Måndag

Idag for vi till Marcus pappa och hans syskon men innan vi for dit så stannade vi till på stan. Där köpte vi lite nya kläder till Line, tre par byxor, två leggings, en klänning och en tröja. Line hade jättekul hos Marcus pappa, hon busade med farbror och faster på studsmattan och lekte massor! Vi åkte även och badade och de yngsta vågade bada vilket varken jag eller Marcus förstår för det var superkallt där. Line vågade doppa fötterna innan det blev för kallt även för henne.

Vi är nu i mina föräldrars hus, de är i stugan. Så nu är Marcus, Liza och Kim och hyr film och köper något gott. Line har varit trött hela eftermiddagen så vi la henne direkt när vi kom hit men efter ett tag hör vi att hon spelar på pianot så då har hon klättrat ur resesängen.. Så nu leker hon med telefonen istället och vi får testa att lägga henne om ett tag.

Imorgon kommer vi att umgås med min familj och på onsdag åker vi vidare till Lines farmor igen. Vi har fullt upp men det är kul att träffa alla!


Söndag

På midsommar var jag, Marcus och Line och min släkt i mina föräldrars sommarstuga. På dagen for vi till Vallen och dansade runt midsommarstången och sedan åkte vi tillbaka till stugan då allt ordnades inför middagen. Vi hade jättetrevligt och vädret var bra, lite kallt bara. På kvällen spelade vi kubb men det gick nästan inte att vara ute då på grund av all knort. Vi tre åkte sedan tillbaka till mammas och pappas hus där vi sov.

Igår åkte vi tillbaka till stugan och då kom även Marcus mamma, Birgitha, och Pelle upp och åt lunch/middag där. Det var trevligt! Vi åkte senare på kvällen hem till dem och då spelade vi Canasta. Jag och Birgitha vann med 2-1 i matcher!

Idag har vi inte gjort så mycket än. Birgitha tog Line imorse så jag och Marcus fick sovmorgon, jättesnällt! Vi har också varit till Strömsknallen och köpt nya skor till Line. Hon sover nu och Marcus håller på att förbereda middagen, vi ska grilla och till efterrätt blir det jordgubbstårta!

Imorgon ska vi åka till Marcus pappa och hans två yngsta syskon, ska bli roligt!

Fullt upp!

Här har vi haft fullt upp!

I tisdags bakade Marcus jättegott bröd i vedugnen och efter vi ätit middag åkte jag, Marcus, Line och Lines farmor in till Övik och gick på en nybyggd lekpark. Den var jättefin och passade både yngre och äldre barn. Vi gick sedan vidare ned till hamnen och köpte glass! På kvällen tog jag och Marcus båten och for ut och fiskade, jag fick en liten abborre och Marcus fick två stycken!

Igår for vi vidare till min föräldrar och vi for på ett jättemysigt café, Café Caroline, där vi åt massa gott fikabröd som hon bakat själv. Har ni vägarna förbi så åk gärna dit! På eftermiddagen kom Rebecca och Alfons hit, var kul att träffa dem igen!

Idag ska vi åka och titta när Saga spelar upp en teater som de har tränat på under den här veckan. Ska bli roligt!

Hoppas ni får en bra torsdag!

Tisdag

Bilresan upp igår gick jättebra, Marcus var så duktig att köra! Vi for 6.30 och då hade jag och Line redan varit vaken ett bra tag för hon vaknade klockan 2.50. Det positiva med det var att hon då sov en stor del av resan! Hon har haft så roligt här hos farmor och vi har lekt ute mycket, vi ska stanna här ikväll också och imorgon åker vi upp till Husum och till mina föräldrar.

Nu ska jag och Marcus åka in till stan och handla, Line sover så farmor passar henne då!

