Vår dag

Det har varit svängit väder här idag, så vi har varit inne ganska mycket. Line har fått bestämma vad vi ska göra så vi har byggt koja, läst, brottas, busat, fäktas, byggt med klossar och gått ut en stund på eftermiddagen igen. Det är så roligt att hon är så pass stor att hon kan berätta vad hon vill göra! Hon somnade strax innan 19 så det var en bra tid. Jag märker att hon börjar vänja sig med att vara vaken hela dagen för idag har hon inte visat något trötthetstecken alls.

Imorgon vet jag inte vad vi ska göra, om vädret är okej så kommer vi iaf att gå ut och leka för det märks hur kul Line tycker det är. Marcus slutar 17 så då äter vi middag ihop. Line var så söt för när vi satt i köksbordet idag så sa jag att pappa skulle äta middag med oss imorgon. Då sa hon: Busa pappa. Ola icks. (=Coola tricks. Hon och Marcus brukar göra olika tricks, bland annat så brukar Line klättra upp på hans axlar och det tycker hon är jättekul!)

Nu ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig i sängen och läsa!

Sov gott!



Fredag

Imorse vaknade Line 8 så hon sov bra i natt då hon somnade 18.30 igår kväll! Efter Line ätit frukost så klädde vi på oss och gick ut, även Snuttis fick följa med. Line var så söt, hon tog hand om han hela tiden, visade och hjälpte honom så han också fick leka!



Line håller Snuttis i handen!



Plaskar i vattenpölen!



Åker motorcykel!



Hjälper Snuttis med spaden!

När vi kom in efter vi varit ute frågade Line Snuttis: Snuttis roligt? Och sen svarade hon med en ljusare röst: Jaa Snuttis roligt!

Pussel

Ännu har vi inte varit ner på stan och jag tvivlar på att vi cyklar dit idag för regnet öser ner ut. Istället har vi haft en innedag och vi har badat, tvättat, sett på film, plockat undan, dammsugit och ätit lunch. Nu äter vi äpple och sedan ska vi gå in till köket och rita och klippa.

Jag är sugen på att köpa ett nytt pussel, byggde rätt så mycket pussel innan Line kom och när hon var liten. Men nu är det svårt för jag vet inte var jag ska bygga utan att Line hittar det och vill hjälpa till ;-) Pussel gjorda av Jan van Haasteren är roligast tycker jag, de innehåller många små roliga detaljer! Ett exempel är detta pussel:

God morgon!

Igår kom Marcus hem strax efter 17.30 och då åt vi middag. Vi såg sedan lite tv men efter ett tag gick Line in till sitt rum och läste och tillslut somnade hon i sin säng alldeles själv! Så duktig! Både jag och Marcus var trötta så vi gick och la oss vid klockan 20 och såg gårdagens avsnitt av Morden i midsomer på datorn.

Line kom sedan över och sov hos oss, mysigt men lite trångt. Hon ville hela tiden ha sina ben på mig så jag vaknade några gånger av det men det var det värt! (Iaf en natt :) )

Idag klev vi alla upp 7.45, Marcus for till jobbet för ett tag sedan. Idag är det mulet ute och i natt regnade och åskade det. Vi har inga speciella planer för dagen, funderar på om vi ska cykla ner till stan och titta lite men vi får se. Men pyssla lär vi göra, det tyckte Line var så kul igår! Hon var jätteduktig att klippa med sin nya barnsax och de nya pennorna var också roliga.

Ha en bra dag!

Onsdag

Igår var jag, Marcus och Line ner till stan och shoppade lite och fikade. Vi köpte bland annat fler trosor till Line. Vi åkte sedan vidare till Parken zoo. Det var kul till en början men sedan blev det varmt och trångt, det var väldigt mycket folk där. När vi kom hem var Line trött och hon höll först på att somna i vår säng och därefter i soffan men då vi vet hur länge hon är uppe på kvällen då så fick vi underhålla henne så att hon inte skulle somna.

