Måndagslista

Idag är det ju måndag så då ska måndagslistan skrivas. Kika in på Jennyn, måndagslistan är hennes idé!

Idag måndag är jag glad för att:
  • Line tyckte om att dansa igår
  • Vi har köpt en ny vagn, Bugaboo cameleon
  • Det är 30 dagar kvar till bf
  • Line var så himla duktig idag på informationsmötet, hon satt tyst hela tiden
  • Marcus och Line bakade underbart goda kakor igår :) Synd att de redan är slut..

Ny vagn!

Idag har vi köpt en ny vagn!! :)

Hinner inte skriva så mycket nu för jag, Line och Liza ska ner på högskolan och gå på informationsmöte om föräldrapenning. Inte så kul men det kan vara bra att gå på.

Lördag

Det var skönt att gå en promenad även om det blåste väldigt mycket. Även Liza följde med på promenaden och sedan hem till vår lägenhet, det var kul! Efter vi gått åkte Marcus på jobbet och vi andra åkte hem till oss och lekte med Line. Hon trivs när hon har två stycken som leker med henne :) Nu har Liza gått hem och Line sover så jag njuter av tystnaden.

Imorgon är äntligen Marcus ledig! Han har jobbat mycket den här veckan så det ska bli skönt att han är hemma hela morgondagen.

Promenad

Nu ska jag, Line och Marcus gå ut på promenad. Det ska bli skönt att få komma ut och röra på sig och solen lyser, härligt! Det verkar dock blåsa men det är bara att klä på sig :)

Hoppas ni får en bra lördag!

Vecka 36

Vecka 36 (från familjeliv)

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Torsdag

Idag har vi flyttat den vita "byrån" som stod i Lines rum in till vårt sovrum. Jag kom på för ett tag sedan att vi inte hade någon garderob att lägga bebisens kläder i så då får vi köra med samma lösning som vi gjorde när Line var bebis, dvs lägga kläderna på hyllan på byrån. Så nu ska vi bara tvätta allt, har tänkt att göra det ett tag nu men det blir som aldrig riktigt av..

Idag var första gången sedan Line började på nya förskolan som hon blev ledsen när jag lämnade henne. Jag fick en puss och en kram men sen hann jag bara gå några steg innan hon springer efter mig och är jätteledsen. Tror mycket beror på att de kompisar som hon brukar leka med var sjuka så det vara nästan bara stora barn där. Men nu ska vi snart hämta henne, längtar :) När vi kommer hem ska vi äta en god älggryta med potatispuré som Marcus har lagat!

Onsdag

Idag jobbar Marcus så jag och Line är ensam hemma. Vi har inga planer för dagen utan vi får se vad Line vill göra, just nu håller hon på att byta blöja på sin nalle :) Kanske ska vi göra chokladbollar senare idag, det vore gott! Nu ropar Line, så jag ska gå och leka med henne!

Dans

På söndag ska Line få gå på barndisco! Vi kollade först på barngympa men det var från 3 år men då hittade vi det här som var för barn födda -08. Jag tror hon kommer tycka det är jättekul, hon älskar att dansa till musik här hemma :)

God morgon!

Oj, oj, oj vilket tråkigt väder det är idag. Det snöar för fullt och det blåser kallt... Tur att jag inte behöver gå ut mycket idag.

Igår kväll hade jag väldigt många sammandragningar, jag har känt av dem innan men igår kom de så tätt och det har de inte gjort förut. Det började när Marcus kom hem och jag började slappna av, kanske bero det på det.

Nu ska jag passa på att vila, känner mig trött idag då det blev sent igår. Jag vill vara pigg när jag hämtar Line så vi kan leka och busa!

God natt!

Line ville inte alls sova ikväll utan var hur pigg som helst, så hon somnade inte förrän vid 23. Jag och Marcus sitter nu i soffan och bara varvar ner, tycker det är skönt att få lite tid för sig själv innan man ska sova.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:
  • Lägenheten är städad!
  • Vi funderar på att köpa en ny barnvagn!
  • Jag har haft en rolig helg med Marcus och Line!
  • Line säger så mycket roligt nu för tiden!
  • Jag älskar min familj!
  • Det är inte länge kvar tills vi får träffa lillbebisen!
  • Det är fint väder idag!

Städat

Idag är jag ensam hemma, Line är på förskolan och Marcus jobbar. Det känns konstigt att inte ha något skolarbete att göra men istället får jag passa på att göra andra saker. Idag har jag storstädat, jag har dammsugat och torkat golven, bäddat rent i sängen, tvättat massa smutstvätt och nu är det bara lite i köket kvar. Skönt när det är klart!