Åka norrut

Imorgon åker vi upp till Örnsköldsvik så idag har vi packat, städat och tvättat. Vi ska försöka komma oss i väg tidigt på morgonen så vi inte kommer fram alltför sent. Så det kanske inte blir så mycket bloggande nu på några dagar men jag ska försöka skriva när jag får tid :)

Sovit dåligt

Inatt har jag sovit dåligt. Line kom över till vår säng vid 3-4 och åt välling och sen låg hon och vred och vände sig i en timme innan hon somnade om. Jag har jättesvårt för att sova när inte Line gör det så jag låg också vaken i en timme. Men jag är glad att hon somnade om för på slutet så har hon inte gjort det efter hon ätit välling, oavsett tid. När hon sover hos oss har hon en tendens att alltid ligga på min kudde så jag får nästan ingen plats och då sover man inte så skönt.

Nu har vi nyss klivit upp jag och Line, Line sitter och ser Pingu. Idag ska vi bland annat fara på marknaden igen för Marcus ville dit och titta. Sedan har vi massa småsaker att göra också.

Nu ska jag kolla på aftonbladet.se om det finns någon bild på bröllopstårtan, missade den på tv:n igår.

På väg hem

Marcus ringde precis och berättade att han satt i bilen på väg hem!! Egentligen skulle han jobba hela kvällen men det var så mycket folk inne så de hade dragit lott om vem som skulle få sluta tidigare och för en gångs skull vann Marcus :) Så då får vi en kväll ihop igen, så underbart!

Marknad

Jag och Line cyklade till Vilsta marknad tidigare idag och precis när vi kom fram började det regna. Vi gick runt och tittade lite men det fanns inget speciellt, den enda vi köpte var godisremmar till Lines stora glädje :)

Nu har vi suttit och sett vigseln, eller Line har väl inte varit så intresserad men jag har sett den.

Nu vill Line bygga koja så jag ska gå och hjläpa henne!

God morgon!

Inatt har Line sovit som vanligt, 18.30-6.30. Marcus har precis åkt på jobbet, hans sista dag innan semestern! Ska bli så otroligt skönt att få fyra hela veckor tillsammans!

Idag är det marknad i Vilsta som jag och Line kanske ska fara till, kan bli roligt att se om det finns något intressant där. Vädret ser helt okej ut än så länge, hoppas det fortsätter så!

Sedan är det ju bröllop idag, lite skulle jag vilja hinna se av själva vigseln.

Hoppas ni får en bra lördag!

Yes!

Jag såg nu att vi fått resultatet på grupparbetet och vår grupp fick G! :)

Vår dag

Vi tänkte om Line skulle sova under dagen idag så skulle hon göra det tidigt så det inte skulle bli som det blev igår. Först testade vi och lägga henne i sin säng men hon blev jätteledsen så istället la vi henne i vagnen och gick ut promenad men hon ville inte sova. Så då bestämde vi att vi hoppar över vilan idag.

Istället for vi och åt lunch på Max och sen åkte vi till biblioteket och lånade massa böcker till alla tre. Line är i en period då hon blir rädd för olika saker, som spöken och motorcyklar, så vi lånade två böcker som handlar om rädsla. Jag lånade också en bok om trotsåldern och där läste jag att sömnen kan påverkas för barnet vill inte vara själv och därför kan det underlätta om barnet får somna tillsammans med mamma/pappa. Kan vara värt att prova!

När vi kom hem bakade jag och Line syltkakor, hon var jätteduktig och hjälpte faktiskt till istället för att bara äta :)

Nu sitter vi i soffan efter middagen och ser Bolibompa. Line ska snart gå och sova och för Marcus och mig blir det lugnt ikväll för båda är ganska trötta idag.

Imorgon jobbar Marcus sin sista dag innan semestern!!

Fredag

Marcus kom hem igår vid 00.30 och då var Line fortfarande vaken. Vi fick henne tillslut att somna vid 1 så hon hade en väldigt lång dag igår med tanke på att hon vaknade runt 4 på morgonen. Imorse sov hon till 9.20 så vi fick en sovmorgon men det märks att hon fortfarande är trött.

Marcus sover fortfarande och han ska få sova ett tag till, han förtjänar en sovmorgon. Han är ledig idag men vi har inga planer. Det är inte bra väder så det blir nog inte till att bada ute idag igen. Men jag har lovat Line att vi ska baka syltkakor iaf!