Idag jobbar Marcus och jag och Line har nyss ätit frukost. Idag ska vi handla och vi lär också gå ut och leka för det är fint väder! Men först ska jag hjälpa Line att starta filmen Bilar.

Hoppas ni får en bra onsdag!

Mariefred

Det blev så att vi for till Mariefred och Gripsholms värdshus. Vi åt jättegod mat, till förrätt åt jag skaldjurssoppa och Marcus åt ostron och till varmrätt åt vi alla tre fisk och mandelpotatispuré! Allt var så fint upplagt och det smakade så gott, det var verkligen lyckat!



En aptitretare som vi fick innan förrätten, jättegod!

Efter vi ätit gick vi och tittade på In my garden där Leila spelar in Leila bakar. Det var fint! När vi gick på väg dit så var det ett flygplan som mullrade ovanför molnen. Line stannade då till, tittade upp mot luften och sa: molnen hungrig! Så gullig!



In my garden.

Vi satte och sedan på ett litet café och köpte glass som efterrätt, det var uppskattat av Line!

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Marcus är ledig idag och imorgon!
Det går så bra för Line att sova i sin säng!
Det har varit svalare väder några dagar!
Vi kanske ska till Mariefred idag!
Jag och Line hade en rolig dag igår!
Marcus är så underbar!

Måndag

Igår hade jag jättesvårt att somna, somnade inte förrän vid 1 så jag var lite trött när Line vaknade vid 8 imorse. Men nu efter vi varit och handlat och ätit frukost så känner jag mig piggare!

Idag funderar vi på att åka till Mariefred och äta på Marcus jobb, skulle vara roligt!

Pyssel

Jag och Line pysslade med stenarna, pinnarna och kottarna vi hittade ute igår. Tyvärr så hittade inte jag vårt lim så det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det var roligt ändå men imorgon så ska vi försöka ta oss till Panduro och köpa bland annat lim så vi kan pyssla färdigt!

Söndag

Dagen igår gick fort även då vi inte gjorde så mycket. Vi var ute och lekte men inte i lekparken som vi brukar utan vi gick omkring och letade stenar, kottar och pinnar som vi ska pyssla med idag. Vi jagade också varandra, det tycker Line om!

Idag lutar det åt en innedag då vädret verkligen inte lockar. Det har regnat hela natten och nu är det grått och blåsigt och det ser kallt ut. Men vi får se, det är ganska skönt att få komma ut en stund. Men bada ska vi göra, det ville Line göra redan igår men hon ville bada utomhus men badkaret känns en aningen bättre idag :)

Lördag

Vi såg klart Avatar igår och både jag och Marcus tyckte att den var riktigt bra! Det hade varit kul att se den på bio i 3D.

Marcus for på jobbet för 30 minuter sedan och kommer att jobba hela dagen + kvällen, och han jobbar likadant imorgon. Tråkigt att inte få träffa han något men sedan är han ledig i två dagar! Jag och Line sitter i soffan och ser filmen Bilar. Hon vaknade redan 5.50 imorse och var törstig men ville inte sova mer sen, så idag blir det vila för oss båda :)

Ha en bra lördag!

Ps. Idag är det fem månader kvar till julafton, inget man vill tänka på nu.. :)

Underbar familj!

Marcus kom hem strax innan 18 idag och då var han så snäll och tog med Line till Tuna Park så jag skulle få vila ett tag. Jag har varit trött idag så det var väldigt uppskattat! När de kom hem hade de köpt två jättefina tröjor till mig, blev så glad! Är lycklig över att ha en sådan underbar familj!

Bara ett tag efter de kommit hem sa Line att hon var trött så jag gick och läste för henne och stannade sedan tills hon somnat, det gick väldigt fort idag! Hoppas hon sover i sin säng i natt så Marcus slipper sova på soffan, blir så trångt när alla tre sover i vår lilla säng.