Jag sitter nu i telefonkö till csn, jag har skjutit upp det flera gånger då det alltid är så lång kö. Den här gången var beräknad telefonkö 10 minuter så då passar jag på att skriva här samtidigt som jag väntar.

Söndag

Imorse väckte Line mig 6.30, lite väl tidigt tycker jag. Men hon är så gosig på morgonen och kröp tätt in till mig och bara kramades. Vi klev sedan upp till soffan och såg barnprogram och myste mer så då kunde jag vila ett tag till!

Nu lyssnar vi på Spotify, Line tycker det är busigt att vi lånar Sagas Spotifykonto :)

Marcus ringde för ett tag sedan och var på väg hem. Jag vet inte vad vi hittar på idag, vi har pratat om babyproffsen ett tag nu så vi får se om det blir av idag. Det skulle vara skönt att kunna bocka av lite saker på listan över vad som ska köpas och göras innan bebisen kommer.

Vad ska ni göra idag?

Sovmorgon och fika!

Imorse fick jag sovmorgon då Marcus var så snäll och gick upp med Line när hon vaknade 7! Efter vi ätit lunch så ringde det på dörren och då var det Liza som kom på besök och med sig hade hon fikabröd :) Så nu har vi fikat och Marcus for nyss på jobbet, känns inte så kul att han ska köra bil när det snöar så mycket som det gör.

Idag har vi inga speciella planer, blir väl bus med Line som vanligt! Just nu sitter hon och ritar på Lizas mobil, det tycker hon är roligt.

Hoppas ni får en bra lördag!

Faktotum

Idag har jag, Line och Marcus varit på Faktotum. Vi har inte varit där på över ett år och Line tyckte det var superkul, så dit kommer vi åka fler gånger. Det kostar ingenting heller så det är perfekt. Det är bra när Marcus inte börjar förrän klockan 15 för då hinner vi tre hitta på mycket på dagarna, vilket är roligt!

Vecka 35

Vecka 35 (från familjeliv)

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Mina tankar: Jag känner bebisen mycket och det märks att det är trångt. Jag tror inte huvudet ligger nedåt ännu för jag känner sparkar lite överallt och när han/hon får hicka så känns det ibland jättelångt ned och ibland i mitten av magen. Barnmorskan sa att vid nästa besök, om 13 dagar, så vill hon att bebisen ska ha huvudet nedåt. Vi får se hur det går med det.

Jag har under graviditetens gång inte alls varit sugen på sötsaker men på slutet har jag blivit sugen på godis, semlor och annat smått och gott. Det jobbiga är dock att det jag är sugen på varierar från dag till dag så jag kan inte bunkra upp med något speciellt här hemma. Annars har ju apelsinjuice varit det jag var sugen på i flera, flera veckor men det börjar lugna sig lite nu.

Nu när skolan slutat så ser jag fram emot att börja fixa allt inför när bebisen kommer. Vi ska plocka upp alla bebiskläder, babygym, liggdelen till vagnen och babysittern från förrådet. Vi ska tvätta allt. Bädda sängen. Köpa hem bland annat blöjor och tvättlappar. Vi ska baka och fylla frysen. Vi ska bädda vagnen. Packa bb-väskan. Det ska bli roligt :)


Jobbig natt

Natten i natt var inte så rolig, Line vaknade klockan 2.15... Hon var då vaken till 7 och sov då knappt två timmar. Jag kunde gå och lägga mig 10 och sov då två timmar, det behövdes för att jag skulle orka med dagen.

Jag har varit hos tandläkaren idag, det gick bara bra! Jag kunde inte röntga då jag är gravid men det gjorde inte mig något för jag tycker inte alls om det. Under tiden passade Liza Line för Marcus var på jobbet, snällt!

Line har nyss somnat och vi kan ju hoppas att natten i natt blir lite bättre. Jag ska se Masterchef USA nu, det är två avsnitt på raken, och äta semlan Marcus var så underbar och köpte till mig idag! Och skulle jag fortfarande vara sugen på något efteråt så köpte han en påse Gott och blandat också :)

Klippning

Idag var jag och klippte mig, så skönt att äntligen få klippa bort de slitna topparna och tunna ur det. Liza såg på en gång att jag hade klippt mig men Marcus märkte, som vanligt, ingenting. Och då hade jag ändå sagt till han att jag skulle kolla om det fanns någon klipptid idag...