Hoppas ni får en bra fredag!

En pigg liten tjej!

Jag förstod att Line skulle vara uppe längre än vanligt ikväll då hon fick vila så sent som hon gjorde. Men för att förhindra att det inte skulle bli alltför sent så väckte jag henne efter en timme men jag vet verkligen inte om det har hjälpt för hon sitter bredvid mig och leker och har inte visat ett enda litet tecken på att vara trött. Men mysigt har vi iaf :)

Årets första dopp!

Idag är det sommarvärme här! Jag och Line var först ute i lekparken och lekte innan vi gick in och hämtade cykelhjälmarna och cyklade till Vilsta. När vi kom fram såg Line alla barn som badade och ville också bada så vi tog av oss skorna och doppade fötterna. Men det räckte inte för Line som nästan slängde sig i vattnet :) Hon tyckte det var så kul men tyvärr hade vi inga badkläder så jag kunde inte bada mer än till knäna men Line hade extrakläder med sig så hon kunde bada! Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet, och då jag tycker det så måste det vara varmt! Så om det är fint väder imorgon så ska vi åka och bada igen!

Torsdag

Jag väckte inte Marcus utan istället gick både jag och Line och la oss. Line sov i två timmar och sedan gick hon och Marcus upp så jag fick sova vidare några timmar. När jag klivit upp fixade vi i ordning oss och sedan gick vi ut och lekte. Det var skönt att komma ut, tro alla tre piggnade till av det. När vi kom in lagade Marcus jättegod mat och sedan for han till jobbet.

Jag la Line alldeles nyss för hon var så trött. Det är mycket senare än vanligt men hellre att hon är uppe längre ikväll än att hon ska vara trött och grinig i fem timmar till. Det är inte så kul för henne.

God morgon!

Line vaknade 03.40 och ville ha välling och jag hann precis somna om innan hon ville upp 4.20. Så vi har sedan dess suttit i soffan och sett lite olika dvd-filmer. Ska snart gå och väcka Marcus så vi kan byta av, känner att jag skulle behöva sova ett tag för att orka hänga med i Lines tempo idag :) Marcus börjar jobba klockan 14 idag.

Hoppas ni alla får en bra torsdag!

Roligt besök!

Är det någon fler som har problem med blogg.se? När jag trycker på översikt kommer det bara fram en bild på ett frågetecken..

Idag har Rosanna varit här, var länge sedan vi träffades sist så det var så kul att umgås och prata om allt som hänt! Vi var först ute ett tag i solen men vi gick in efter ett tag för jag hade glömt att ta med vatten ut.

Ikväll är det äntligen fortsättning på Greys!! :)

Napp

Det har inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna och det beror på att jag hellre är med Marcus när han är ledig än att sitta vid datorn. Men jag ska försöka skriva mer!

Idag tog Marcus Line när hon ville upp 6.30, så snällt för jag kände mig så trött. Han väckte mig sedan strax innan han for till jobbet och då kände jag mig piggare. Så nu sedan han for vid 8 har jag plockat undan i lägenheten, slängt in tvätt i maskinen och försökt få Line att tänka på annat än nappen som hon så gärna vill ha. Hon var först lite ledsen och sa flera gånger att hon ville ha nappen men hon fick den inte. Sen kommer hon och är ledsen igen men i ett annat tonläge, och jag frågade om hon var ledsen. Men hon sa då att nallen var ledsen och jag frågade varför. Hon svarade då: nalle vill ha nappen. Så söt, rolig och underbar hon är!!

Tisdag

Igår kväll ville Line inte alls sova. Vi försökte flera gånger men hon somnade inte förrän efter midnatt, då hade jag redan gått och lagt mig och Marcus var uppe med henne. Hon vilade mindre än vanligt på dagen så därför var det konstigt att hon inte ville sova. Men vi fick sovmorgon i morse för hon sov till halv nio!