Nu är Marcus och tvättar bilen och sen ska vi eventuellt fortsätta se Avatar, beror på om Marcus orkar. Han sov inte så mycket i natt och han ska upp tidigt imorgon.

God morgon!

Som vanligt ville Line inte sova igår kväll utan hon sprang omkring och lekte och busade. Sen helt plötsligt vid klockan 21.45 gick hon till sitt rum och hämtade täcke och kudde och gick med det till vår säng. Hon gick också och hämtade sin docka och sedan stängde hon sovrumsdörren. Efter en halvtimme tittade vi till henne och då sov hon!

Idag jobbar Marcus till 17, då kanske vi kan se klart Avatar ikväll!

Biblioteket

Nu på eftermiddagen har vi varit i väg till biblioteket. När vi berättade för Line var vi skulle sa hon: Jippi ioteket! Vi lånade tre böcker till henne och även jag hittade en bok, en deckare. Hoppas den är bra!

Nu börjar Line bli trött så hon ska gå och sova. Jag och Marcus ska se Sommar med Ernst senare ikväll, och om vi orkar ska vi se Avatar efteråt.

Torsdag

Även detta inlägg kommer handla om Lines sömn, det är kanske inte så roligt att läsa om men det tar upp en stor del av vår vardag just nu.

Igår kväll när Line skulle sova så stannade jag kvar i sängen tills hon hade somnat. Innan så har vi läst böcker för henne och sedan gått ut ur rummet men nu ville jag testa någonting annat, och det fungerade bra igår. Naturligtvis så somnade även jag men Marcus kom och väckte mig efter en halvtimme :) Så hon somnade vid 19.45 igår men sedan kom hon ut till oss halv elva men då gick hon och jag och la oss i vår säng på en gång så då somnade hon om!

Imorse kom Marcus in och väckte oss 11.15, Line sov alltså 15,5 timmar i natt! Han ställde sig sedan och lagade pannkakor som vi åt till frukost, så himla underbar!

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Det är inte så soligt som det varit de senaste dagarna men det tycker jag är så skönt. Jag är inte mycket för att ligga på stranden och sola så därför tycker jag att det är rätt så härligt med en svalare dag.

Hoppas ni får en bra torsdag!

Rothoffsparken

Idag har vi cyklat till Rothoffsparken där Line busade i lekparken, det tyckte hon om! När vi kom hem åt vi middag och nu har vi nyss ätit hallonmilkshake, och jag kan då säga att det inte syns att Line redan duschat två gånger idag.. :)

Onsdag

Line vilade ingenting under gårdagen men ändå ville hon inte sova förrän 23.. Skönt att Marcus kom hem redan vid 18 så vi kunde hjälpas åt.

Idag är Marcus ledig! Han och Line badar nu och sen ska vi gå ut till lekparken och busa. Det är de enda planerna vi har idag, eventuellt skulle Marcus och Line baka något senare.

Hoppas ni alla får en bra onsdag!

Alvin och gänget

När vi var på affären hyrde vi en av Lines favoritfilmer, Alvin och gänget eller ekakorrarna som Line säger :) Så nu sitter hon bredvid mig i soffan och ser filmen och äter banan.

Tisdag

Igår kväll ville Line inte alls sova, så vi var vaken tills Marcus kom hem 0.30. Då gick det att få henne att sova hos oss i sängen. Vet inte om det beror på att hon vilade på dagen, men jag kan tänka mig det. Så idag blir det ingen vila och det kanske inte behövs när hon sov till 11.40 :)

Vi ska snart cykla på affären och handla middagsmat, tänkte laga raggmunk idag. Det är så gott och det var jättelänge sedan vi åt det, så det blir bra idag!

Middag

Marcus ringde för ett tag sedan och sa att han skulle jobba även kvällen ikväll. Tråkigt för jag hade sett fram emot en kväll med honom. Det enda som var bra med det var att både jag och Line var hungrig så vi lagade middagen nu istället, nu väntar vi bara på att fisken i ugnen ska bli klar. Till fisken ska vi äta morotspuré.

Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

Line är så himla underbar och rolig att busa med!
Marcus alltid tar hand om mig och Line, älskar dig så mycket!
Solen skiner idag!
Line och jag ska ha en mysig mamma-dotter dag idag!
Det går så bra för Line att sova i sitt rum och i sin nya säng!
Line är helt blöjfri på dagarna!

Skriv gärna en lista ni med!

God morgon!

Inatt var det mycket bättre med Lines sovtider. Hon somnade 19.15 och vaknade 7.20! Hon hade säkert kunnat sova ett tag till om inte jag råkat riva ned halva den rena disken. :)

Nu sitter Line och jag i soffan och ser barnprogram. Marcus åkte för ett tag sedan till jobbet, känns konstigt att han inte kommer vara med oss idag. Han slutar dock 17 så vi har hela kvällen ihop!

Hoppas ni får en bra måndag!

Lekparken

Marcus är i duschen nu och när han är klar ska vi cykla i väg till en lekpark. Kommunen har fixat till den och den ligger inte så långt från där vi bor, så vi tänkte att vi skulle åka dit och titta hur den blev. Line kommer säkert uppskatta det!

Det blev inte bättre med sömnen igår. Hon somnade vid 1 (!) och vaknade 11.20. Men idag blir det ingen vila alls så förhoppningsvis kan hon somna lite tidigare ikväll.

Igår såg vi Brokeback mountain på tv, jag och Marcus och Liza såg den på bio för några år sedan men den är så bra så vi såg den igen!

Nu ska jag gå och äta något innan vi ska fara!

Parken zoo

Idag har jag, Marcus och Line cyklat till Parken zoo. Line blev jätteglad när hon såg skylten och förstod var vi skulle! Vi kollade inte på så många djur utan lekte, såg en teater, åkte båt och åkte bil. Teatern var från 2 år och Line tyckte om den! När vi hade satt oss på cyklarna och var på väg hem blev Line jätteledsen, för hon ville inte hem redan. Stackarn. Tror det spelar in att hon var trött, hon ligger och sover nu men vi ska väcka henne snart, annars är hon väl uppe hela natten. I natt sov hon 00.30-11, inte så bra men det är svårt att vända dygnet..

Hoppas ni får en bra kväll!

Lugn dag

Idag har vi inte gjort någonting, utan bara varit hemma och tagit det lugnt. Det är första dagen som vi gör det sedan Marcus fick semester så det har varit så härligt. Marcus har varit jätteduktig och städat och lagat mat, han blir lättare rastlös än vad jag blir :) Han är nu och fiskar med en kompis och jag sitter och ser Sommar med Ernst. Line ligger i sin säng och ska sova men jag hör henne prata lite nu och då. Blev förvånad när hon sa att hon ville sova redan, för vilan blev så sen för henne idag.

Gårdagen

Igår cyklade vi till Rothoffsparken där vi lekte i lekparken. Det var länge sedan Line fick göra det och man verkligen såg på henne hur kul hon tyckte det var! Vi cyklade sedan längs ån hem, det är otroligt vackert! På kvällen tog vi det lugnt, Marcus lagade en jättegod fiskgryta som vi åt till middag.

Marcus sover än så jag vet inte vad vi ska hitta på idag men återigen är det fint väder här!

God morgon!

Jag vaknade klockan 10 och då var det tyst i hela lägenheten. Smög in till Lines rum och hittade då en nyvaken liten tjej! Marcus sover fortfarande för jag hade inte varit så snäll att sova med i natt, hade tydligen väckt honom flera gånger så han sov på soffan istället och somnade inte förrän vid 5. Line sov utan blöja i natt för vi hade helt slut, men det gick så bra! Det första hon sa var när hon vaknade: kissödig :)

Idag är det soligt och varmt, så vi lär nog spendera en del av dagen utomhus!

Några kort!



Morfar och Line på midsommar!



Line gungar med Sanna!



Bus med Saga!



Line med mormor hos Rebecca och Andreas stuga!