Efter jag klippt mig åkte jag, Marcus och Line till Liza och Kim och fick lunch, det tackar vi för! Vi kunde inte stanna så länge då Marcus började jobba klockan 15, och då jag inte hade någon vagn med mig så ville jag inte gå hem med Line heller. Men imorgon får vi träffa Liza igen!

Nu sitter jag och Line i soffan och tar det lugnt, hon är trött så då brukar det vara skönt att få se tv ett tag så hon orkar leka sedan!

Tisdag

Det blev sovmorgon idag, Line vaknade strax efter 10! Jag frågade hur det känns i magen och hon sa att det kändes bättre, och hon har nyss ätit frukost och det är ett bra tecken.

Marcus jobbar hela dagen idag, tråkigt när han kom hem sent igår och for tidigt imorse. Line frågade när vi klev upp var är min pappa? och jag sa att han jobbade och hon frågade då igen? Hon tycker det är så kul att busa med han så jag förstår att hon saknar honom!

Måndagslista

Här kommer en väldigt sen måndagslista :)

Idag är jag glad för att:
  • Jag lämnade in tentan igår, är glad att jag hann skriva den till första inlämningsdatumet!
  • Line verkar frisk nu!
  • Jag och Marcus än så länge mår bra!
  • Jag ska klippa mig i veckan! (Det var 12-13 veckor sedan sist och det syns....)
  • Vi ska snart gå och sova, jag är trött så det ska bli skönt!

God natt!

Line har inte kräkts sedan runt klockan 12 idag så förhoppningsvis är hon frisk nu! Hon kommer såklart ändå vara hemma i 48 timmar, vi vill ju inte gärna smitta ned de andra förskolebarnen. Nu står Marcus och viker rentvätt och Line dansar runt i vardagsrummet. Hon somnade en stund tillsammans med mig tidigare idag vilket har resulterat i att hon är hur pigg som helst nu. Hoppas det leder till sovmorgon imorgon :) Vi ska testa snart att gå och lägga oss, och vi hoppas att Line är tröttare än hon verkar!

Magsjuka

Line har fått magsjuka. När vi klev upp imorse var hon lika pigg och glad som vanligt men helt plötsligt kräktes hon. Hon är pigg mellan kräkningarna även om hon verkar lite trött nu men sova vill hon inte. Hoppas det går över snart, det är inte kul att se sitt barn må dåligt. Och jag hoppas att jag och Marcus klarar oss.

Söndag

Line sov jättebra i natt och när hon vaknade vid 7.30 så vaknade Marcus av sig själv (!) och gick upp med henne. Jag sov vidare och klev inte upp förrän strax innan 10!! :) Så himla skönt! Marcus la sig då och vilade en stund medan jag och Line stekte pannkakor till frukost.

Vi åkte därefter ner till stan då jag skulle lämna in tentan. Det räknade vi med att det skulle gå snabbt men det gjorde det verkligen inte. Först kunde jag inte logga in på skolans dator så då traskade vi i väg till biblioteket. När vi kom dit säger de att internet inte fungerar och då blev jag ganska stressad och ganska hysterisk... Men som tur var så hade jag Marcus med mig och han kom på att det finns ett internetcafé här i stan och då gick vi dit och där kunde jag skriva ut tentan! Så nu är den äntligen inlämnad och det känns så skönt och lite konstigt faktiskt. Det dröjer några veckor innan resultatet kommer och fram tills dess har jag inget skolarbete att göra. Det var länge sedan jag var helt ledig, då det varit fullt upp i höst. Så imorgon medan Line är på förskolan ska jag börja läsa boken jag fick i julklapp och nu kan jag göra det utan dåligt samvete över att massa skolböcker skulle behöva läsas!

Marcus står och lagar mat nu, det blir pressad potatis och fläskfilé, och jag sitter i soffan och vaktar världens tröttaste Line så att hon inte somnar. Det är bättre att hon går och lägger sig tidigt ikväll istället.

Ikväll börjar äntligen Solsidan!!

Lekdag

Det har gått väldigt bra med Line idag, bättre än jag vågade hoppas på! Jag har inte märkt av att hon varit trött, utan hon har varit på bra humör hela dagen. Vi har lekt med alla hennes leksaker, läst massa böcker och badat. Hon tycker det är så kul att bada och hon badade i ungefär 1,5 timme. Nu sover hon sött och jag håller tummarna för att natten i natt bli bättre.