Vi har nyss kommit hem från Rothoffsparken. Vi kom oss i väg i bra tid innan molnen kom, så lite sol hann vi få idag. Marcus passade även på att köpa ett nytt fiskespö på ett ställe som hade utförsäljning! På vägen hem somnade Line i cykelsadeln, och det är ovanligt att hon gör så hon måste ha varit supertrött. Lite jobbigt att hennes sömn börjar strula nu, skulle vara skönt om det fungerar bra denna veckan iaf då jag kommer vara själv med henne tre kvällar. Sedan går ju Marcus på semester och då har vi räknat med att det kommer bli så att hon kommer vara uppe längre på kvällarna.

Idag ska vi se fotboll, vi har nästan inte sett någonting än så länge men matchen som börjar fyra ska vi se!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Marcus är ledig två dagar nu!
Marcus går på semester efter lördagens arbetsdag!
Vi åker upp till Övik snart!
Line är så omtänksam och gosig!
Marcus och Line skrattar och busar ihop just nu, så roligt att se på!
Vi har nyss ätit en jättegod hemmagjord pizza!

Gör gärna en lista ni med!

God morgon!

Imorse vaknade Line inte lika tidigt som igår men ändå lite för tidigt tycker jag, 6.20. Jag var uppe länge igår kväll, kände mig inte alls trött. Jag pratade med Saga på telefon och gick och la mig efter det vid halv tolv men jag hade ändå svårt att somna. Så att sova 2,5 timme mitt på dagen är inte det optimala för att kunna somna på kvällen.. :)

Det ser ut att bli halvtrist väder här igen idag. Jag funderar på att åka ned till stan, få se om Marcus och Line vill följa med. Jag har lite ärenden, bland annat lämna tillbaka böcker på biblioteket och köpa lite småsaker.

Hoppas ni får en trevlig måndag!

Söndag

De var inga problem att hålla Line vaken men däremot att få henne att sova. Men tillslut, strax innan 12, så somnade vi bådå två och vi vaknade 14.30! Det behövdes för oss båda. Vi åt sen lunch/tidig middag och sen gick vi ut och lekte. Det har varit konstigt väder här, först skiner solen och sedan blir det spöregn. Men det var skönt att komma ut och få frisk luft!

Marcus har nu fått sitt schema för kommande vecka; måndag och tisdag ledig, onsdag 9-22, torsdag 14-22, fredag ledig, lördag 9-22 och söndag ledig! Härligt schema! Och efter den veckan börjar hans semester!!!! Vi åker upp till Örnsköldsvik och Husum i början av hans första semestervecka, vi har inte bestämt dag än. Det är det som är så skönt med att ha bil, vi kan åka när vi vill!

Tidig morgon

Line vaknade 4.40 och ville ha välling och sedan ville hon inte somna om. Vi gick upp och satte oss i soffan och man märker då att man klivit upp tidigt för det var inte ett enda barnprogram på tv:n. Vi såg då Ice Age, Lines favoritfilm just nu. När klockan blev 7 gick vi och bakade scones, Line var jätteduktig! Vi väckte sedan Marcus så han skulle hinna äta frukost och dricka kaffe innan han for på jobbet nu vid 8.

Line är lite trött nu men jag ska försöka att hålla henne vaken i helst två timmar till så att vi kommer in i rutinerna igen på en gång. Jag ska också passa på att sova när hon sover.

Det är äntligen sol här igen så idag ska vi gå ut och leka i lekparken!

Lugn dag

Idag har vi inte gjort mycket här, Line har varit trött då hon inte ville sova idag så vi har sett film och haft det mysigt! Hoppas hon sover gott i natt så hon är utvilad imorgon!

Marcus jobbar även morgondagen men sedan är han ledig i två dagar!

Det har gått bra med napparna idag, hon har varit lite grinig då hon kommit på att hon vill ha en men det har snabbt gått över. Hon har varit duktig att lägga dit nappen och nu när hon skulle sova så visste hon exakt var hon skulle gå för att hämta en!

Nu ska jag tända lite ljus och läsa senaste mama-tidningen. Fick den för någon dag sedan men hade glömt bort den, så det var en trevlig överraskning när jag hittade den idag!