Kramar Rebecca!



Liza, Kim och Saga på midsommar!



Älskar, älskar inte, älskar.....



Line i sin nya säng!


Vår dag

Igår kväll somnade Line själv i sin säng och sov sedan hela natten där!

Idag har vi varit på badstranden nästan hela dagen. Var varmt men som tur var fläktade det, det gjorde det inte så mycket igår. Vi hade med oss en jättegod pastasallad som vi åt och vi köpte glass där.

När gästerna hade åkt hem så började jag och Marcus att städa och tvätta. Skönt att få ordning i lägenheten direkt! Jag lagade sedan pasta carbonara och Line hjälpte mig att diska undan efter maten! Nu sitter vi och ser Ice Age och äter vattenmelon. Line är lite trött men vi tänkte försöka hålla henne vaken ett tag till.

Hoppas ni får en bra kväll!

Bada

Tidigare idag kom två av Marcus bröder och den enas flickvän hit! Marcus lagade god middag, ceasarsallad, och sen for vi och badade i Sundbyholm. Vi kom dit strax efter 18.30 och ändå var det fortfarande varmt i luften och vattnet. Line hade så roligt då hon satt vid vattnet och lekte med sin hink och spade! Vi kom alldeles nyss hem. Vi ska dit imorgon igen och bada mer, och då tar vi med oss mat att äta!

Duktig tjej!

För ett tag sedan bad Line om att få napp och snuttis för hon vill sova. Vi frågade henne vilken säng hon ville sova i och hon pekade på den i sitt rum, den nya. Jag la henne och vi gick bara och väntade på att höra henne leka eller komma ut till oss, men efter ett tag gick vi in och tittade och då sov hon! Så himla duktig hon är!

Måndagslista

Jag var nyss in på mammas blogg och såg då att hon skrivit måndagslista så nu ska jag också skriva min lista, som vanligt inspirerad av Jenny!

Idag måndag är jag glad för att:

Vi har haft tre underbara veckor i Norrland då vi fått vara med våra familjer!
Det gick bra att resa hem igår, Marcus var så duktig att köra!
Jag fick ett ryck och packade upp min väska på en gång vi kom hem!
Line varit torr på natten flera gånger nu!
Det är fint väder!
Jag har en underbar man, som alltid bryr sig om mig!
Jag har en oläst tidning, Mama, som jag ska läsa när tid ges!

Skriv gärna en lista ni med!

Hemma i Eskilstuna

Igår åkte vi tillbaka till Eskilstuna igen. Vi kom i väg vid 7.30 och gjorde nåt kort stopp innan vi gjorde ett längre i Sandviken där vi hälsade på Marcus gamla arbetskamrater. Vi åt god lunch och Line och Marcus badade. Det var varmt där så det var nog skönt för Line att få svalka sig lite. När vi kom till Eskilstuna så stannade vi till på affären och jag gick in och handlade. När jag öppnade bildörren och klev ut så var det som att gå in i en vägg, vilken värme! Det var något helt annat än i Övik och Sandviken, det kändes som om man var utomlands. Så ni kan tänka er hur det var i lägenheten, alldeles för varmt. Det hjälpte ingenting att öppna fönster så när vi skulle sova tog vi fram fläkten jag fick för något år sedan av mamma och pappa, det var skönt! Det var egentligen tänkt att Line skulle sova i sitt rum för första gången igår men vi försökte ett tag men det var så varmt i hennes rum så vi ville inte att hon skulle sova där då. Så det får bli någon annan gång. Hon har fått en jättefin säng av mamma och pappa, direkt när vi skruvat ihop den klättrade hon upp och låg och läste i sängen, gullunge!

Idag verkar det bli bra väder så kanske åker vi till någon badplats! Eller Parken zoo. FÅ se vad Marcus och Line vill göra.