God morgon!

Här har det varit full fart sedan klockan 3.30..... Då vaknade en liten tjej och var pigg. Vi var uppe till 6 innan vi la oss och sov i två timmar till. Då sparkade jag upp Marcus som gick upp med Line och jag sov vidare en timme till.

Idag har vi inga planer, Marcus börjar jobba klockan 14. Jag hoppas det kommer gå bra med Line, det finns en risk att hon kommer vara trött idag. Men vi får sysselsätta oss med roliga saker :)

Få se om jag lämnar in tentan idag eller imorgon, orkar inte stressa idag känner jag. Nu ska vi iaf gå och äta någonting.

BB-väska

Jag har tagit en paus i mitt pluggande och börjat fundera på vad som ska packas ned i bb-väskan. Det är inte alltför länge kvar nu, längtar :)


Jag och Line på BB!

Fredag!

Nu ska jag sätta mig och, förhoppningsvis, skriva det sista i hemtentan. Marcus jobbar idag och ikväll men är ledig imorgon förmiddag så då ska han läsa igenom arbetet och sen lämnar jag in det. Sen är han ledig söndag och måndag och det ska bli så skönt att ha två lediga dagar ihop!

Line är på förskolan idag, jag hoppas det går bra för henne för hon var trött. Hon somnade en bra tid igår men vaknade senare på kvällen då hon var kissnödig. Efter det var det svårt att få henne att somna om. Jag och Marcus somnade rätt så fort men hon satt mellan oss i sängen och tittade i leksakskataloger :)

Hoppas ni får en bra fredag!

Vecka 34

Vecka 34 (från familjeliv)

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Egna tankar: Jag känner av sammandragningar men de gör inte alls ont. Jag behöver inte kissa på nätterna vilket är skönt för om jag vaknar på nätterna har jag ibland väldigt svårt att somna om. Jag får ofta ont i ryggen om jag sitter för länge. Jag har inte börjat tänka på förlossningen än även om jag borde göra det. Men just nu är det så mycket i skolan så när sista uppgiften är inlämnad kanske jag tar tag i det :) Jag märker att det är trångt i magen, ibland ligger bebisen och sparkar upp i revbenen och det gör rätt så ont. Igår såg jag och Marcus hur en fot eller ett knä for över hela magen, såg kul ut!

Torsdag

Det blir inte mycket tid över till bloggen just nu, även om jag sitter vid datorn hela dagarna. Men efter att ha suttit och skrivit i några timmar så är det ganska skönt att lägga undan datorn och bara göra något helt annat. Men nu är det inte mycket kvar av uppgiften som ska in på måndagmorgon. Jag ska försöka skriva klart den imorgon och eventuellt lämna in den i helgen, så jag slipper kliva upp tidigt på måndag för att åka till skolan och lämna in den då.

Onsdag

Igår var jag i skolan hela dagen och när jag slutat hämtade jag Line på förskolan. När vi kom hem till lägenheten så var Marcus redan hemma! Han skulle egentligen ha jobbat hela kvällen också men slutade alltså tidigare :) Jag passade då på att gå och ta ett bad, så skönt för ryggen.

Nu ska vi snart lämna Line på förskolan och sedan ska jag hem och fortsätta plugga. Det här är sista veckan hon går helveckor, från och med nästa vecka går om måndag, tisdag och torsdag 9-14 eftersom jag då inte går i skolan mer :)

Måndag

Jag lämnade Line på förskolan vid 9 och sedan dess har jag suttit och skrivit på sista hemtentan. Jag känner mig ganska less nu och inte blir det bättre av att jag knappt vet vad det är jag ska skriva.. Men mitt i allt skrivande så ringde Marcus och sa att han skulle sluta tidigare så han kommer hem ikväll, det gjorde mig glad! Egentligen skulle han ha jobbat hela kvällen och börjat tidigt imorgon så då skulle han sovit över på jobbet.

Jag känner mer och mer av ryggen, det är på exakt samma ställe som när jag väntade Line. Annars har jag aldrig ont i ryggen men nu känner jag av det så fort jag sitter ner för länge. Det bästa är att antingen stå upp eller ligga ner på sidan för då känner jag inte av ryggen. Jag kan inte ligga på rygg längre för då kan jag knappt andas, obehagligt. Men det är jobbigt att ha dessa ryggproblem när jag pluggar för då sitter jag ner hela dagarna. Men jag får tänka positivt, det är inte länge kvar nu innan utbildningen är klar och bebisen är ute!