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Lördag

Line sov till 7.40 imose så det blev en liten sovmorgon :) Jag hade tänkt att vi skulle cykla ned till Rothoffsparken idag men vädret lockar inte det minsta. Det är grått och blåsigt men uppehåll just nu. Inatt däremot så hörde jag att det regnade när jag vaknade till. Så det lutar åt en innedag igen, eller eventuellt att vi går ut och leker på gården en stund efter Lines vila.

Vi har alltid sagt att Line enbart ska ha nappen när hon sover men det har väl inte alltid gått så bra, för hon vill ha nappen när hon bland annat ser på tv. Men nu har vi tagit tag i det på riktigt, så när hon vakar får hon lägga nappen i sin nappburk och sen får hon hämta den när hon ska sova igen. Så vi har haft nappjakt här hemma för jag tycker hon hittar de överallt, och när vi hittar en åker de ner i burken. Skönt att ha de samlade på ett och samma ställe.

Tävling!



" Jag tävlar om sommarens härligaste klädpaket med kläder från underbara Röda Hund i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Tävling!



" Jag tävlar om sommarens härligaste klädpaket med kläder från underbara Röda Hund i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Line läser

Line läser böcker för mig och kameran!



Fredag

Här är vädret inget vidare idag, grått och lite regn. Men det är skönt med innedagar ibland också! På förmiddagen har vi städat, så nu ser det bra ut här igen! Det är bara dammsugningen som är kvar men eftersom Line sover väntar vi med det. Marcus står och lagar lunch, grillkorv med pommes. Han far sedan direkt till jobbet, tråkigt nu när vi vant oss att ha honom här hemma. Men nedräkning till hans semester har börjat!!

Hittade en tidning om barns utveckling när vi städade och det stod att tvååringar bland annat är i en plåsterålder och det stämmer så himla bra på Line. Hon vill alltid ha plåster och låtsas ofta göra illa sig för att hon ska få!

Idag när Line satt på pottan satt hon och byggde klossar samtidigt. Hon byggde ett torn på sex klossar och för varje kloss hon tog räknade hon. Så hon räknade ett, två, tre, fyra, fem, sex! Vi blev så förvånade för annars när hon räknar för att tex hoppa så räknar hon alltid ett, två, ett, två, ett, två.

Nu ska jag hjälpa till att duka, hoppas ni får en bra fredag!!

Torsdag

I natt åt Line välling strax efter ett och hon fick då sova vidare i vår säng. Men hon sov inte länge till utan kvart över två väckte hon mig och ville upp och se abc elefanterna (fem myror är fler än fyra elefanter). Så det såg vi i en timme i natt. Kul att hon ville se ett pedagogiskt program iaf :) Vi somnade sen om och jag fick sovmorgon imorse för Marcus var så snäll att han tog henne när hon vaknade åtta!

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har varit och storhandlat och Marcus lagade jättegod middag, stekt lax, färskpotatis och hollandaisesås! Vi gick sedan ut och lekte i lekparken och nu ser vi bolibompa.

Line blir lite blyg



Line blir lite blyg och generad när jag frågar om hon kan sjunga Manboy :)

Line sjunger bä bä vita lamm


Kladdkaka

Jag har nyss ställt in en kladdkaka i ugnen! Jag hade först tänkt att baka till Greys men Marcus ville ha nu och det tackade jag inte nej till :)

Shopping

Nu är vi hemma igen, eller vi har varit hemma ett tag men det är först nu jag sitter ner i soffan. På ikea köpte vi massa saker, vi köpte bland annat tyg, kuddar, tillbringare, ljus och ljushållare till oss och Line fick ett nytt täcke + påslakan, tågbana, fingerdockor, tavlor, plastglas och bestick till hennes kök. Så vi är nöjda! Vi köpte även en ny kamera på Onoff. Vi har en systemkamera men vi känner att den är så klumpig så det har resulterat i att vi knappt tar några kort längre, vi tar inte med den när vi ska nånstans för den tar så mycket plats. Men nu har vi köpt en digitalkamera som vi även kan filma med! Så nu ska vi äntligen ta mera kort!

