idag, Line har verkligen kommit över sin rädsla för snö vilket är tur! Vi var inte ute så länge för hon var lite trött och nu sover hon och Marcus spelar tv-spel.

Vad som händer resten av dagen vet jag inte, vi måste iaf handla så vi får i oss någon mat. Kanske blir det nån semla också :)

Imorgon jobbar Marcus 9-21 så när han far på jobbet lämnar han av Line på förskolan och mig på skolan. Jag ska sitta och läsa på förmiddagen och sen hämtar jag Line efter hon ätit lunch så kan hon vila hemma.

Bus-Line!

När jag förde över bilder från kameran till datorn hittade jag det här kortet på Line då hon ser så himla busig ut!




L

Jag hittade inget mönster på internet men jag hittade bilder på bokstäver som olika människor sytt. Så då bestämde jag mig för att sy bokstaven L som i Line :) Mönster gjorde jag själv, och den blev väl inte så jättebra men den passar in i Lines rum då det är samma tyg som vimplarna och kuben! Och jag lärde mig lite saker när jag sydde, saker som jag inte tänkt på innan så nästa bokstav blir kanske lite bättre.



Rubrik

Efter Marcus åkt på jobbet tidigare idag har jag och Line inte gjort så mycket speciellt. Vi har lekt i hennes rum och ätit glass :) Tänkte göra nyponsoppa till men den var tyvärr slut. Line har nyss somnat så jag sitter som vanligt vid datorn. Är inget bra på tv ikväll, antar att många ska se Robinson men jag följer inte med det. Ska se om jag hittar nåt mönster eller inspiration på internet på något som jag kan sy!

Pussel

Idag klarade Line av att bygga sitt knoppussel, hon la två bitar helt rätt och den tredje visste hon var den skulle vara men hon vred den inte åt rätt håll. Var så kul att se hur glad hon blev när hon lyckades!

Bamse

Idag har vi tecknat en prenumeration på Bamse för de yngsta, det är en Bamsetidning för barn mellan 1 och 4 år och kommer ut 6 gånger per år. Line tycker om Bamse, hon har en affisch i sitt rum med Bamse och hans vänner så jag tror hon kommer tycka om tidningen!



Lördag

Jag var vaken tills Marcus kom hem igår, hade inte träffat honom på så länge så det var värt att vara lite trött imorse när Line vaknade. Vi har haft en lugn och skön morgon, Marcus bakade scones som vi åt till frukost och nu badar han och Line. Han jobbar 14-22 idag men imorgon är han äntligen ledig!

Nu...

... så verkar Line ha somnat, skönt för henne för jag märkte att hon var trött. Undra om den sena kvällen innebär sovmorgon imorgon? Man kan alltid hoppas :) Jag ska nog också gå och lägga mig snart så jag orkar upp med Line imorgon.

Fredag!

Det har varit en rätt så lång dag idag. Marcus och Line skjutsade mig till bussen strax innan 8 och sen tillbringade jag dagen i Västerås med föreläsning och diskussion. Vi var klara vid 13.30 men det gick ingen buss förrän 15.15..  Jag hämtade sen Line på förskolan och sen gick vi hem och åt middag som Marcus lagade tidigare idag, så snäll!

Jag la Line hennes vanliga tid men hon ville inte alls sova utan hon ville ha fredagsmys. Så vi poppade popcorn och såg På spåret, supermysigt! Jag la henne för en stund sedan men jag hör att hon pratar ibland, undra hur hon kan vara så pigg?

Tröttmössan Line

Nu har jag nyss lagt en jättetrött liten tjej, hon blev inte de minsta ledsen när jag la henne utan hon låg ner i sängen, vinkade och sa heå heå (hej då).

Vi har inte gjort så mycket idag, vi badade och busade. Båda har varit trötta idag och då är det skönt med en lugn dag. Jag har ställt in mig på att gå och sova klockan nio ikväll, annars kommer jag nog inte upp ur sängen imorgon.

Nu ska jag läsa bloggar och sen blir det Halv åtta hos mig.

Torsdag förmiddag

Line vaknade 7 imorse och ville ha välling och sen låg hon och drog sig till 7.30. Då hittade hon klossarna som hon lekte med i sängen och då kunde jag ligga och dra mig ytterligare en timme! Det var skönt för jag var himla trött, måste komma ihåg att gå och lägga mig tidigt ikväll för imorgon bär det av till Västerås.

Idag har jag och Line hunnit städat, tränat på färger, dansat, kittlats och kliat ryggen. Line älskar när jag kliar hennes rygg, varje gång jag slutar säger hon mee, mee :)

Glömde skriva igår att jag tror Line drömde en mardröm igår natt. Jag vaknade av att hon låg bredvid mig i sängen och rörde sig och sa nej, nej, nej, nej.. Jag mjukade henne över pannan och pratade lugnt med henne och då blev hon lugn. Stackarn.

Marcus sov över på jobbet i natt, förstår att han inte ville köra hem i snöovädret mitt i natten efter att ha jobbat en hel kväll. Men det är tråkigt när han sover borta, saknar han... Får se om han kan komma hem ikväll, annars blir det till att kliva upp ännu tidigare för då måste jag lämna Line på förskolan redan vid 7.40. Om han kommer hem ikväll så lämnar han henne vid 11.30, så det blir lite skillnad för lillgumman.

Nu ska jag dricka kaffe!