Lördag

Igår var vi i vår stuga och hade fest, vi firade en som fyllt 50 år tidigare i sommar. På dagen for vi först och fikade i Skademark, jag tog äppelpaj och den var supergod! När vi kom till stugan åt vi jättegod mat, gick tipspromenad med frågor om hon som fyllde år, hade stafett och umgicks, det var jättetrevligt! Vi åkte hem strax efter 22 då Line började bli trött.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har börjat packa för imorgon åker vi tillbaka till Eskilstuna. Vi skulle egentligen bara stanna här i en vecka först men det slutade med nästan tre! Men vi känner att det kan vara skönt att ha några dagar tillsammans i Eskilstuna innan Marcus börjar jobba igen.

Stan

Idag har jag, Marcus, Line, mamma, Saga och Sanna varit och hälsat på mormor där vi fikade och pratade. Vi åkte sedan ned till stan där vi kollade i lite affärer, vi kunde inte stanna så länge för Line var jättetrött. Jag hittade iaf en tröja, Line ett pussel och Marcus köpte några fiskesaker. Vi åkte hem till Marcus mamma där vi åt jättegod middag! Nu ikväll har vi varit på sommarvågen i Övik. Det var kul att vara ute och träffa folk, och vädret var bra! Jag och Line är nu hos min familj och Marcus har åkt och fiskat med en av sina bröder.

Imorgon ska vi på 50-årsfest i vår stuga!

Lugn dag

Idag har jag äntligen en lugn och skön slappardag. Vi har farit fram och tillbaka i över två veckor så det börjar kännas lite  jobbigt. Så imorse åkte vi till mina föräldrar och sen har jag och Line stannat här hela dagen. Marcus tog med sig Saga och Sanna till Umeå för att shoppa men jag orkade verkligen inte följa med.

Ikväll ska vi se fotboll, hoppas på en bra match!

Dockvagn

Idag fick Line en tidig födelsedagspresent av mina föräldrar, en dockvagn! Hon har velat haft en länge och hon blev så glad när hon såg vad det var :)

Här kommer lite bilder som jag lånat av mamma:







Måndagslista

Nu var det ett tag sedan jag skrev måndagslista men idag kommer jag ihåg det!

Idag måndag är jag glad för att:

Jag, Marcus och Line har det underbart uppe i Norrland hos våra familjer!
Vi har haft en rolig dag på Paradisbadet!
Vi ska äta rabarberpaj ikväll!
Jag har kunnat bidra med min experthjälp till Saga!
Vi hade en mysig dag igår hos min syster och hennes familjs stuga!
Vi har bestämt att vi ska stanna några dagar längre!

Skriv gärna en lista du med!


God morgon!

Igår for vi till Ulvön och tyvärr så somnade Line sent kvällen innan så hon sov bara sju timmar den natten. Men det gick ändå bättre än vad vi trodde, hon var lite grinig men det är inte så konstigt. Det var jättefint väder och det var otroligt vackert där ute. När vi kom fram åt vi lunch och sedan gick vi runt och tittade. Line fick en jättefin docka utav mormor, den blev en favorit!

Vi åkte sedan till Lines farmor där vi åt middag och såg filmen Så som i himlen, jag hade inte sett den tidigare och jag tyckte den var bra! Jag tänkte sedan gå och lägga mig men då blev det förlängning och straffar i fotbolls-VM så vi såg det.

Line sov till 9 imorse så vi är alla pigga idag! Vi ska äta frukost nu och sen åka till Lines farfar, farbror och faster.

Hoppas ni alla får en bra lördag!

Ulvön

Idag har jag och Marcus gått på stan medan Line och farmor var på biblioteket. Kändes konstigt att gå utan Line men rätt så skönt att i lugn och ro kunna kolla på det som vi ville. Nu har vi tre åkt vidare till mina föräldrar för att sova här i natt och imorgon åker vi, min mamma och mina två yngsta syskon till Ulvön. Jag har aldrig varit där och jag har tänkt åka dit varje sommar men det har aldrig blivit av så det ska bli roligt att äntligen få fara!


RSS 2.0