IKEA

Nu ska vi när som helst åka till Ikea och shoppa :) Skriver mer när vi kommer hem!

Tisdag

Line vaknade, som vanligt, vid 7 imorse. Vi låg kvar i sängen och läste böcker, mysigt! När vi vaknat till gick vi och handlade och åt sen gröt till frukost. Vi har också hunnit med att vara ute i lekparken men Line blev lite trött så vi gick in och jag la henne.

Marcus kommer hem vid klockan 18 ikväll, längtar!

Måndagslista

Här kommer veckans måndagslista, inspirerad av Jennyn!

Idag måndag är jag glad för att:

Line är så underbar och rolig att vara med, jag skrattar flera gånger varje dag!
Jag är gift med världens bästa man!
Marcus har semester om ca två veckor!
Jag har haft en underbar helg!
Marcus är ledig onsdag och torsdag!
Jag har äntligen fått sommarlov!
Vi ska upp till Övik snart!

Gör gärna en lista ni med!

Ledsen

När jag lämnade Line idag blev hon så ledsen, och det kändes verkligen i mammahjärtat. Jag vet ju att det oftast går över när man far så jag sa hej då och gick sedan till cykeln. Vi har haft sådan tur med Line för det här är första gången när jag lämnar som hon har blivit ledsen. Men dessto roligare var det när jag hämtade henne, hon blev så glad och jag fick en stor kram! Vi var hemma igen vid halv sju så då fick hon välling och sedan la jag henne, hon var så trött.

Jag hade ju tänkt att gå och lägga mig tidigt ikväll men eftersom jag sov mitt på dagen vet jag inte om jag kommer vara så trött ikväll. Jag ska iaf se Top Model.

Line blev så glad för sina nya kläder! Hon testade ett par jeans men resten packade hon ner i min väska och gick omkring i lägenheten med den :) Så jag får se om hon vill testa imorgon istället. Hon fick två par byxor, två klänningar, två t-shirtar och ett linne.

Vila

Det gick bra att hålla Line vaken lite längre, jag la henne 11.40 och hon sover än. Jag har också sovit lite, kändes att det behövdes för att orka med idag! När Line vaknar ska jag börja med middagen, potatismos och köttbullar. Marcus lagade köttbullarna igår så jag behöver bara koka potatisen och fixa moset! Vi ska också öppna paketet som har kommit från HM, var länge sedan jag beställde så det ska bli kul att se vad det är :)

Vaken

Igår kväll när jag gick och la mig strax efter elva så kollade jag till Line innan jag la mig. Såg då att Snuttis var över delar av hennes ansikte så jag flyttade ner den. Just då måste hon ha sovit väldigt lätt för hon vaknade och sen ville hon inte riktigt somna om. Så hon och Marcus var uppe till halv två innan de kom och la sig och då dröjde det ett bra tag innan Line somnade om. Men ändå vaknade hon sju imorse och var pigg. Det här hände på en lite jobbig dag för jag hade tänkt att hennes vila skulle bli senare idag och nu vet jag inte om det går. Anledningen till att jag hade tänkt det är att jag ska till min partnerskola på lärarstudentseminarium mellan halv fem och halv sex, så Line ska vara på förskolan till sex och hon brukar gå och lägga sig tjugo minuter efter det i vanliga fall. Jaja, vi får se hur det går!

Marcus for nyss på jobbet, han jobbar hela dagen + kvällen. Imorgon slutar han klockan 17 och sen är han ledig två dagar! Jag vet inte vad jag och Line ska göra idag, blir väl så att vi går ut och leker i sandlådan! Vädret är inte lika bra som det varit på slutet, men det regnar iaf inte. Nu sitter Line och ser Ice Age och jag ska läsa tidningen.

Ha en bra dag!