Vår dag

Line vaknade vid 7 men vi låg och drog oss till halv 8 innan vi klev upp och såg barnprogram och åt frukost. Vi tog det lugnt på förmiddagen och lyssnade på musik och sen skjutsade vi Line till förskolan så hon skulle hinna äta lunch där. Jag och Marcus passade då på att gå på stan och köpa kläder till lillgumman. Det behövdes både kortärmade och långärmade tröjor men det var jättesvårt att hitta kortärmade. På Lindex fanns inte en enda.

När jag och Line sen gick hem hade det snöat hur mycket som helst och det var jättejobbigt att gå med vagnen... Vi kom hem först vid 17 och det var tråkigt för Line somnade vid halv sju. Men imorgon är både hon och jag lediga!

Kläderna vi köpte till Line:

Pyjamas, t-shirt, långärmad body x3, t-shirt och till sist en body vi vann på tradera.

Här är kuben och vimplarna jag sytt. Kuben är dock fortfarande inte klar. Färgen är i verkligheten lila.



(klicka på bilderna så blir de större)




Line badar!


För några dagar sedan fick Line för sig att hon skulle bada i diskhon, så gullig!

Tisdag

Jag och Marcus kom inte i säng så tidigt igår så imorse var vi riktigt trötta. Vi skjutsade Line till förskolan, handlade och sen åkte vi hem och åt frukost innan vi båda somnade på soffan. Som tur var vaknade Marcus klockan kvart över tolv så vi hann laga lunch innan vi skulle i väg.

Line hade haft det bra på förskolan idag och som vanligt var hon glad och pratig! Hon var dock trött när vi kom hem så hon somnade redan 18.20. Nu börjar Halv åtta hos mig!

Tiden går fort...

...när man har roligt! Jag satte mig för över en timme sedan och sydde och tiden har gått så fort! Jag har sytt klart vimplarna till Lines rum nu och jag hann även sy en tygkub med samma mönster som vimplarna. Det enda som är kvar är att jag måste köpa något att fylla kuben med.

Snart kommer Marcus hem, har saknat honom idag. Vi lär nog gå och lägga oss ganska på en gång då väckaren ringer 7.30 imorgon. Jag är ledig men jag ska ner på skolan och byta böcker med en kompis och sen ska jag sätta mig och läsa. Och för Line blir det som sagt förskola och Marcus jobbar 14-22.

Kurslitteratur

Nu har jag fått tag på de böcker jag behöver i början av terminen, känns bra!

Halv åtta hos mig

Det gick jättebra att lämna Line idag, hon blev så glad när hon såg katten och brydde sig inte när jag gick :) På vägen hem märkte jag att hon var trött, hon vägrade åka vagn och eftersom vi går bredvid en stor väg så ville jag inte att hon skulle gå själv så jag fick bära henne...

Nu ligger hon och sover, hoppas hon sover bra i natt då hon ska på förskolan redan vid 9 imorgon. Jag ligger i soffan och ser Halv åtta hos mig, roligt program!

Hmm.....

Line har nyss vaknat från sin vila och Marcus berättade att när han kom in höll Line på klättra ut ur spjälsängen med huvudet före. Det känns ju inte sådär jättebra. Så vi måste väl ta bort ena långsidan nu och det känns jobbigt då Line har så svårt att sova och komma till ro när det finns möjlighet att springa upp och leka.

Utan blöja

Igår kväll när jag gick och la mig kollade jag till Line i sin säng och såg då att hon låg utan blöja för den hade hon tagit av sig. Så jag gick och hämtade en ny blöja och lyfte över henne till vår säng där vi båda somnade. Jag vaknar till ett tag senare av att Line rör sig mycket. Då har hon tagit av sig blöjan igen! Så jag får ropa på Marcus som hämtar ett par byxor till henne och då gär det bättre.

Imorse vaknade hon vid 8. Vi åt frukost tillsammans alla tre innan jag gick och läste en tråkig skolbok. Vi ska snart äta lunch innan vi ska i väg till förskola, skola och jobb.

God middag!

Vid klockan 18 kom Marcus två kompisar hit och åt middag. Line var först jätteblyg och gömde sig men ju längre tid som gick desto mer framåt blev hon. Marcus lagade hemmagjord fylld pasta och kyckling och till efterrätt gjorde han karameliserad ananas, passionsfruktsås och vaniljglass, supergott! Nu har Marcus skjutsat de till tåget. Vet inte vad vi ska hitta på när han kommer hem, jag är lite trött så vi lär nog se tv :)

Imorgon jobbar Marcus 14-22 och jag går i skolan 13.15-16.00 så Line kommer vara på dagis på eftermiddagen. På förmiddagen ska jag läsa så Marcus och Line får roa sig själva. Ska prata med förskolepersonalen imorgon om hur mycket de tycker Line ska vara på förskolan nu i början. Varken jag eller Marcus vill att hon ska vara där mer än nödvändigt men vi förstår om det är bra att hon är där en stund varje dag.

Line


Söndag

Det lutar nog mot att jag byter blogg, hittade den här fina stilmallen på internet som är mycket finare än den jag har på metrobloggen :)

Snart kommer nog Marcus hem från affären så jag ska gå och fixa kaffe så det blir klart snart. Sen kommer eventuellt hans kompisar hit på middag, vore roligt!

Testa

Funderar på om jag ska byta från metrobloggen till blogg.se. Ska fundera lite på det :)

RSS 2.0