Söndag

Liza var här i ungefär 3,5 timme och Line hade så roligt och hon lät inte Liza sitta still i många minuter. Vi gjorde inget speciellt men det var kul att bara umgås, det var länge sedan sist.

Imorgon är det måndag igen och Line ska då på förskolan och jag ska vara hemma och plugga. Det är inget jag ser fram emot men det måste göras nångång och det ska bli så skönt när det är klart!

P som i pappa

Idag ska vi äntligen träffa Liza igen, det har varit prat om det länge men idag kommer hon hit till oss! Vi ska inte göra något speciellt men jag ska passa på att duscha och gå ut med soporna.

Line sitter och ritar nu, hon ropade på mig för ett tag sedan och sa: titta mamma, p som i pappa. Och mycket riktigt hade hon skrivit ett P, och hon var så glad och såg så stolt ut! Nu har hon rivit sönder ett papper som hon har som "mätare" och så går hon runt och mäter olika saker, det mesta är 42 :)

Städat

Idag har jag städat och dammsugit lägenheten, jag hade tänkt att torka golven också men Line ville leka när jag hade dammsugit klart så då gjorde vi det! Det är så skönt nu efteråt att ha en städad lägenhet, det är inte kul att behöva kliva över massa saker när man ska gå nånstans.

Nu ska jag och Line fortsätta leka!

God morgon!

Jag och Line vaknade för en timme sedan, det är en mycket bättre tid än igår! När vi klev upp hade Marcus redan åkt till jobbet, tråkigt att vi inte får träffas någonting idag.

Line har fått utslag under ögat, vet inte vad det kan vara. Jag får hålla koll under dagen om det dyker upp mer..

Hoppas ni får en bra lördag!

Tröttmössor

Det var kanske inte den bästa dagen att gå på bio på med tanke på att Line vaknade redan klockan 5 imorse. Marcus hade inte heller sovit mycket i natt så det resulterade i att vi alla tre somnade :) Jag och Marcus sov inte så mycket men Line sov i ca 1 timme vilket är ganska mycket då filmen inte var så mycket längre än så. Men det var mysigt att ha henne sovandes i min famn, det är inte ofta det händer nu för tiden.

När vi kom hem städade vi och sen lagade Marcus och Line köttbullar, sås och potatis och den maten uppskattades av lillgumman som åt 13 (!) köttbullar! Nu håller Marcus på natta henne och jag håller på baka tekakor som jag och Marcus ska äta ikväll när vi ska se På spåret.

Marcus jobbar imorgon så jag och Line funderar på att gå och hälsa på Liza och Kim, Line blev lite besviken när vi inte gick igår så hon blir nog glad om vi kommer oss i väg imorgon!

Jag, marcus och line är på bio och ska se ...

20110107032 (MMS)

Jag, marcus och line är på bio och ska se pettson och findus!


Innedag

Idag är jag och Line ensam hemma då Marcus jobbar hela dagen. Vi har en innedag för ute har det snöat mycket, det är lite lugnare nu. Vi skulle egentligen gått och hälsat på Liza och Kim men det kändes inte så roligt att styra vagnen i massa nysnö, så det får bli en annan dag istället.

Nu ska Line se Pingu så då ska jag passa på att plugga lite!

2010

Januari

I januari började Line förskolan, inskolningen gick jättebra och hon trivdes! Jag sydde mycket på symaskinen som jag fick av mina föräldrar i julklapp.

Februari

Line fick sitt första "riktiga pussel". Hon och jag gjorde en utflykt, vi tog bussen ner till stan och så gick vi på biblioteket. Jag fyllde 24 år och fick en god tårta som Marcus och Line hade gjort!

Mars

Jag, Marcus och Line var och åt på Marcus jobb. I slutet av månaden köpte vi nya vår-/sommarsaker till lägenheten. Skolan rullade på, det var rätt så lugnt med få föreläsningar.

April

Jag och Line var i Husum i början av april. Det började bli varmare ute och en solig vårdag var vi i parken och matade ankorna och lekte i lekparken!

Maj

Vi var på en bondgård och kollade när kossorna släpptes ut, Line fick även klappa en häst. Line och Marcus var och åkte skateboard och vi tillbringade några dagar i Rothoffsparken.