Mammakär

Line har blivit så mammig. Om jag till exempel står och diskar eller lagar mat så står hon nedanför och säger bära mig, bära mig mamma. Det brukar hon aldrig göra. Och när Marcus är ledig, som idag, så är det extra mycket. Hon dissade honom i stort sett hela dagen. När han säger något så är det som om hon inte hör, när han försöker busa säger hon sluta pappa och går där ifrån. Det är jobbigt att se hur han försöker och hon bara struntar i det. Men det är väl nån fas antar jag, för så här har hon inte varit innan. Hon vill också att man ska bära henne mycket mera nu, speciellt när vi är inomhus.

Parken zoo igen!

Idag har vi varit på Parken zoo igen, Line tycker det är så kul! Och idag var Zilla och Totte och Filiokus Fredrik där och Line satt och småskrattade för sig själv några gånger :) Hon var så duktig att hon sa till två gånger att hon behövde kissa, annars brukar det vara vi som får påminna henne. Vi hade med oss mat så vi satt i gräset och hade picknick, mysigt!

Nu är vi rätt så trötta alla tre så det blir en lugn kväll!

Söndag

Line vaknade som vanligt vid 7, då fick hon komma över till vår säng och äta välling. När hon ätit klart låg hon och drog sig några minuter innan hon började putta på mig och ville kliva upp! Nu sitter vi och ser på barnkanalen. Marcus sover än, tänkte han skulle få sova ett tag till innan vi väcker honom.

Det är fint väder här idag men jag ser moln också. Vi har inte bestämt nåt att göra idag utan vi får se vad vi känner för. Line sa iaf alldeles nyss att hon ville åka till Parken zoo och åka rutschkanan!

Parken zoo

Vi kom oss i väg till Parken zoo klockan 13 och när vi kom fram var det jättemycket folk där. Det var världsmiljödagen där de bland annat bjöd på ekologisk alkoholfri cider och rabarberkompott. Line smakade först rabarbern men tyckte inte om den men hon vill inte slänga det utan hon gick och bar det i över en halvtimme. Då bjöd hon mig lite och utan att hon tänkte på det så stoppade hon skeden i sin mun med, och vad glad hon blev när hon insåg att det faktiskt var gott! Vi åkte ingen rutchkana idag då jag var själv med henne, vill inte lämna ryggsäcken obevakad medan vi åker. Vi får ta det nästa gång istället!

På slutet satte vi oss på gräsmattan och lyssnade när pain of salvation spelade sin melodifestivallåt. Line såg då min börs i ryggsäcken så hon tog upp den och öppnade myntfacket och såg att jag hade pengar. Då reste hon sig upp och sa: Nine köpa glass och så började hon gå i väg med börsen i handen! Herregud vad jag skrattade men jag fick skynda mig att packa ihop våra saker och springa efter henne så hon inte skulle försvinna. Och så klart fick hon en glass, hon fick välja själv och inte helt otippat tog hon Hello Kitty-glassen.

Vi kom hem vid 16, och båda var rätt så trötta då så vi satte oss och byggde pussel. Jag bloggade för några månader sedan om Bamse-pusslet vi köpte till henne (här kan ni läsa om det), och idag byggde hon ihop det själv två gånger! Det enda jag hjälpte till med var att hålla i det hon redan byggt så pusslet inte skulle gå sönder. Men hon är så duktig vår lillgumma!

Jag la henne för ungefär en timme sen, då var hon trött och satt och gäspade. Jag satte mig då och klippte och klistrade lite, blev en tavla som jag tänkte hänga i Lines rum. Måste bara köpa en ram först.

Blev ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa :)

Family living

Jag la Line nyss för att sova middag, och jag la henne lite tidigare idag så vi slipper stressa för att hinna till Parken zoo. Medan hon sover ska jag sätta mig och läsa Family Living, det blev ju aldrig av igår. Jag ska också packa väskan vi ska ha med oss och ta fram kläder till Line.

Lördag morgon

Ännu en dag då solen skiner ute och idag ska vi förmodligen cykla till Parken zoo! Line tycker det är så roligt där och när vi har årskort kan vi åka dit så ofta vi vill.

Marcus jobbar idag men är ledig imorgon!

Jag skrev ju igår att Line somnat men strax efteråt vaknade hon, och ville inte sova mer. Så det dröjde ytterligare 1,5 timme innan hon somnade om.

Ha en bra lördag!

Vår eftermiddag

Jag hann inte ens öppna tidningen innan en ledsen Line vaknade.. Tror hon var ledsen pga hård mage, stackarn. Men som tur var gick det över snabbt! Efter hon vaknat till gick vi ut i lekparken och lekte, alltid lika kul! Vi gick sedan in och lagade middag. Eller lagade och lagade, Marcus hade förberett det mesta i förmiddags så jag behövde inte göra så mycket. Vi åt jättegod fisk i ugnen och kokt potatis, tack än en gång älskling! Vi har sedan busat, dansat, läst och spela Othello :) Vi lånade en sångbok med medföljande skiva från biblioteket och där finns det en låt Line älskar, den heter Snurra runt tror jag. Och hon snurrar så mycket att hon vinglar och ramlar omkull! Line har också gått med Marcus gamla mobil och låtsas ringt till Liza, mormor och morfar. Så gulligt! Nu sover hon. Fast hon sov hyfsat bra på dagen idag så har hon varit trött nu ikväll. Hoppas hon vaknar utvilad imorgon!

Fredag!

Fredag och solen skiner, härligt! Vi har på förmiddagen varit och storhandlat, får passa på när Marcus och bilen är hemma. Han har precis åkt på jobbet och Line sover så jag ska passa på att läsa Family Living som kom med posten idag! Men först ska jag ringa lite samtal.

Ha en bra dag!

Trött-mössa

Det blev ingen vila för Line idag utan istället gick vi ut till lekparken igen. Och det har faktiskt gått bra eftermiddagen, hon har varit trött men inte grinig utan hon har legat i mitt knä och sett tv och vi har läst massa böcker, mys! Nu har jag nyss lagt henne så jag hoppas hon somnar nu för hon är ju så trött.

Nu ska jag sitta vid datorn och läsa bloggar, var några dagar sedan jag läste dem :)

Vill inte sova

Line har varit småtrött hela förmiddagen men vägrar att sova. Jag började försöka vid strax innan 11 men har gett upp nu. Hon vill inte. Och igår satt jag och Marcus och pratade om att det är så skönt att vi har bra sovrutiner på Line... :) Jag ska testa en gång till snart annars hoppas jag att det går bra iaf och att hon inte blir alltför trött i eftermiddag.

Torsdag

Här sitter vi i soffan, Line ritar och jag passar på att sitta vid datorn lite. Marcus jobbar idag så han for för cirka 30 minuter sedan. Solen skiner här idag så jag tror vi ska gå ut snart, Line ville så gärna följa med ut när Marcus for. Sedan tar vi dagen som den kommer!

Sommarlov!!!!

Idag hade vi redovisning och det gick jättebra! Efter lektionen så lämnade jag in hemtentan så nu har jag sommarlov!! Så himla skönt :) När jag kom hem hade Marcus och Line nyss varit och handlat och Marcus lagade sen supergod middag, färskpotatis med sommarprimörer, hemmagjord bearnaise och rosmarinstekt fläskfilé!

Biblioteket och Parken zoo

Line somnade inte förrän 10.45 igår men ändå vaknade hon redan vid klockan 6 imorse. På förmiddagen idag har vi varit på biblioteket, Line älskar verkligen att vara där! Vi ritade, lekte, läst och lånade böcker. Efter Lines vila for vi till Parken zoo och den här gången hann vi vara där längre än förra gången. Vi tittade på djur, luktade på tigerkiss och bajs, lekte och åkte rutschkana. Rutchkanan var brant och gick fort och Line tyckte det var så kul så tillslut ville hon åka själv, modig tjej!

Jag har nyss tränat redovisningen för Marcus och han ska snart läsa igenom min hemtenta. Ska bli så skönt efter imorgon då redovisningen är bortgjord och jag får komma hem till Marcus och Line och bara slappna av!

RSS 2.0