Juni

I början av juni fick jag sommarlov och när Marcus någon vecka senare gick på semester åkte vi upp till Övik. Vi gjorde massa roliga saker, bland annat fiskade vi, lekte och badade. Men det roligaste av allt var att vi fick reda på att jag var gravid :)

Juli

Innan vi åkte tillbaka till Eskilstuna hann vi med en tur till Ulvön, jag hade aldrig varit där innan så det var kul att äntligen få åka dit. Jag och Marcus for med två av mina systrar och hans syster till Rix FM festivalen, jag åkte inga karuseller utan stod bredvid och tog kort istället :) När vi kom tillbaka till Eskilstuna började Line sova i sitt rum i en stor säng, det gick över förväntan! Vi var mycket på Parken zoo och vi hann också med ett besök på Marcus jobb igen där vi åt god mat.

Augusti

Line fyllde 2 år i augusti och hon fick bland annat fingerfärg! Jag började skolan igen efter ett skönt sommarlov, jag var trött mycket på grund av graviditeten och då var det ännu skönare att vara ledig.

September

Skolan kom igång på allvar och det var fullt upp. Vi var på ultraljud och fick se bebisen i magen, underbart! Vi köpte vår Kitchen Aid och den har vi använt mycket. Det blev inte så många kort tagna i september då mamma råkat få med sig kameraladdaren hem till Husum.

Oktober

Jag, Marcus, Line och Liza var på Underbara Barn-mässan i Stockholm där Line bland annat fick testa på Bamsegympa! Jag hade praktik hela oktober, det var kul så det var synd att tiden gick så fort. Line fick en kusin och jag blev moster till världens sötaste Gustav!

November
I november var det fullt upp i skolan, jag var där i stort sett varenda dag. Mamma, Rebecca och Gustav kom på besök, det var roligt!

December

Vi var på luciafirande på Lines förskola och vi julpyntade lägenheten! Julen spenderade vi i Övik och Line fick så många roliga julklappar!

Tisdag

Idag har vi varit till barnmorskan och allt gick bra! Hjärtljuden var på 145 slag/minut, förra gången var de 147.  Bebisen låg med huvudet nedåt men fortfarande högt upp så h*n kan snurra runt än. Barnmorskan sa att det är vid nästa besök i vecka 36 som hon vill att bebisen ska ligga nedåt så den har fyra veckor på sig att vända sig nedåt :)

När vi var klara på sjukhuset lämnade vi Line på förskolan. Hon blev så glad när vi kom dit och såg hennes bästa kompis, och hon hade knappt tid att ta av sig jackan då kompisen stod bredvid och sa: Kom Line, kom Line! Sen sprang de in och började leka på en gång, så kul att se att de kommer så bra överens trots att det var två veckor sedan sist de träffades.

Jag har suttit och pluggat nu på eftermiddagen men det går segt... Jag ska sitta ett tag till innan jag hämtar lillgumman på förskolan. Sen blir det att vila huvudet ikväll och fortsätta imorgon.

2 år!

♥ Idag har jag och Marcus varit gifta i 2 år ♥


Måndag

Det blev som vi trodde, på grund av att Line sov rätt så mycket i bilen ville hon inte sova igår kväll. Marcus och hon var uppe medan jag gick och la mig och de somnade inte förrän klockan 3.45... Så när jag gick till skolan vid 10.30 imorse sov fortfarande Line och hon fortsatte sova till 12 innan hon klev upp till Marcus. Ikväll somnade hon dock en mycket bättre tid, 21.15.

Jag har som sagt suttit i skolan idag och skrivit på examensarbetet med min kompis, vi satt till klockan 19 så vi hann med rätt så mycket. Nu är det bara att vänta på respons från handledaren.

Imorgon är det dags för förskola igen för Line men först ska vi till barnmorskan. Vi ska dit klockan 9 och Liza och Kim strax efter 10 så de åker med oss och passar då Line medan vi är hos barnmorskan!

Nu ska jag fortsätta se Sverige-Ryssland!

Eskilstuna

För någon timme sedan kom jag, Marcus och Line hem till Eskilstuna igen. Bilresan gick jättebra, Line var som vanligt duktig så vi behövde inte stanna många gånger. När vi kom hem åt vi kvällsfika och sedan packade jag upp väskorna, det är alltid skönt att göra det på en gång för annars är det så lätt att väskorna bli stående i hallen i flera dagar. Marcus packade ihop julgranen och vi ska snart ta resten av julpyntet också, nu är julen slut så då kan vi lika gärna ta bort det.

RSS 2.0